Luka Modrić i Papa Franjo

 VATICAN MEDIA/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
Privatna audijencija

Vatreni stigli kod pape Franje, poklonili mu dres naše reprezentacije, a on im uzvratio pohvalama

Sveti Otac ugostio je na privatnoj audijenciji delegaciju HNS-a na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i uputio im mnoge lijepe riječi.

Sveti Otac ugostio je na privatnoj audijenciji delegaciju HNS-a na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i uputio im mnoge lijepe riječi.

U dvorani Pavla VI. u Vatikanu održana je privatna audijencija kod Svetog Oca, pape Franje, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, predvođenu predsjednikom Marijanom Kustićem. Papa Franjo obratio se hrvatskoj delegaciji prigodnim pozdravnim govorom, u kojem je između ostalog rekao: “Dok vi igrate nogomet, momčad ste i imate čast predstavljati vaš narod. Upravo ovo “biti momčad” je aspekt u sportu koji volim naglasiti zato što je usporedba društvenog života, u različitim ambijentima u kojima se s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost... No, ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj. Zato vam hvala što dajete primjer kako biti momčad!”, poručio je papa Franjo.

image

Delegacija HNS-a na privatnoj audijenciji u dvorani Pavla VI. s Papom Franjom

VATICAN MEDIA/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Predsjednik Kustić darovao je Papi uokvireni dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojem jedan i imenom Franjo na leđima te repliku prve lopte s kojom se počeo igrati nogomet u Hrvatskoj. "Velika nam je čast što smo imali prigodu susresti se sa Svetim Ocem i hvala mu na blagoslovu i lijepim riječima koje nam je uputio. Ponosni smo što kroz nogomet imamo privilegiju predstavljati hrvatski narod. Vjerujem da je svijet upravo kroz našu nogometnu reprezentaciju upoznao Hrvate kao talentiranu, strastvenu i hrabru naciju kojoj su vjera u Boga te ljubav prema obitelji i domovini najvažnije vrijednosti. Slike naših igrača kako slave svoju vjeru u Boga u najvećim trenutcima hrvatskog nogometa obišle su svijet i pokazale koliko je vjera važna u životima naših igrača. Zbog toga nam je svima ovaj susret bio od neprocjenjive vrijednosti”, rekao je prvi čovjek krovne organizacije hrvatskog nogometa, Marijan Kustić.

image

Delegacija HNS-a uručuje Papi Franji hrvatski dres s njegovim imenom i brojem 1

VATICAN MEDIA/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

“Blagoslovljeni smo što smo imali priliku susresti se sa Svetim Ocem. Slogan naše reprezentacije je samo jedna riječ, a to je obitelj. Obiteljske vrijednosti temelj su svih naših uspjeha. Zajedništvo, jedinstvo, suradnja, poštovanje, podrška, prijateljstvo, ljubav i vjera: to je ono što ova reprezentacija predstavlja, promovira i živi iz dana u dan. Ovaj susret dodatno nas je inspirirao da nastavimo istim smjerom, dostojno predstavljati naš narod i domovinu”, istaknuo je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. Na kraju audijencije papa Franjo je u neformalnom obraćanju Vatrenima rekao i ovo: “Na posljednjem Svjetskom prvenstvu bili ste treći, ovaj put budite prvi ili drugi!”. Poslije audijencije, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško proveo je Vatrene i delegaciju HNS-a kroz Baziliku Svetog Petra, a zajednička molitva izgovorena je kod oltara Svetom Ivanu Pavlu II, kojoj je prethodilo zajedničko fotografiranje.

image

Delegacija HNS-a kod Pape Franje

DRAGO SOPTA
Linker
14. srpanj 2024 09:54