ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK
predavanje

Konferencija u Zagrebu: Jelena Đoković razgovara sa stručnjakinjom o svjesnom roditeljstvu

Jelena Đoković ugostit će američku psihologinju dr. Shefali Tsabary 21. rujna u Mozaik Event Centru u Zagrebu.

Jelena Đoković ugostit će američku psihologinju dr. Shefali Tsabary 21. rujna u Mozaik Event Centru u Zagrebu.

Vodeća svjetska stručnjakinja za roditeljstvo, klinička psihologinja i autorica bestselera New York Timesa, dr. Shefali Tsabary, prvi put će u Zagrebu održati predavanje 21. rujna u Mozaik Event Centru. U Hrvatsku dolazi na poziv Novak Đoković Fondacije, kako bi predstavila koncept svjesnog roditeljstva, kojem se posebno posvetila tijekom svoje karijere. U okviru predavanja, svjesno roditeljstvo će biti detaljnije objašnjeno i kroz razgovor s Jelenom Đoković, suosnivačicom i globalnom direktoricom Fondacije. Uz Zagreb, ovaj događaj će biti održan u Ljubljani i Beogradu, a ovo neće biti samo prvi nastup dr. Shefali u regiji, već i u cijeloj Europi.

image
PRESS

Dr. Shefali Tsabary je izjavila kako će iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da podijeli iskustvo o brojnim izazovima s kojima se roditelji svakodnevno susreću u odnosu sa svojom djecom, ali i ponudi savjete koji će im omogućiti bolju povezanost s njima.

image

Jelena Đoković

PRESS

"Želim zahvaliti Novak Đoković Fondaciji što je prepoznala svjesno roditeljstvo kao koncept koji jača i njeguje osobnost djeteta, uvažava njegovu autentičnost i prihvaća ju uz postavljanje zdravih granica. Veselim se što ću prvi put imati priliku govoriti u Europi, iako sam tijekom svoje karijere radila s mnogim roditeljima iz vaših zemalja i podržala ih da se bolje snađu u svojoj ulozi. Svatko tko dođe na predavanje moći će postaviti pitanje. Želim odgovoriti na sva vaša pitanja, jer znam da nas sve spaja samo jedna namjera – da budete što bolji roditelj i da vaše dijete bude sretno. Otkrit ću vam jednu tajnu – recepta nema, ali ima jedan put koji će vam pomoći da shvatite dijete – to je put razumijevanja onoga što vi osjećate i onoga kako ste se osjećali kad ste bili mali. Kada riješimo tu zagonetku, odgovori će se sami razotkriti", izjavila je ovim povodom dr. Shefali Tsabary.

image

Dr. Shefali Tsabary

PRESS

Suosnivačica i globalna direktorica Novak Đoković Fondacije, Jelena Đoković, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da će Fondacija omogućiti svim zainteresiranim roditeljima u tri metropole da otkriju drugačiji pristup roditeljstvu, fokusiran na odgoj prilagođen potrebama djece i njihovo pravo da budu svoja.

image

Jelena i Novak Đokovic u Dubaiju 2010.

JUERGEN HASENKOPF/SHUTTERSTOCK

"Izuzetno sam ponosna što Novak Đoković Fondacija dovodi dr. Shefali u Zagreb, Beograd i Ljubljanu. Organizacijom njezinih predavanja htjeli smo omogućiti roditeljima iz regije da od jednog svjetski priznatog stručnjaka u području roditeljstva, čuju mišljenje koje će im pomoći pronaći odgovore na brojna pitanja koja svakoga dana postavljaju. Učenje dr. Shefali se ne sastoji od davanja prijedloga kako natjerati dijete da nas sluša i bude pokorno. Naprotiv, cilj je prepoznati djetetovu autentičnost i njegovati ju. Ovakav pristup odgoja djece nije previše raširen i vjerujem da je upravo zato važno pružiti roditeljima mogućnost da iz prve ruke upoznaju koncept svjesnog roditeljstva“, istaknula jeJelena Đoković.

image

Jelena Đoković s djecom na finalu Rolex Paris Mastersa u Parizu 2021.

BARATOUX LOIC/ABACA/SHUTTERSTOCK

Knjige dr. Shefali Tsabary prevedene su i na hrvatski jezik, a to su: ‘Svjesni roditelji: Mijenjamo sebe/Osnažujemo svoju djecu‘, ‘Izvan kontrole‘ i ‘Osviještena obitelj: revolucija u roditeljstvu‘.

Za zagrebačko predavanje 21. rujna s početkom u 18 sati u Mozaik Event Centru osiguran je simultani prijevod, a ulaznice je moguće kupiti putem servisa eventim.hr.

Linker
16. srpanj 2024 00:49