Alejandra Rodriguez je pravnica i novinarka

 MARCOS GOMEZ/AFP/PROFIMEDIA
Povijesna pobjeda

60-godišnja pravnica trijumfirala na izboru za Miss: "Ovo je dokaz da ljepota nema rok trajanja"

Argentinka Alejandra Marisa Rodriguez u svibnju će se natjecati na nacionalnom izboru za Miss Universe.

Argentinka Alejandra Marisa Rodriguez u svibnju će se natjecati na nacionalnom izboru za Miss Universe.

Sve je počelo objavom američke ljepotice R’Bonney Gabriel, u tom trenutku aktualne nositeljice svjetske titule Miss Universe, koja je lanjskog rujna najavila kako će jedno od najpoznatijih međunarodnog natjecanja ljepote biti otvoreno za sve punoljetne žene bez dobnog ograničenja. To u prijevodu znači da se na njega otada mogu prijaviti sve kandidatkinje starije od 18 godina bez dobnog cenzusa.

Izbor za Miss Universe, baš kao i izbor za Miss SAD-a, prije toga je dopuštao natjecanje samo natjecateljicama između 18 i 28 godina, a R’Bonney Gabriel je tu revolucionarnu vijest objavila na reviji modnog dizajnera Tannera Fletchera na Njujorškom tjednu mode.

image

Okitila se titulom Miss Universe Buenos Airesa

MARCOS GOMEZ/AFP/PROFIMEDIA

“Ono što volim kod Miss Universe je to što uvijek traži načine na koje mogu biti inkluzivnije, a sad u svoj izbor uključuju najširi mogući krug žena. Ponosna sam što sam upravo ja podijelila tu vijest sa svjetskom javnošću”, rekla je Gabriel, čiju je izjavu direkcija Miss Universe popratila objavom na Instagram Storyju.

“Organizacija Miss Universe objavljuje ukidanje svih dobnih ograničenja na svim natjecanjima za Miss Universe i pridruženim izborima. Ova promjena će se primjenjivati ​​na sve izbore za 2024. na globalnoj razini. Tada će se svaka odrasla žena na svijetu imati pravo natjecati za Miss Universe”, objavljeno je.

image

Amerikanka R‘Bonney Gabriel krunu Miss Universe je predala Nizozemki Rikkie Kolle

SHUTTERSTOCK

Prvi rezultati, kako se pokazalo, tog revolucionarnog poteza već su vidljivi. Argentinska pravnica i novinarka Alejandra Marisa Rodriguez, rođena prije točno šest desetljeća, okitila se titulom Miss Universe Buenos Airesa i u svibnju će se natjecati na nacionalnom izboru za Miss Universe Argentine.

"Uzbuđena sam i iznimno počašćena jer je moja pobjeda na neki način povijesna. Prijavila sam se na natjecanje jer sam željela pokazati svim ženama da ljepota nije vezana za godine i da zajedno možemo razbiti mnoge predrasude", izjavila je Alejandra, koja je trijumfirala u konkurenciji mnogo mlađih djevojaka.Otkrila je da ljepotu tijela održava vježbom i zdravom prehranom te njegom lica, kao i da trenutačno živi sama nakon razvoda od bivšeg supruga.

image

Alejandra Rodriguez je pravnica i novinarka

MARCOS GOMEZ/AFP/PROFIMEDIA

"Mislim da je i to pridonijelo pobjedi jer su članovi žirija uočili moje samopouzdanje, želju i strast da predstavljam žene svoje generacije. Ljepota nema rok trajanja i dolazi iznutra, najvažnije je da vjerujemo sebe i ostanemo autentične", rekla je Alejandra.

Finalni izbor za Miss Universe zakazan je za rujan i održat će se u Mexico Cityju, a dosad najstarija pobjednica svjetskog izbora je Amerikanka R‘Bonney Gabriel, koja je titulu ponijela preklani kao 28-godišnjakinja.

image

Najstarija pobjednica svjetskog izbora je Amerikanka R‘Bonney Gabriel

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK
Linker
08. svibanj 2024 12:05