Zvijezda je rođena

Fabijan Pavao: ‘Najbolji savjet dobio sam od oca, a za djevojku ću reći da mi je sve, šarmirala me odmah‘

Glumac iznimnog glazbenog talenta svojim se izvedbama nametnuo kao jedan od favorita showa Tvoje lice zvuči poznato, a za Gloria.hr otkrio je tajnu svog uspjeha, kao i tko mu je najveća podrška.

Svojim pjevačkim talentom, ali i lakoćom transformacije Fabijan Pavao Medvešek oduševljava i publiku i žiri emisije Tvoje lice zvuči poznato, pa se tako, zahvaljujući svojim izvedbama Freddieja Mercuryja, Beyonce ili pak Dua Lipe, uspio nametnuti kao jedan od favorita ovog show-natjecanja Nove TV.

"Svaka transformacija je bila vrlo zahtjevna. Teško mi je izdvojiti bašjednu, no sve ženske uloge su možda malo zahtjevnije", rekao je Fabijan Pavao u razgovoru za Gloria.hr.

image
Fabijan Pavao Medvešek jedan je od favorita showa TLZP.
LUKA DUBROJA

U pripremu svake uloge potroši više sati rada i vježbe, kako u pjevačke, tako i u plesačke probe. "Na svaku probu ode oko jedan do dva sata, a snimanje traje više od 12 sati. Šminka je možda najteži i najdulji proces", otkrio je mladi glumac i dodao kako dok je u procesu stvaranja uloge, nema dojam kako će to finalno izgledati.

'Ne mogu se nadiviti kako to zapravo na kraju izgleda. Kada si tamo i snimaš, kao da si u nekom balonu adrenalina i umora i zapravo prvi puta vidiš i doživiš nastup tek kada gledaš snimku', rekao je Medvešek.

Rođen je u glumačkoj obitelji Medvešek - otac mu je poznati glumac i redatelj Rene Medvešek, a majka profesorica likovne kulture Milena Matijević Medvešek, dok mu je stric glumac Sven Medvešek. Kako je otkrio, nije imao mnogo dilema o tome što želi raditi u životu.

image
Fabijan Pavao Medvešek za savjet oko posla najradije pita oca Renea i majku Milenu.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Od malena htio u glumu

"Od malena sam govorio da ću biti glumac ili pilot i na kraju je tako i ispalo. Djelomično. Glazba je također moj neki put i nadam se da ću je kroz neko vrijeme puno više uvesti u svoj profesionalni život", kazao je Fabijan Pavao.

Za savjet oko uloga ili nastupa, zbog nedostatka vremena ne ispituje previše oca Renea, jer se ne viđaju toliko koliko bi htjeli te im se razgovori uglavnom vrte o drugim temama. "Najviše volim s njim razgovarati o svojem poslu jer smatram da je on jedan od daleko najboljih pedagoga - poslije mame", otkrio je mladi glumac. Od oca je dobio i zlata vrijedan savjet.

image
Pripreme u šminki najdulje traju.
LUKA DUBROJA

'Najbolji savjet o poslu dobio sam od tate: 'Nemoj glumiti, samo budi', ispričao je Pavao Fabijan.

Mladi glumac isto tako ne krije da mu je djevojka Karla najveća podrška i iskrena kritika pa tako nije ni ovaj put. "Ona mi je sve. Šarmirala me instantno, no ja sam se morao ozbiljno potruditi šarmirati nju", uz smijeh je kazao mladi Medvešek.

Osim glume, glazba mu je također velika strast, imao je bend 'Fre Ride' i za taj period vežu ga mnoge lijepe uspomene. Iako je za sad "život s bendom" na čekanju, Fabijan Pavao se nada da će jednog dana ponovno zaživjeti.

Nejljepše uspomene s bendom

"To je bio život. Proputovao sam više puta cijelu Europu i Englesku i najljepše uspomene imam s tih putovanja. Vrlo bih rado kad bih se mogao vratiti na barem još jednu turneju. Strašno mi nedostaju probe, nove pjesme, vožnja u kombiju, svakodnevni nastupi i spavanje po livadama i najljepšim hotelima. Puno toga mi jako nedostaje", prisjetio se Medvešek.

image
U Rock operi Jesus Christ Superstar igrao je ulogu Jude.
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX

Glumac se ne susreće prvi put u karijeri sa spojem glume i pjevanja, nastupao je i u brojnim mjuziklima: "Evita", "Jesus Christ Superstar", "Aida" i "Mamma mia". I tijekom priprema za njih, kao i za nastupe u Tvoje lice zvuči poznato, Fabijan Pavao priznaje da na pozornicu staje bez upjevavanja, odnosno tvrdi to zagrijavanje glasnica kod njega traje jako kratko. "Plan mi je posvetiti se pjevanju i radu na istom s Martinom Tomčić u vrhunskoj školi Husar&Tomčić na Kaptolu", kazao je.

image
Fabijan Pavao Medvešek priprema se za nastup kao Dua Lipa.
FOTOGRAFIJE:

A kao bivši veslač i dalje nastoji održati dobru tjelesnu formu i kondiciju. "Uglavnom trčim i vježbam vani, no najveća borba je s prehranom", priznao je Fabijan Pavao.

Linker
28. ožujak 2024 11:27