DARKO TOMAŠ/CROPIX
Generacija Z

Glumac Lovro Juraga: "Volio bih si osigurati miran život, da ne moram misliti ni na što i putovati bez grča u želucu"

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

Lovro Juraga predstavnik je generacije Z. Dvadesettrogodišnji Zagrepčanin još je jedan dokaz da je gluma zapisana u genetskom kodu. Lovro je sin poznatog glumca Slavka Jurage, stariji brat mu je također glumac Marko Juraga stoga ni ne čudi što je Lovro jedan od najperspektivnijih glumaca novije generacije koji upravo završava Akademiju dramskih umjetnosti.

Za svoju ulogu u predstavi Don Juan zagrebačkog HNK osvojio je medijsku nagradu Zlatni studio. Uloge je ostvario i u predstavama "Ubojstvo" zagrebačkog HNK i "Studentica" Divan Teatra. Za ulogu u "Studentici" dobio je nagradu na 16. Gumbekovim danima, a uz to bio je nominiran i za Nagradu hrvatskog glumišta. Gledali smo ga i u televizijskim serijama kao što su "Oblak u službi zakona" i "Drugo ime ljubavi", a uz glumu velika strast mu je i glazba.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Prije tri godine objavio je singl "Oluja ljubavi", a mnogi ga pamte i kao pobjednika HRT-ovog showa "Zvijezde pjevaju". Njegov stil života detaljnije smo upoznali kroz kratak video intervju, ali i brzopotezna pitanja i odgovore koji su pred vama. Upoznajte Lovru...

Najradije slušam...
- mixeve koje mi Spotify složi od pjesama koje sam prije slušao ili su njima slične. Žanr koji slušam cijeli život je rock i njemu se uvijek vraćam, ali ovisno o raspoloženju slušam ono što mi uhu paše u tom trenutku.

Najradije gledam...
- serije. Najradije se vraćam starim sitcom serijama poput "Prijatelja" i "Kako sam upoznao vašu majku". Naravno, volim i filmove, ali kad se želim opustit i ne mislit ni na što gledam te serije.

Najbolje mjesto za izlazak...
- nemam. Iskreno, nemam sad neko mjesto u koje bi mogao uperit prstom i reći da je to to. Volim se družit s ljudima pa bi zapravo moj odgovor bio, gdje god je dobra ekipa.

Najbolje mjesto za shopping...
- je online. Volim ići po dućanima i gledat stvari, ali preferiram narudžbu preko internet trgovina.

Najdraži vid zabave mi je...
- druženje, pričanje uz piće. Ponekad baciti koju partiju bele, ali uglavnom zafrkancija i bacanje fore na foru.

Tri osobe kojima se divim...
- mama, tata, brat jer me trpe već 23 godine.

Najdraža društvena mreža...
- Instagram.

Da društvene mreže ne postoje moj život bio bi...
- produktivniji.

Novac je za mene...
- nešto što je potrebno za lagodan život i opuštanje.

Posljednji cent potrošio bih na...
- kavu i cigarete.

Najbolji način za relaksaciju...
- za mene je sjedenje uz kavu u miru i zujanje.

Ljubav je za mene...
- sklad dviju osoba koji su zajedno jer se vole i žele svaki trenutak provesti zajedno bio on ružan ili lijep.

Tri najvažnija segmenta svakog partnerskog odnosa...
- iskrenost u emocijama, poštovanje i međusobna prilagodljivost.

Želim živjeti u svijetu u kojem...
- nitko nikome ne brani da bude takav kakav je ili da ga se kritizira zato što je nekakav ili nekakva. Da svaka individua ima jednaka prava kao i ona druga. Ako se i ne slažemo s nečim, ne osuđujemo to osim ako nema neki direktan utjecaj na nas. Rekao bih to kao, ako mene netko ne dira neću ni ja njega.

Osobine koje najviše cijenim kod drugih...
- su pristojnost, pristupačnost i dobar smisao za humor.

Uspjeh je za mene...
- osigurati si miran život da ne moram misliti ni na što i putovati bez ikakvog grča u želucu.

Najbolje vrijeme za napuštanje roditeljskog doma...
- što kasnije to bolje (smijeh) Šalim se… pa ne znam, sve u svoje vrijeme. Mislim da su neki spremniji prije neki kasnije, a neki nisu spremni, ali svejedno odluče otići jer se žele osamostalit i mislim da je i to legitimno.

Najviše strahujem od...
- gubitka roditelja i neuspjeha.

Posao budućnosti u kojem se vidim...
- gluma. Zato i završavam Akademiju. Nadam se da ću uspjeti u tome i da će sve ići onako kako treba.

Najbolji načini za obrazovanje i edukaciju o tenama koje me zanimaju...
- je bilo koji ponuđeni izvor.Ako je to internet onda internet, ako nema na internetu, naravno, knjiga itd.

Generaciju svojih roditelja opisao/opisala bih kao...
- uzor. Ne govorim generalno nego govorim za svoje roditelje. Oni su mi uzor, stvorili su me, odgojili su me, naučili su me životnim vrijednostima i zauvijek ću im bit zahvalan na svemu što su mi omogućili.

Najveće/najgore/najbesmislenije predrasude koje starije generacije imaju o našoj generaciji...
- su da smo lijeni i da ne marimo za neke vrijednosti u životu. Da previše provodimo vremena na mobitelima, a ne u realnosti. Mi samo tražimo uvijek, tj. barem ja, najkraći mogući put do rješavanja problema kako bi se mogli opustiti.

Na koje načine brinem o fizičkom, a na koje o mentalnom zdravlju?
- U fizičkom smislu se trudim ostat u treningu. Cijelo vrijeme sam u nekim fizičkim aktivnostima na bilo koji način jer sam od malena bio u sportu pa mi to paše. Što se tiče mentalnog zdravlja, trudim se ne opterećivati stvarima koje me se direktno ne tiču. U onima koje imaju veze direktno sa mnom pokušavam riješiti na što mirniji mogući način jer smatram da bespotrebne svađe nemaju baš previše smisla. Uvijek se trudim ostat pozitivan u svemu pa čak i u nečem lošem naći nešto pozitivno.

Linker
14. svibanj 2024 15:11