SASVIM OSOBNO

Ed Sheeran plakao pred kamerama: ‘Osjećao sam se kao da tonem, nisam mogao do zraka‘

Paralelno sa šestim studijskim albumom "Subtract" popularnog britanskog glazbenika na male ekrane stiže dokumentarni serijal "The Sum Of It All".

Ako smo mislili da znamo cijelu priču o Edu Sheeranu, jednoj od najvećih pop zvijezdi 21. stoljeća, gadno smo se prevarili. Jer uz njegov novi, dugoočekivani šesti studijski album "Subtract", koji u prodaju stiže početkom svibnja, paralelno na male ekrane stiže i dokumentarni serijal "The Sum Of It All", koji će se u četiri dijela emitirati na kanalu Disney+.

U njemu je Ed Sheeran otvorio dušu, privatni arhiv i na emotivan način ispričao kako je povučeni dječak kojeg su školski kolege ismijavali zbog izgleda i mucanja postao globalna pop senzacija. U filmu je progovorio i o svom najtežem razdoblju života kad je njegovoj supruzi Cherry Seaborn dijagnosticiran tumor dok je bila trudna s njihovim drugim djetetom, kćerkicom Jupiter, koja je rođena u svibnju 2022., a par uz nju ima i dvogodišnju djevojčicu Lyru Antarcticu.

Pjevač i njegova supruga, s kojom je u vezi od djetinjstva, tajili su od javnosti tu drugu trudnoću, a Ed Sheeran je sada otkrio da je proživljavao "strah, depresiju i anksioznost" jer je Cherry dijagnosticiran tumor koji nisu mogli tretirati sve dok ne rodi. Zbog toga se na jednom koncertu rasplakao na sceni, a njegova supruga je u dokumentarcu izjavila da je to bio najemotivniji trenutak u Sheeranovoj karijeri. "Jednostavno nije imao vremena procesuirati u sebi svu tu nakupljenu bol i strahove koji su provalili iz njega pred publikom", izjavila je.

image

Rasplakao se na sceni

DISNEY+

Britanski glazbenik je nedavno objasnio je da je lanjska godina bila iznimno naporna za njegovo mentalno zdravlje, jer se pokušavao pomiriti sa zdravstvenim problemima svoje žene, dok je istovremeno žalovao za svojim prijateljem, glazbenim producentom Jamalom Edwardsom, koji je lani u veljači tragično preminuo od srčanog zastoja uzrokovanog fatalnom kombinacijom kokaina i alkohola.

image

Mural posvećen pokojnom Jamalu Edwardsu u Londonu

RAY TANG/LNP/SHUTTERSTOCK

Priču o najtežem razdoblju života vezao je uz novi album "Subtract", za koji je rekao da je njegov pokušaj stvaranja savršenog akustičnog albuma, na čemu radi cijelo desetljeće. "Pisao sam i snimao stotine pjesama s jasnom vizijom o tome što bi to trebalo biti. Tada, na početku 2022. niz događaja su promijenili moj život, moje mentalno zdravlje i na kraju način na koji gledam na glazbu i umjetnosti. Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi shvatiti moje osjećaje. Napisao sam ih sponatano, bez plana i razmišljanja o tome kakve će pjesme biti, zapisao sam sve što je izletjelo iz mene. Zamijenio sam ono što sam stvarao cijelo desetljeće u samo tjedan dana svojim najdubljim i najmračnijim mislima", izjavio je tada Ed Sheeran.

image

Supruga mu je bila trudna s drugim djetetom

DISNEY+

Zatim je objasnio što se to događalo početkom prošle godine. "U razmaku od mjesec dana mojoj trudnoj supruzi rekli su da ima tumor, kojeg nije moguće tretirati sve dok ne rodi. Moj prijatelj i brat Jamal, naglo je preminuo, uz to sam se našao na sudu gdje sam branio integritet i karijeru kao autor pjesama. Osjećao sam se kao da se utapam. Prolazio sam kroz strah, depresiju i tjeskobu. Glava mi je bila ispod površine, gledao sam prema gore, ali nisam se mogao probiti do zraka", opisao je najdramatičnije trenutke u životu Ed.

image

Pred kamerama je otvorio dušu

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK

Kao umjetnik, kaže, može stvarati jedino ono što odražava stanje u kojem se nalazi, a novi album opisuje upravo taj težak period. "Po prvi put ne pokušavam stvoriti album koji će se svidjeti ljudima, nego jednostavno izbacujem nešto što je iskreno i vjerno onome što ja jesam u svom životu", napisao je glazbenik. Najavni singl "Eyes Closed" bit će objavljen 24. ožujka, album "Subtract" u prodaju stiže 5. svibnja, a dokumentarni serijal "The Sum Of It All" može se pogledati od 3. svibnja na platformi Disney+.

Linker
08. travanj 2024 05:02