liječio se u KB Dubrava

Preminuo jedan od naših najboljih jazz gitarista. Damir Kukuruzović borio se s koronavirusom

Glazbenik je preminuo u 45. godini života. Iza sebe je ostavio veliko naslijeđe i brojna priznanja za njegovo djelovanje u jazz glazbi.

Jedan od najvećih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, Damir Kukuruzović, preminuo je u 45. godini života, javlja Sisak.info. Posljednjih tjedana Kukuruzović je bio na liječenju u KB Dubrava, gdje je bio na respiratoru. Borio se s koronavirusom.

Damir je bio osnivač i voditelj Siscia jazz kluba. U grad Sisak proteklih je godina doveo vrhunske svjetske glazbenike. Surađivao je s najvećim glazbenim virtuozima današnjice.

image
Ugledni glazbenik otišao je u 45. godini života, uslijed teške borbe s koronavirusom.
JOSKO SUPIC/CROPIX

Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Bio je organizator jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival.

Dobitnik je nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013. dodijeljeno mu je i priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

Linker
15. travanj 2024 05:03