SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Skandal u Formuli 1

Christian Horner oslobođen optužbi za neprimjereno ponašanje, no i dalje bi mogao ostati bez posla

Šef momčadi Red Bull tima, koji je od 2015. godine u braku s bivšom Spajsicom Geri Halliwell Horner, oslobođen je optužbi da se neprimjereno ponašao prema kolegici, no ona se može žaliti na odluku.

Šef momčadi Red Bull tima, koji je od 2015. godine u braku s bivšom Spajsicom Geri Halliwell Horner, oslobođen je optužbi da se neprimjereno ponašao prema kolegici, no ona se može žaliti na odluku.

Voditelj momčadi Red Bull Formule 1, Christian Horner, bio je pod istragom nakon što ga je zaposlenica tvrtke, čiji identitet nije otkriven, optužila da se prema njoj odnosio na "neprimjereni način". Iako se nisu znali detalji optužbe, situacija je bila poprilično ozbiljna jer je Red Bull Racing odmah pokrenuo unutarnju istragu o optužbama koje su upućene na račun čovjeka koji je kao šef F1 tima Red Bull postavio na sam vrh svjetskog moto sporta sa sedam osvojenih prvenstava vozača i šest prvenstava konstruktora.

"Pokrenuta je nezavisna istraga o najnovijim optužbama. Provodi je vanjski nezavisni istražni odvjetnik i bit će završena u najkraćem mogućem roku", potvrđeno je austrijskim medijima iz tima svjetskog prvaka Maxa Verstappena. I doista, nakon nešto više od dva tjedna, istraga je provedena.

Tako je Red Bull GmbH iz Salzburga objavio priopćenje u kojem između ostalog stoji: "Nezavisna istraga optužbi protiv gospodina Hornera je završena, i Reb Bull može potvrditi kako su sve odbačene". Dodali su kako tužiteljica ima pravo na žalbu, no kako smatraju kako je cijeli postupak bio pravedan.

image

Christian i Geri Horner u braku su od 2015. godine, a vjenčali su se samo pet mjeseci nakon početka veze

BRADLEY COLLYER/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Sam proces istrage je tajan i u njemu se nalaze osobne informacije stranaka u postupku kao i onih koji su pomogli u istrazi, tako da zbog svega toga više nećemo ništa komentirati o ovome. Red Bull će svakako nastaviti težiti tome da zadovolji najviše standarde radnog okruženja", stoji između ostalog u priopćenju. Ipak, špekulacije o tome kako bi Horner nakon svega mogao ostati bez posla i dalje su prisutne. Naime, još kada je "izbio" skandal šuškalo se kako je Horneru "prijateljski način sugerirano da sam podnese ostavku". Hoće li doista ostati bez posla, pokazat će ipak vrijeme, piše Daily mail.

Šef Red Bulla u braku je s bivšom Spajsicom Geri Halliwell Horner s kojom je u braku osam godina. Njihovo se bogatstvo procjenjuje na gotovo 100 milijuna dolara, a poznati su po luksuznom, ali istovremeno i tradicionalnom stilu života. Upoznali su se na utrci Formule 1 u Monte Carlu 2009. godine gdje je Geri bila gošća Bernieja Ecclestonea s kojim se spustila do timova koji su se pripremali za utrku.

"Poljubila je u obraz šefa McLarena i vozača Eddieja Jordana, a ja sam pomislio da je red i da ja dobijem pusu", opisao je Horner njihov prvi susret. No, prohodali su tek pet godina kasnije, nakon ponovnog susreta u siječnju 2015., a svega pet mjeseci veze bilo je dovoljno da se odluče vjenčati. Vijesti o zarukama pjevačica je objavila sa stilom - plaćenim oglasom u The Timesu, i to na specijaliziranoj stranici za rođenja i brakove.

image
DAVID DAVIES/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Horner ju je zaprosio dijamantnim prstenom čija se vrijednost procjenjuje na 80 tisuća funti, a zavjete su izmijenili na raskošnoj ceremoniji u Bedfordshireu pred mnogobrojnim slavnim gostima poput Emme Bunton, Amande Holden i Jennifer Saunders. Geri, koja je nakon vjenčanja uzela i suprugovo prezime Horner, dan njihovog vjenčanja opisala je kao "najsretniji u svom životu".

Do oltara ju je ispratila njezina kći Bluebell Madonna koju je dobila u vezi s britanskim redateljem Sachom Gervasijem. Bluebell je tada imala devet godina, a njezina je majka ispričala kako je vrlo brzo prihvatila svog očuha Christiana. Horner iz prethodne veze s Beverley Allen također ima dijete, i to 9-godišnju kćer Oliviju. Njihova obitelj dobila je pojačanje 2017. godine kada su Geri i Christian dobili svoje prvo zajedničko dijete, sina Montaguea.

Iako posjeduju više luksuznih kuća, bračni par vrijeme najviše voli provoditi u mirnoj i tihoj seoskoj kući u sklopu svog ranča u Banburyju. Geri tako na svom Instagramu često pokazuje kako na farmi hrani njihove kokoši, koze, konje i magarce. S druge strane, njezin suprug najviše uživa u obnavljanju i preuređenju staja na farmi te kaže da mu taj hobi pomaže da iz glave izbaci utrke. Supružnici također dijele i ljubav prema vintage automobilima, a omiljen im je Aston Martin. Geri je prvu veću svotu koju je zaradila sa Spajsicama potrošila upravo kako bi kupila crvenog MGB Roadstera iz 1965. godine, a povodom njezinog 44. rođendana Christian je uspio pronaći isti taj model i pokloniti joj ga.

Linker
02. svibanj 2024 16:52