Christine Baumgartner i Kevin Costner

 DIGGZY FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
OSTAO SAM

Dalje nije išlo! Žena Kevina Costnera želi razvod nakon 18 godina braka i troje djece

Holivudski superstar Kevin Costner ostao je sam nakon proslave 68. rođendana: njegova supruga Christine Baumgartner više ne može zamisliti zajednički život s njim.

Holivudski superstar Kevin Costner ostao je sam nakon proslave 68. rođendana: njegova supruga Christine Baumgartner više ne može zamisliti zajednički život s njim.

Šokanta vijest stigla je iz Los Angelesa i mnogima još uvijek zvuči nevjerojatno da se holivudski superstar Kevin Costner i njegova druga supruga Christine Baumgartner razvode nakon 18 godina braka. I to na njezin zahtjev. Predstavnica Christine Baumgartner je za magazin People potvrdila da je 49-godišnja ekonomistica podnijela zahtjev za razvod i to svega tri mjeseca nakon proslave suprugovog 68. rođendana, pa je oskarovac sada ostao sam.

image

Kevin i supruga Christine Baumgartner sa sinovimaCaydenom Wyattom i Hayesom Loganom te kćeri Grace Avery 2015. godine

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Glasnogovornik Kevina Costnera izjavio je da su se pojavile okolnosti izvan kontrole njegova klijenta koje su dovele do toga da gospodin Costner s velikom sam tugom mora sudjelovati u razvodu braka, te moli za poštivanje privatnost njihovo troje djece dok prolaze kroz najteže razdoblje. Kao službeni razlog navedene su nepomirljive razlike, a Christine je zatražila zajedničko skrbništvo nad njihovom djecom Caydenom (15), Hayesom (14) i Grace (12).

image

1991. godine na dodjeli nagrada Oscar

RALPH DOMINGUEZ/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Još potkraj lanjske godine Costner je za Christine imao samo riječi hvale: "Moja žena radi te stvari koje jednostavno... jednostavno pomažu. Kuća je zbog nje ljepša. Sve je toplije zbog nje. Postoje te male stvari koje ona radi i mislim da je to snaga ljubavi, a ona tako čini naš dom." Prema neslužbenim informacijama Christine je prekipjelo jer Kevin Costner nije želio smanjiti svoj tempo i rasteretiti pretrpan raspored snimanja iako je ona to već godinama od njega tražila.

image

Christine Baumgartner i Kevin Costner prohodali su 1998., a vjenčali se 2004. na njegovom ranču u Coloradu

COLIN MAX/ABACA/SHUTTERSTOCK

Njihova djeca sada su u posebno osjetljivom tinejdžerskom razdoblju, pa je supruga od Costnera očekivala da preuzme dio brige i odgovornosti za njihove probleme s kojima djeca nju svakodnevno opterećuju. Nijedno i ničije odrastanje nije prošlo bez toga, pa je Christine u formativnim godinama njihove djece, kad se donose odluke koje im mogu odrediti čitav život, željela da uz sebe imaju očinski autoritet. No, Kevin Costner očito osjeća da sada mora odraditi i snimiti sve što može, jer je zagazio u zrele godine i i posao mu je trenutačno glavni prioritet. A vjenčani prsten s ruke ne skida u nadi da je pomirba ipak moguća.

image

Krajem 2022. godine s Hayesom i Grace u shoppingu

NRP/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kevin Costner rođen je 18. siječnja 1955. i odrastao u Kaliforniji. Proslavio se ulogama u filmovima "Nedodirljivi", "Ples s vukovima", "JFK", "Robin Hood: Princ lopova", "Tjelohranitelj", "Wyatt Earp", "The Postman"... i mnogim drugim naslovima koji su obilježili povijest Hollywooda, a dobitnik je dva Oscara, tri Zlatna globus i nagrade Primetime Emmy, te brojnih drugih priznanja. Mlađe generacije poznaju ga po dramskoj vestern seriji "Yellowstone" u kojoj maestralno uvjerljivo igra glavnu ulogu Johna Duttona, vlasnika ranča, a smatra se jednom od najboljih televizijskih serija u povijesti malih ekrana.

image

Kevin Costner i Sean Young bili su zvijezde filma ‘No Way Out‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Poznato je da Costner pažljivo bira projekte u kojima će sudjelovati. Osim toga bavi se i režijom, a njegov redateljski prvijenac "Ples s vukovima" iz 1991. donio mu je i dva Oscara kao i prvi Zlatni globus. No koliko je zanimljiv njegov glumačko-redateljski opus, toliko je zanimljiv i njegov privatan život. Prvu suprugu Cindy Silvu upoznao je tijekom studija na kalifornijskom Sveučilištu u Fullertonu. Vjenčali su se 1978., a za suprugu je u jednom intervjuu izjavio: "Bila je lijepa, bila je slatka i bila je pametnija od mene. Predstavljala je sve ono što mi se sviđa kod žene."

Njihov brak s troje djece, kćerima Annie i Lily te sinom Joeom izgledao je idilično i smatrao se jednim od najstabilnijih u prevrtljivom holivudskom svijetu. Sve do filma "Ples s vukovima" u kojem je Costner zaposlio i svoju suprugu. Brojne glasine o njegovim nevjerama počele su kolati ubrzo nakon što je dobio Akademijinu nagradu za svoj film, pa je njihov brak okončan razvodom 1994.

image

Kevin Costner lani je u Kanadi predvodio paradu Stampedo u Calgaryju

CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK

Nakon toga Kostner je bio u kratkoj vezi s glumicom i bogatom nasljednicom Bridget Rooney, s kojom je dobio četvrto dijete, sina Liama. Očinstvo je priznao tek kada je DNK testom potvrđeno da je Liam njegovo dijete, a sina je viđao jako rijetko jer ga je smatrao posljedicom usputne afere. Potom je bio u kratkoj vezi s Miss Amerike Tawny Little, pa s Carlom Bruni, pjevačicom i bivšom manekenkom. Carla Bruni vjerojatno nikad nije zažalila što joj je Kostnera preotela Elle Macpherson, slavna australska manekenka poznata pod nadimkom "The Body", jer u braku s Nicolasom Sarkozyjem postala prva dama Francuske.

Slavnog glumca povezivalo se još s Mirom Sorvino, Joan Lunden, Angie Everhart, drugom suprugom Donalda Trumpa Marlom Maples, Cheryl Tiegs, Courteney Cox, Tawny Little, Naomi Campbell..., a smirio se tek u vezi s 19 godina mlađom Christinom Baumgartner s kojom je prohodao 1998.

image

Kevin Costner i Whitney Houston zvijezde su filma ‘Tjelohranitelj‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Zanimljivo je da je Christine diplomirala poslovnu ekonomiju na istom sveučilištu na kojem je studirao i Costner, a radila je kao model, prije nego što je pokrenula vlastiti biznis, u kojem se posebno ističe njezina kolekcija torbi za prijenosna računala Cat Bag Couture. Iako su prije kratko vjenčanja prekinuli jer se glumac usprotivio želji svoje partnerice da imaju djecu, na kraju je pokleknuo. Tako je sada Kevin Costner otac sedmero djece s tri različite žene, a razlika između njegovog najstarijeg i najmlađeg djeteta je 26 godina.

Linker
27. travanj 2024 04:58