JAMES GASPEROTTI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NAGLEDAO SE SVEGA

Filmski život slavnog chefa: Petero djece, paklena kuhinja, srebrni pir i životna tragedija

Britanski kuhar Gordon Ramsey, koji se proslavio kao voditelj kulinarskog showa "Paklena kuhinja", danas slavi 57. rođendan.

Britanski kuhar Gordon Ramsey, koji se proslavio kao voditelj kulinarskog showa "Paklena kuhinja", danas slavi 57. rođendan.

Na poslu je strog i nema milosti, a u privatnom životu je brižan suprug i otac petero djece. Slavni britanski chef Gordon Ramsey danas slavi 57. rođendan, a globalnu popularnost je stekao kao voditelj kulinarskog showa "Paklena kuhinja", čija hrvatska inačica uskoro stiže na naše male ekrane i to na RTL-u.

Svoj životni i profesionalni moto svojedobno je sažeo u riječima: "Imam crni pojas u karateu, volim boksati, voziti sportske automobile i zapravo živim zdravo. Gledajući mog pokojnog oca alkoholičara i brata koji se pretvorio u ovisnika o heroinu, uvijek sam bježao od poroka. Kako se nosimo s pritiskom u životu razlikuje se od osobe do osobe. Nepošteno je generalizirati i kritizirati. Trebaju li kuhari kokain kako bi se nosili s pritiskom? Daleko od toga. Nije to rock and roll. To je kuhanje, zaboga, o čemu pričamo?"

image

Globalnu popularnost je stekao kao voditelj kulinarskog showa "Paklena kuhinja"

GORDON RAMSEY FACEBOOK

Temperamentni i svojeglavi kuhar oštrog jezika, koji poludi na prekuhane artičoke, lijene sommeliere, pretile kolege, ovisnike o narkoticima..., gledatelje je osvojio iskrenošću i izjavama tipa: “Ovaj nabujak je tako potonuo da bi James Cameron poželio snimiti film o njemu”, “Piletina je sirova, zovi aktiviste za prava životinja da joj udahnu novi život", “Tanjur ti je tako loš da bi se ljudi trebali pomoliti poslije jela”...

Gordon Ramsay se u 35 godina karijere u kuhinji nagledao svega i svačega, te prošao put od pomoćnog kuhara do globalne zvijezde kulinarske scene. A tajna njegovog uspjeha je u skladnoj i iznimno povezanoj obitelji.

Žena njegovog života je supruga Tana, televizijska voditeljica, s kojom je nedavno proslavio 26. godišnjicu braka, a zajedno podižu petero djece: kći Megan (25), blizance Jacka i Holly (23), Matildu (21) i 4-godišnjeg sinčića Oscara.

"Nakon tri Bafte i jednog Emmyja... napokon smo osvojili Oscara. Molim vas poželite dobrodošlicu Oscaru Jamesu Ramsayu", napisao je Gordon Ramsay u objavi na društvenim mrežama kojom je proslavio dolazak najmlađeg člana obitelji 3. travnja 2019., baš u vrijeme ručka, kako je šaljivo dodao.

image

Gordon Ramsay sa suprugom Tanom i kćeri Matildom

JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

A njegovom rođenju prethodila je tragedija, jer je Ramseyjeva supruga u dvadesetom tjednu trudnoće 2016. izgubila sinčića kojem su supružnici već bili odabrali ime i čije su rođenje jedva čekali.

"Bili smo emotivno slomljeni, ali smo pronašli snagu da krenemo dalje s našim malim Rockyjem u srcima i dušama. Svog malog anđela nikad nećemo zaboraviti i on je na neki način zaštitnik naše obitelji", ispričao je.

Linker
26. travanj 2024 11:07