BILJANA BLIVAJS/CROPIX
avantura života

EKSKLUZIVNO Davor Rostuhar o posvojenju Ree i rođenju Mije: "Biti tata najljepši je osjećaj na svijetu"

Kada su nakon pet pokušaja IVF-a poznati putopisac i njegova supruga Anđela doznali da čekaju dijete, desilo im se još jedno čudo - njihovoj obitelji pridružila se djevojčica koju su odlučili posvojiti, pa su tako u osam mjeseci postali roditelji dviju kćerkica.

Kada su nakon pet pokušaja IVF-a poznati putopisac i njegova supruga Anđela doznali da čekaju dijete, desilo im se još jedno čudo - njihovoj obitelji pridružila se djevojčica koju su odlučili posvojiti, pa su tako u osam mjeseci postali roditelji dviju kćerkica.

Kada je putopisac Davor Rostuhar u studenome prošle godine objavio da je sa suprugom Anđelom usvojio djevojčicu Reu - i to u vrijeme kada su doznali da im je uspio peti pokušaj potpomognute oplodnje te da će uskoro u njihov život stići još jedna djevojčica - nazvala sam ga i pitala da svoju priču podijeli s čitateljima Glorije. Nonšalantno me odbio bez mogućnosti pregovora. Od našeg razgovora prošli su mjeseci. Davor je u međuvremenu znao neki moment sreće objaviti na društvenim mrežama, bio je jako zaposlen oko otvaranja prvog VR kina u Hrvatskoj gdje je prikazao svoj dokumentarac "Lovci sakupljači", uhodavao se u roditeljski život, a onda, šest mjeseci kasnije objavio da je Anđela rodila kći Miju. Ponovno sam ga nazvala, čestitala mu i pitala ga je li spreman svoju lijepu priču sada podijeliti s nama. Ponovno me odbio. Zamolila sam ga da razmisli tjedan dana jer sam smatrala da će njihova priča mnogim parovima, koji po tko zna koji put prolaze proces potpomognute oplodnje ili su u procesu posvojenja, biti vjetar u leđa i dati im tračak nade. Kad sam mu se ponovno javila rekao mi je da će nam dati intervju, ali uz uvjet da se djevojčicama ne vide lica. Nekoliko dana kasnije našli smo se na Tuškancu, i uz crni čaj koji je naručio ispričao mi je kroz što su sve prolazili proteklih godina. Nije im bilo nimalo lako, ali uspjeli su.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Kada je stigao poziv iz Centra za socijalnu skrb gdje su im rekli da mogu posvojiti djevojčicu te da imaju pet dana za donošenje odluke Anđela je bila trudna samo tri tjedna. Shvatili su da je riječ o prilici koju ne mogu propustiti. Rea je u njihov dom stigla u kolovozu prošle godine, a Mia u travnju ove godine. I taman kada su pomislili da o ljubavi znaju sve - jer godinu dana istraživali su je putujući po svijetu, razgovarali su sa 120 parova u 30 država, o tome napisali knjigu i snimili dokumentarni film "Ljubav oko svijeta" u njihov su život stigle dvije djevojčice koje su ih upoznale s potpuno novom dimenzijom ljubavi. I naravno da sam ga nagovorila na zajedničku fotku koja, iz moje, majčinske perspektive – izgleda kao milijun dolara. Snimanjem za Gloriju, malo više od tate, bila je oduševljena Rea koju je zanimalo sve - od rasvjete, fotoaparata, objektiva pa do animacije naše fotografkinje Biljane Blivajs.

Davor Rostuhar možda je osvojio Južni pol, ali njegova životna avantura tek počinje.

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
21. srpanj 2024 15:48