Ljubavna priča

Glumački par Igor Kovač i Gloria Dubelj: "Veselilo bi nas da postanemo roditelji"

Glumci Igor Kovač i Gloria Dubelj govore o svojoj sedmogodišnjoj vezi i zabrinutosti obitelji jer se još nisu vjenčali, a iako ovih dana završavaju s adaptacijom stana stradalog u potresu, priznaju da maštaju o kući izvan grada, s velikim vrtom i mnogo životinja.

Igor s probe, a Gloria s aerodroma došli su na naš gornjogradski set. Oboje nasmijani, zaljubljeni kao prvog dana, a prošlo je sedam godina otkako su se upoznali u društvu zajedničkih prijatelja. Bilo je, kažu, proljeće pa uskoro slave godišnjicu veze.

"Kad malo bolje razmislimo, proletjelo je puno godina. To što se još nismo vjenčali jako zabrinjava naše obitelji, ali od papira je ipak važnije zajedništvo", kazao je 40-godišnji Igor Kovač, prvak drame zagrebačkog HNK-a, koji otkriva kako ga je osvojila Glorijina nježnost, brižnost i nesebičnost. Ona se pak, priznaje, stalno iznova zaljubljuje u Igora.

image

Igor Kovač i Gloria Dubelj

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Volim to što nam nikad nije dosadno, što mi je, među ostalim, i najbolji prijatelj i osoba kojoj se mogu povjeriti i znati da ću biti zaštićena i, bez obzira na sve, voljena. Jako je brižan, duhovit i nježan", istaknula je 30-godišnja glumica Gloria Dubelj. Vrlo brzo nakon upoznavanja počeli su živjeti zajedno i čini se, kažu, kako je to bila dobra odluka.

"Svaki čovjek vrlo dobro zna što se krije iza dobrog odnosa, a to su nesebičnost i iskrenost. Gledam ljude kako ulažu mnogo energije u karijere, sport, a očekuju od odnosa da sam sebe uzdržava. Neće ići. Jednako veliki ulog traži, ako ne i veći, susret dvoje ljudi. Svaki novi dan je novi pogled u partnera, a ne u onu osobu koju već znamo ili smo je smjestili negdje u pasivni okvir odnosa. Jednostavno je, treba se truditi oko onog drugoga", kazao je Igor.

image

Prošlo je sedam godina otkako su se upoznali u društvu zajedničkih prijatelja

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Njihov suživot je od prvog dana veze prilično dinamičan, a osobito posljednjih dana. Gloria, naime, stalno putuje u rodni Dubrovnik gdje u Kazalištu Marina Držića priprema predstavu "U potrazi za Cvijetom Zuzorić", Igor snima krimi seriju "Bijeli put" u Šibeniku, a uskoro mu kreću probe u matičnom kazalištu za predstavu "Mjera za mjeru" u režiji Ivana Plazibata.

"Na predstavu u Dubrovniku pozvala me redateljica Aida Bukvić, a u Zagreb dolazim zbog uloga koje igram u HNK-u. Veseli me što opet radim s Aidom. Imala sam predivno iskustvo s njom kada smo pripremale predstavu "Glava lava" prije tri godine", rekla je Gloria Dubelj, publici poznata i po ulozi u TV seriji "Novine" Dalibora Matanića.

Kao paru, uvijek im nedostaje vremena za zajedničke rituale. U različita vremena liježu, u različita se bude. Da mogu, stalno bi vrijeme provodili u prirodi. Najčešće odlaze u šumu sa psom koji ih motivira da što više vremena provode u zelenilu i na svježem zraku. Uz sve obveze, trenutačno su i u procesu obnove stana. Zagrebački potres u ožujku 2020. napravio je veliku štetu, a renovacija ide mnogo sporije nego što su očekivali.

"Velike zahvate su radili profesionalci, a ostatak sam preuzeo ja. Renovacija kao da se pretvorila u restauraciju, no, srećom, došli smo do faze u kojoj su ostale još samo neke kozmetičke intervencije. Sve to radim u slobodno vrijeme pa sam nevjerojatno spor", objasnio je glumac, koji je prilično spretan u kuhinji. Kuha, kaže, sve ono što se jede od Dalmacije do Srijema, s obzirom na to da je Igor iz Vukovara, a nerijetko hranu priprema kasno navečer za sutradan. Gloriji su od Igorovih specijaliteta najdraži punjeni patlidžani.

image

Da mogu, stalno bi vrijeme provodili u prirodi

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Nedostaje mi Srijem. Što sam stariji, reklo bi se, slike u glavi postaju jasnije, a nostalgija opipljivija", istaknuo je Kovač, koji je devedesete proveo u Njemačkoj, kamo je s obitelji izbjegao tijekom rata. Ondje je završio osnovnu školu - s time da je ponovio prvi razred kako bi što brže i bolje svladao jezik. Stekao je, kaže, mnogo prijatelja. I danas izvrsno govori njemački, što mu je komparativna prednost na glumačkom tržištu rada. Zato je i dobio ulogu u kriminalističkoj seriji "Tatort", koja se već tridesetak godina prikazuje u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Iznimno je popularna i čast mi je biti dio toga projekta. Ove smo godine nominirani za jednu od najboljih epizoda godine u Njemačkoj, vidjet ćemo, veselim se. Moj lik se zove Milan i kao zaštićeni haški svjedok ostao je živjeti u Zürichu gdje je otvorio restoran. Milan je u nekom ljubavnom odnosu s glavnom inspektoricom", objasnio je Igor. Nedosanjani san njemu i Gloriji je preseliti se na selo i proizvoditi vlastitu hranu.

image

Žele se preseliti na selo i stvarati vlastitu hranu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Želimo se maknuti iz stana i useliti u kuću. Kuća ne mora biti velika, ali zato želimo da vrt bude ogroman, da imamo puno životinja", kazao je je glumac. Za sada mir pronalaze, kažu, u molitvi ili meditaciji.

"Meditiram u fazama. Nije svako vrijeme dobro za meditaciju, barem ne meni. Pokušavam osluškivati sebe i svoje tijelo te mu u određenim fazama dati ono što mu je potrebno. Nekad je to i molitva, a nekad dobra knjiga, slušanje glazbe ili odlazak u prirodu", objasnila je Gloria. I nju i Igora veselilo bi, otkrivaju, kad bi jednog dana postali roditelji, a do tada su posvećeni jedno drugome i umjetničkim projektima zbog kojih su tako često razdvojeni.

image

Htjeli bi uskoro postati roditelji

BILJANA BLIVAJS/CROPIX
Linker
07. ožujak 2024 06:43