Velika promjena

Ljupka Gojić Mikić o životu u Japanu i obiteljskom biznisu: ‘Zavidim ljudima koji dodjeljuju Michelin zvjezdice!‘

Poznata manekenka otkrila nam je kako je izgledalo odrastanje njezinih kćeri u Hirošimi, ali i kako je nakon karijere modela odlučila otvoriti slastičarnicu.

Jedna od naših najuspješnijih manekenki, a uz to i modna dizajnerica te vlasnica slastičarnice, Ljupka Gojić Mikić, prisjetila se dana kada je s obitelji živjela u Japanu te otkrila kako je izgledao njezin tamošnji obiteljski život. Naime, nakon što je s 26 godina odlučila prekinuti internacionalnu karijeru te se sa suprugom preselila na drugi kraj svijeta, Ljupka je čak devet godina provela u Hirošimi. Sada živi u Zagrebu, a vlasnica je mnogima omiljene slastičarnice na zagrebačkoj Knežiji, Jolie Petit Pattisserie.

"Ja sam si sve posložila u mom starom kvartu, i stan i posao, mamu i tatu, tetku... Ponekad mislim da sam ja njima previše", iskreno o obiteljskim odnosima i poslu progovara Ljupka.

image

Slastičarnu je otvorila jer jako voli kolače.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Volim svoj posao, a odlučila sam otvoriti slastičarnicu zbog toga što me je to nevjerojatno zanimalo. Iako je prijelaz s manekenstva na slastice malo neobičan, ja sam veliki gurman i volim kolače. Iskreno, ljubomorna sam na one ljude koji degustiraju hranu i dijele Michelin zvjezdice. To je san snova!", kazala nam je Ljupka.

Prisjetila se i odrastanja svojih dviju kćeri koje su većinu svog djetinjstva provele u Hirošimi, gdje je njezin suprug, bivši nogometaš Mihael Mikić dobio angažman koji je potrajao gotovo deset godina.

image

Ljupkine kćeri često joj prave društvo u kuhinji.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Čitajte i: Ljupka i Marko ispričali su nam kakva su pravila za skijanje u Italiji: ‘Po tom pitanju puno je bolje nego u normalno vrijeme‘

"S curama smo se preselili u Japan brzo nakon što su se rodile pa je njima tamošnja kultura nekako prirodno sjela. Riječ je o doista velikim razlikama, ali one su se u vrtiću ponašale poput ostale djece, a kod kuće kao Mika i ja. Japanci su jako precizni i točni, malo su hladniji od nas, ali one su od Japana 'pokupile' ono što im je najviše odgovaralo", otkriva Ljupka, a rekla nam je i što joj je najvažnije u odgoju triju djevojčica.

image

Djeca su preuzela najbolje od Japana.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Trudim se postići da djeca usvoje rutinu, a najviše ih učim da budu pristojne i empatične, zapravo da budu dobri ljudi. Naravno, one to i jesu, ali trudim se da budu što otvorenije prema svijetu oko sebe. Katkad sam oko nekih drugih stvari stroga, ali mislim i kako nekada djecu treba pustiti da sami shvate stvari", kazala je te priznala kako je, iako uspješno dijele roditeljske uloge, ona ipak onaj stroži roditelj.

Linker
13. ožujak 2024 00:12