Posve osobno!

Franka Batelić kakvu još nismo vidjeli: Otkriva je li Vedran strog otac i boji li se Dore

Poznatu glazbenicu i suprugu bivšeg nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluke uskoro ćemo prvi put gledati u ulozi voditeljice na Dori. Što će odjenuti, hoće li je iz publike bodriti njezina dva dečka, kakvo je dijete dvogodišnji Viktor... samo su neka od pitanja na koje je pjevačica iskreno odgovorila za Gloria.hr.

Otkako je objavljeno da će Franka Batelić Ćorluka, uz Duška Ćurlića i glumicu Elizabetu Brodić, voditi ovogodišnju Doru, mnogi s nestrpljenjem očekuju vidjeti kako će se 29-godišnja pjevačica snaći u novoj ulozi. Od glazbenog događanja koje se održava u Opatiji, dijeli nas malo više od dva tjedna, a rođenoj Istrijanki to je najveći profesionalni izazov otkako su ona i Vedran Ćorluka prije dvije godine postali roditelji dječaka Viktora.


Koji vam je kolegijalni savjet dao Duško Ćurlić?

Jako se veselim stati na pozornici uz Duška, neizmjerno ga cijenim i kao voditelja i kao osobu, pa će mi uz njega ovaj voditeljski posao biti puno lakši. Ono što je rekao Elizabeti i meni bilo je: “Samo opušteno”… Ali, lako je njemu to reći nakon toliko godina iskustva!


Je li vas iznenadio poziv s HRT-a da budete dio voditeljskog tima?

Iskreno, prva reakcija mi je bila: “Ma nema šanse”. Ali onda sam odlučila iskoristiti ovu priliku za novo iskustvo, a jedino iz novih iskustava i izlazaka iz svojih komfornih zona se raste. To je bila prekretnica u mojoj odluci. Kao prvenstveno pjevačica, sigurna sam da ću biti i moralna podrška izvođačima Dore.


Imate li veću tremu danas, ili kad ste 2018. na Dori nastupali kao pjevačica?

Bez dileme - apsolutno sada. Ovo je prvi put da se nalazim u voditeljskoj ulozi, pa je time i trema veća, ali u pozitivnom smislu. Volim nove izazove i ne sumnjam da ću iz svega ovoga puno naučiti. Naravno, trudit ću se ovaj zadatak odraditi maksimalno profesionalno.

image

Franku ćemo na Dori gledati u potpuno drugom izdanju od onog na koji smo navikli.

SREĆKO RUNDIĆ


Koja je za vas naša najljepša pjesma s Dore?

Emotivno sam vezana uz “Nek ti bude ljubav sva” Tonija Cetinskog. To je prva pjesma koju sam s neke dvije i pol godine pjevušila pred televizorom. Još čuvam tu snimku na video kaseti.


Kako danas gledate na vaš nastup na Eurosongu? Biste li što promijenili?

Na Eurosongu sam bila sto posto svoja, u svakom trenutku i u svakom segmentu nastupa i naravno da sada nakon cijelog tog iskustva uvijek misliš da može drugačije, bolje. Ali sam u konačnici apsolutno zadovoljna svojim nastupom. Puno puta sam rekla kako se na Eurosongu zaista mora poklopiti hrpa faktora, te je sve to lutrija. Voljela bih to iskustvo nekada ponoviti.

Kakva nam modna iznenađenja pripremate za Doru?

U dogovoru s kostimografkinjom HRT-a Natašom Svekler i mojom stilisticom Jasenkom Tudor Bevanda, odlučili smo da ove godine naglasak bude na jednostavnosti i čistim profinjenim linijama. Odabrali smo odjeću u kojoj se osjećam ugodno i nesputano. Mislim da je ipak najbitnije da naglasak bude na izvođačima.

image

Franka ističe kako ima veću tremu od voditeljskog angažman na Dori nego što je imala od nastupa 2018.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Ne zna se koja je ljepša: Dušku Ćurliću sad zasigurno zavide mnogi muškarci!


Koji je vaš omiljeni odjevni komad ove zime?

Najviše nosim oversize kapute u raznim krojevima, teksturama i bojama. I sve pleteno i toplo! Kako je i ova zima većinom neradna, tu dolaze u izbor i tople trenirke.


Jeste li na prvu kliknuli s Elizabetom? Poznajete li se otprije?

Elizabeta je divna, simpatična, neposredna i jako talentirana. Ne poznajemo se od ranije, ali kliknule smo na prvu i jako se veselim upoznati ju bolje i dijeliti pozornicu s njom.


Znači li ovaj angažman da imate voditeljskih ambicija? Koju biste televizijsku emisiju rado vodili?

Dora je projekt koji mi oduvijek puno znači i velika mi je čast da sam dobila priliku sudjelovati na ovaj način. Uistinu nisam razmišljala o sebi kao voditeljici. I u prošlosti sam imala dosta upita za voditeljske angažmane koje sam odbijala.


Hoće li vas u Opatiji iz publike gledati Vedran i vaš sinčić?

Viktor je još mali, pa mislim da će dečki mamu bodriti s malih ekrana.


Kako Viktor inače reagira kad vas vidi na televiziji?

Uvijek mu je neobično jer to nije mama koju je navikao gledati svaki dan.


Tko je popustljiviji roditelj između vas i Vedrana?

Ja, definitivno.


Kakvo je Viktor dijete?

Jako je živahan. Samo ću to reci. Ali i empatičan, drag i dobar. Tako da mu ove momente “žutih minuta” i hiper turbo akcije lako opraštamo.


Tko ga čuva kad vi i Vedran imate poslovnih obaveza?

Sva sreća da Viktor ima divnu baku, didu, nonu i tetu koji uskaču kad god treba.

Nedavno ste na Instagramu objavili video Viktora za klavirom. Pokazuje li već određeni glazbeni talent?

Stvarno voli ritam i baš uživam promatrajući ga kako doživljava glazbu.


Tko vam je najbolji savjetnik kad imate nedoumica oko roditeljstva?

Mislim da svi uvijek od svojih mama tražimo takve savjete. Neminovno je da i dobre i loše odgojne trikove pokupimo od naših roditelji. No, za sada najviše slušam svoju intuiciju.

Mnoge žene kažu da im je karijera uz majčinstvo golemi izazov. Što je vama u tom smislu bilo najteže?

Apsolutno organizacija - kao i svakoj mami. Ali nekako s vremenom sve sjedne na svoje mjesto. Naravno, biti mama je prioritet, a onda se drugo posloži. Ne sjećam se kad sam zadnji put pogledala film ili pročitala knjigu, a da nije dječja. Ali, svi ti životni periodi imaju svoje čari.

image

Vedran i Viktor će njezin televizijski debi u ulozi voditeljice gledati od kuće.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Veliki dan za obitelj Ćorluka: Franka izazvala more komentara posljednjom objavom na Instagramu

Kako inače najradije provodite "vrijeme za sebe" otkako ste mama?

Na kraju ispada da se najviše mogu posvetiti sebi dok radim. Primjerice, dok me uređuju za snimanje spota obavezno slušam neku meni dragu glazbu. To me trenutno nekako najviše napuni dobrom energijom i motivacijom.


Koje nam novo glazbeno iznenađenje spremate nakon Dore?

Uh, već sam nekoliko puta rekla kako me ova pandemija naučila da nema planiranja. U svakom slučaju, u ladici je nekoliko neobjavljenih pjesama, ali i nekoliko mrak demo snimki koje treba probati snimiti. A i album je u fazi tehničkih priprema, tako da se poslovna gužva nastavlja...

Linker
19. travanj 2024 21:06