GALA VEČER U CANNESU

Vječna ljubav ipak nije mit: Chopard voli film, a zvijezde njegov dijamantni nakit

Jedan od središnjih događaja na jubilarnom 75. filmskom festivalu na francuskoj Azurnoj obali bila je gala večer draguljarske kuće ‘Chopard Loves Cinema‘ na kojoj su glavne zvijezde bile Maye Musk, Eva Longorija, Petra Nemcova, Bella Hadid, Charlbi Dean...

Gdje su filmske zvijezde, tamo je crveni tepih, a na crvenom tepihu glavne zvijezde očaravaju ne samo svojom nazočnošću, modnim kreacijama nego i izborom dijamantnog nakita, neizostavnim acessoiresom svake žene u svečanim prilikama.

Zato je na jubilarnom 75. filmskom festivalu u Cannesu, jedan od glavnih popratnih događaja bila gala večer 'Chopard Loves Cinema' na kojoj je proslavljena draguljarska kuća predstavila istoimeni set od 75 komada nakita iz svoje nove haute joaillerie kolekcije.

image

Petra Nemcova

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Za njega je odgovorna umjetnička direktorica Choparda Caroline Scheufele, čiji su komadi nadahnuti luksuzom i legendarnim ostvarenjima sedme umjetnosti, svejedno je li riječ o filmovima, ulogama, replikama ili atmosferi koju su prenijeli na veliko platno.

image

Maye Musk

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Sve što meni iz povijesti filmske umjetnosti najviše znači nalazi se u ovoj kolekciji", izjavila je Caroline Scheufele, koja je bila domaćica svečanosti koju su svojim dolaskom uveličale snažne žene.

Čitajte i: PROSUDITE SAMI: JE LI KRISTEN STEWART KRALJICA STILA I CRVENOG TEPIHA U CANNESU?

Među njima su bile Maye Musk, majka tehnološkog magnata Elona Muska, glumica Eva Longorija, top modeli Petra Nemcova i Bella Hadid, glumica Charlbi Dean..., te brojni drugi uglednici i uzvanici iz svjetskog jet seta.

image

Bella Hadid

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Najviše pažnje izazvalo je predstavljanje zlatne ogrlice 'A Rare Diamond', tzv. chokera čiji je najvredniji dio žuti 100-karatni dijamant, koji je na crvenom tepihu ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu krasio vrat holivudske legende Julije Roberts, a sada su ga prisutni prvi put mogli razgledati iz neposredne blizine.

image

Eva Longoria

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Zvijezda predstavljanja bio je i broš 'A Rose in the Buttonhole', kojeg autorica smatra posvetom crno-bijelim filmovima legendarnog Charlieja Chaplina. Dolazi u obliku crno-bijele ruže, a ukrašen je stotinama dijamanata i najdragocjeniji je cvijet kojim se žena može ukrasiti.

image

Charlbi Dean

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
17. travanj 2024 18:25