Supružnici Woody Allen i Soon-Yi Previn s kćerima Bechet i Manzie Allen

 TIZIANA FABI AFP
GOSTI U VENECIJI

I nakon 26 godina braka njegova veza s pokćerkom bivše partnerice izaziva nevjericu

Američki filmaš Woody Allen na premijeru svog pedesetog filma na 80. venecijanskoj Mostri stigao je s trećom suprugom Soon-Yi Previn, pokćerkom svoje bivše partnerice.

Američki filmaš Woody Allen na premijeru svog pedesetog filma na 80. venecijanskoj Mostri stigao je s trećom suprugom Soon-Yi Previn, pokćerkom svoje bivše partnerice.

U studenom će proslaviti 88. rođendan, a na jubilarnoj 80. venecijanskoj Mostri, jednom od najuglednijih i najdugovječnijih filmskih festivala u povijesti, predstavio je svoj 50. film "Coup de Chance" koji potpisuje kao redatelj i scenarist. Nitko ne sumnja da je 87-godišnji američki filmaš Woody Allen jedan od najznačajnijih filmaša svjetske kinematografije, no mnoge njegove odluke u privatnom životu donijele su mu i brojne protivnike, te osporavatelje. Zbog toga je svjetska premijera "Coup de Chance" u Veneciji protekla uz oduševljenje gledatelja u dvorani Sala Grande na Lidu, te uz burne proteste aktivistica izvan nje zbog nikad dokazanih slučajeva spolnog uznemiravanja i napastovanja.

image

Woody Allen je na crvenom tepihu trebao supruginu pomoć

GABRIEL BOUYS AFP

Woody Allen na crveni je tepih stigao ruku pod ruku s trećom suprugom Soon-Yi Previn i kćerima, te u društvu glumaca Lou de Laage, Valerie Lemercier, Melvila Poupauda i Nielsa Schneidera koji su nakon projekcije zaradili petominutne ovacije premijerne publike. A Woody Allen je blistao od sreće, baš kao i na press konferenciji, na kojoj je okupljenima objasnio koliko je sreća bila bitan faktor u njegovom životu. "Tijekom cijelog života imao sam jako puno sreće. Imao sam divne roditelje, imao sam dobre prijatelje, imam predivnu suprugu, brak i djecu, te nikada nisam bio u bolnici. Zapravo mi se baš nikada ništa loše nije dogodilo", izjavio je Woody Allen, čiji pedeseti film govori upravo o tome koliko je sreća bitna u ljudskim životima. Radnja prati priču naizgled idealnog bračnog bara, čiju idilu ugrozi slučajan susret s prijateljem iz gimnazijskih dana.

image

Na Lido su stigli vodenim taksijem

TIZIANA FABI AFP

Woody Allen ponovno se dokazao kao majstor humora i društvene satire, a redatelj je lani najavio kako će mu to biti posljednji film u karijeri. "Ne osjećam više uzbuđenje, pokretačku kreativnu energiju. Ne zabavljam se kao prije. Nekad smo snimali film koliko je potrebno i gledali ga u kinu. Bio je lijep osjećaj znati da ga je barem 500 ljudi vidjelo na premijeri. To mi je nešto značilo. Sad platite i skinete film, gledate ga kod kuće. Ne znam što misliti o tome. Napravit ću još ovaj i povlačim se", izjavio je tada četverostruki dobitnik Oscara koji je ove godine proslavio 32. godišnjicu veze i 26. godišnjicu braka s trećom suprugom, 52-godišnjom Soon-Yi Previn.

image

Woody Allen i Soon-Yi Previn vjenčali su se u Veneciji 1997.

GABRIEL BOUYS AFP

Svojedobno ju je upoznao kao pokćerku svoje dugogodišnje partnerice, glumice Mije Farrow, a onda se u Soon-Yi u jednom trenutku fatalno zaljubio. Mia Farrow korejsku djevojčicu je posvojila s glazbenikom Andreom Previnom, čije prezime nosi, a nije mogla vjerovati vlastitim očima kad je slučajno pronašla erotske fotografije svog supruga i pokćerke koja je tada bila 21-godišnjakinja, zbog čega je ekspresno zatražila razvod.

image

Woody Allen je u Veneciji predstavio svoj pedeseti film

TIZIANA FABI AFP

U autobiografskoj knjizi Woody Allen je napisao da nimalo ne žali za onime što se dogodilo, te da bi opet sve ponovio. "Bilo je trenutaka kad su stvari postale gadne i kad su me posvuda šikanirali... No, svejedno bih opet sve ponovio, ljubav sa Soon-Yi je najljepši dar koji mi je život namijenio", rekao je Woody Allen, koji s trećom suprugom i dvoje posvojene djece živi na njujorškom Manhattanu.

Linker
26. travanj 2024 08:23