MAJČIN PONOS

Bella progovorila o svojoj borbi: ‘Imala sam sve, a osjećala sam da gubim tlo pod nogama‘

Američki model Bella Hadid dobitnica je prestižne nagrade za borbu za mentalno zdravlje mladih.

Bila je to večer supermodela Belle Hadid, koja je na njujorškoj gala svečanosti primila svoje Zlatno srce zbog predane borbe za mentalno zdravlje mladih. Na dodjelu u njujorškom restoranu Cipriani stigla je s majkom Yolandom Hadid, u večernjoj haljini Michaela Korsa i zaradila ovacije okupljenih uzvanika.

Bella Hadid je jedno od najpoznatijih lica iz svijeta mode, može se pohvaliti s čak 27 Vogueovih naslovnica, no usprkos tome je osjećala uznemirenost i gubitak tla pod nogama.

image

Bella Hadid

SHUTTERSTOCK

O dugoj borbi za svoje mentalno zdravlje s napadima panike, stresa i opće nelagode javno je progovorila lani.

Njezini problemi započeli su kad se u ranoj tinejdžerskoj dobi suočila s lajmskom bolesti, bakterijskom sistemskom zarazom koja je napala njezin organizam i dovela do naglog pada imuniteta te silnih bolničkih pretraga.

image

Političarka Huma Abedin i modna urednica Anna Wintour

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

"Osjećala sam se strašno, tijekom mjeseci i godina isprobala brojne lijekove i holističke pripravke ali ništa nije pomoglo", izjavila je Hadid kojoj se mentalno zdravlje pogoršalo kad je započela superuspješnu i jako stresnu karijeru u svijetu mode.

image

Supružnici Nicky Hilton Rothschild i James Rothschild

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

"Imala sam sve, ali sam osjećala da gubim tlo pod nogama. Pred kamerama i na modnim pistama sam bila besprijekorna, ali su me privatno na tom putu pratili depresivni ispadi, napadi panike i suze", izjavila je Bella Hadid koja je na vlastitoj koži naučila kolika je važnost brige za mentalno zdravlje mladih. I o tome odlučila javno progovoriti.

image

Lea Michele

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

Najvažniji korak u njezinom procesu ozdravljenja bili su psihoterapija i nove rutine koje su joj postale oslonac u borbi za mentalno zdravlje.

image

Blaine Trump, šogorica bivšeg američkog predsjednika

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

"Shvatila sam da moram biti zahvalna na svemu što mi život pruža, a ne tražiti stalno više i više. Osim toga, odijelila sam posao od privatnih užitaka i tu granicu strogo poštujem. Pomaže mi i meditacija, koju mogu odraditi i u šetnji parkom ili u prirodi, a tu je i podrška bliskih ljudi kojima se uvijek mogu povjeriti", izjavila je Bella Hadid i zaradila ovacije uzvanika među kojima je bila i legendarna modna urednica Anna Wintour, domaćica ove svečanosti. I do suza dirnula svoju majku Yolanda Hadid, američku televizijsku zvijezdu i bivšu manekenku.

image

Supružnici Cash Warren i Jessica Alba

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
image

Kelly Bensimon i Scott Durkin

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK
image

Glumica Freida Pinto

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 06:53