VARLJIVA STATISTIKA

Drake je popularniji od The Beatlesa?! Otkrivamo o čemu se zapravo radi!

Kanadski reper "prestigao" je liverpulsku četvorku po broju pjesama u top 5 na Billboardovoj ljestvici.

Statistika bi kao prirodna znanost i matematička disciplina trebala biti egzaktna i točna jer se bavi analizom podataka, njihovim načinima prikupljanja, obrade i prikazivanja rezultata. Primjenjuje se u mnogim strukama, a veliku važnost, barem za političare, ima i u svakodnevnom životu.

No, podacima se, kao što svi znamo, može manipulirati, a rezultate prilagoditi, pa je tako ovih dana svjetsku javnost šokirala vijest kako je kanadski reper Drake "i službeno postao popularniji glazbenik od The Beatlesa", jer ima više svojih hitova od liverpulske četvorke među top 5 singlova na Billboardovoj ljestvici stotinu najpopularnijih.

Drake je, naime, sad stigao do broja trideset i jedan, dok su se The Beatlesi zaustavili na dvadeset i devet.

Na prvi pogled sve je jasno, ali kad se podaci pažljivije prouče jasno je kako je Drake još daleko od najpopularnijeg i po mnogima najvažnijeg sastava u povijesti zabavne glazbe.

image

Najteže im je padalo davanje autograma: Paul McCartney John Lennon, George Harrison i Ringo Starr 1963.

DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Od 31 Drakeove pjesme, njih jedanaest stiglo je do prvog mjesta, a kanadski reper u tri je bio gostujući glazbenik. Osam ih je završilo na drugom mjestu, a Drake je u jednoj bio gost. Tri su bile treće, a Drake je u dvije bio podrška glavnim izvođačima, tri su završile na četvrtom mjestu, a njih pet na - petom - od toga su četiri Drakove glazbene suradnje s drugim izvođačima.

S druge strane The Beatlesi su imali 20 pjesama na broju jedan, po tri na drugom i trećem mjestu, dvije na četvrtom i jednu na petom, a sve to su postigli u pet godina, dok je Drakeu za to trebalo četrnaest.

Kako god, nitko ne spori Drakeov fenomenalni uspjeh, a u nastavku donosimo top 5 njegovih hitova za današnju play listu.

God‘s Plan

Pogledajte video

Way 2 Sexy

Pogledajte video

Wait for U

Pogledajte video

Nice for What

Pogledajte video

What‘s Next

Pogledajte video
Linker
24. travanj 2024 09:48