UCIJENJENA AGENTICA

Besane zagrebačke noći Kate Beckinsale! Možda je vidite na Cvjetnom trgu i Tuškancu!

Britanska glumica Kate Beckinsale, jedna od najvećih akcijskih zvijezda Hollywooda, u Zagrebu snima špijunski triler.

Holivudsku zvijezdu Kate Beckinsale u Zagrebu do kraja kalendarske godine očekuje mnoštvo besanih noći. Slavna britanska glumica igra, naime, glavnu ulogu u akcijskom spektaklu Canary Black redatelja Pierrea Morela, čije je snimanje započelo ovih dana u glavnom gradu Hrvatske, a velika većina scena odigrava se - noću.

Riječ je o najvećoj filmskoj produkciji od osamostaljenja koja je stigla u Hrvatsku, a Beckinsale u špijunskom trileru igra ucijenjenu agenticu CIA-e, čijeg je supruga otela teroristička organizacija.

image

Kate Beckinsale u Chanelu na predoskarovskom partyju na Beverly Hillsu

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Na popisu lokacija za snimanje više je 130 adresa, a većina ih je u strogom središtu grada - od Trga bana Jelačića, Kamenitih vrata, Europskog i Cvjetnog trga, do Dubravkinog puta i Tuškanca.

Kate Beckinsale rođena je 26. srpnja 1973. u Londonu: njezini roditelji Richard Beckinsale i Judy Loe također su glumci, a karijeru je započela kao četverogodišnjakinja nastupom u televizijskoj emisiji This Is Your Life. Nakon što joj je otac preminuo od srčanog udara 1979., njezina je majka započela vezu s redateljem Royjom Battersbyjom, pa je Kate Beckinsale odrasla u osmeročlanoj obitelji - uz petero djece svog očuha.

image

U srpnju je bila zvijezda revije Elieja Saaba na pariškom tjednu visoke mode

ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK

"Od najranijeg djetinjstva znala sam da želim raditi na filmu. Moji roditelji zabavljali su se mnogo više od roditelja mojih prijatelja, koji su radili druge poslove", ispričala je.

image

Na njujorškoj reviji Naeema Khana početkom rujna

SHUTTERSTOCK

Nakon uspjeha u domovini, potkraj devedesetih, sreću je potražila u Hollywoodu, prometnuvši se u jednu od najvećih akcijskih zvijezda. Proslavila ju je uloga elitne vampirice ubojice Selene u filmskom serijalu Underworld, a vrijednost njezinog osobnog bogatstva procjenjuje se na 25 milijuna dolara.

image

U svibnju se u Los Angelesu pridružila povorci za zaštitu prava na pobačaj

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Iz veze s mladenačkom ljubavi Martinom Sheenom, velškim glumcem, producentom i aktivistom ima 23-godišnju kćer Lily, a osim glume bavi se i modelingom. Bila je zaštitno lice Gapa, Diet Coke, Absolut Vodke i Luxovih šampona, a revije povremeno nosi i danas.

image

Na projekciji filma ‘The Unbearable Weight of Massive Talent‘ u travnju u Los Angelesu

CHRIS OLLIN/LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK
Linker
17. travanj 2024 17:25