Već godinama ne žive zajedno

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
OTVORENI ODNOS ILI?

Jedan brak pun skandala: Plakanje pred vjenčanje, afere i razdvojeni život

Odnos holivudskog para od prvog dana nije se uklapao u ustaljeni obrazac, ona je plakala prije nego se udala za njega, imala je dvije afere, a njen podcast katkad je nalikovao javnoj bračnoj terapiji.

Odnos holivudskog para od prvog dana nije se uklapao u ustaljeni obrazac, ona je plakala prije nego se udala za njega, imala je dvije afere, a njen podcast katkad je nalikovao javnoj bračnoj terapiji.

Ne tako davno, Jada i Will Smith slovili za holivudski par kojem je uspjelo živjeti u otvorenom braku i ostati zajedno. Vjerovalo im se da imaju brak u kojem jedno drugome toleriraju izlete sa strane jer je to život, afere se jednostavno događaju, a oni zbog "sitnica" neće narušiti svoj odnos. Iluzija je opstala do nedavnog priznanja voditeljice podcasta "Red Table Talk" kako već sedam godina žive odvojeno. Pa se sada postavlja pitanje kako im je uspjelo toliko dugo održavati spin o braku bez ljubomore i zašto smo im vjerovali?

"Uvijek sam govorila Willu: ‘Možeš raditi što god želiš sve dok se možeš pogledati u ogledalo i biti OK s tim", izjavila je glumica 2013. za Huffington Post.

Prije osam godina, u razgovoru s radijskim voditeljem Howardom Sternom rekla je: "Nisam žena koja vjeruje da muškarca neće privlačiti druge žene. To jednostavno nije realno. A to što vašeg muškarca privlači druga žena ne znači da vas ne voli. I to ne znači da se ja neću ponašati u skladu s tim". Howard Stern bilo je iskreno zaćuđen. Dotad se svačega naslušao, ali otvoreno priznanje o otvorenom braku bilo je iznenađujuće čak i za njegov show.

image

Serija ‘ Princ s Bel Aira kojom se Will Smith proslavio i zahvaljujući kojoj je upoznao Jadu

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Objašnjenje kako su uspjeli godinama skrivati istinu, krije se u činjenici da oduvijek imaju kompliciranu vezu. Njihov se odnos od prvog dana nije mogao smjestiti u okvire šablonizirane ljubavne priče koja započinje zaljubljenim vatrometom, nastavlja se okrunjena brakom, rođenjem djece, održava povezanošću i zajedničkim interesima sve dok spone holivudskog para mogu izdržati pretrpane rasporede snimanja i iskušenja da prevare jedno drugo.

image

Na partyju Vanity Faira poslije skandalozne dodjele Oscara 2022.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Iluziju da su Jada i Will drugačiji "nahranio" je na neki način i prošlogodišnji skandal na Oscarima, kada se voditelj dodjele, komičar Chris Rock, našalio na račun Jadine alopecije (rapidnog gubitka kose). Tko je tada mogao i pomisliti da se 55-godišnji Will Smith, dobitnik zlatnog kipića za najbolju mušku ulogu u filmu "Kralj Richard", popeo se na pozornicu i odalamio komičara zbog supruge s kojom od 2016. ne dijeli krov? Dramatična pljuska, najveći skandal u povijesti dodjele nagrade Američke filmske akademije, dodatno je učvrstila iluziju o ekscentričnom paru i njihovom neobičnom braku, dok Jada Pinkett nije priznala istinu.

Upoznali su se sredinom 80-ih, na audiciji za ulogu djevojke Willa Smitha u tada popularnoj seriji "The Fresh Prince of Bel-Air". Među prijavljenim glumicama te 1994. našla se i Jada Pinkett: nije angažirana jer je bila preniska, no njen kratki susret sa zvijezdom serije, Willom Smithom, bio je dovoljan da među njima zaiskri.

"Znao sam da u našoj energiji postoji nešto što bi bilo magično", priznao je glumac mnogo godina kasnije, u njenom podcastu, koji je katkad više nalikovao njihovoj bračnoj terapiji nego show-time emisiji.

Kada ju je sreo, bio je u već dvije godine braku s glumicom Sheree Zampino s kojom je dobio danas 30-godišnjeg sina Treya. Borio se sa svojim osjećajima jer je "shvatio da nije s osobom s kojom bi trebao biti." Problem je riješio ekspresnim razvodom od prve supruge s kojom je proveo tri godine u braku. Nazvao je Jadu i upitao je s kim se viđa? Odvratila je: "Ni s kim", na što je on dodao da se od tog trenutka viđa s njim.

Vjenčali su se 1997.,a ona je uoči obreda oklijevala. "Nikada se nisam željela udati. Ali moja je majka rekla da to moram učiniti. Bila sam pod velikim pritiskom. Hodala sam plačući do oltara," izjavila je za magazin People.

Nakon vjenčanja, njegova slava nezaustavljivo je rasla dok je njezina karijera stagnirala. Dok je on zbog snimanja sve više izbivao, ona se posvetila odgoju njihove djece, danas 25-godišnjeg sina Jadena (koji je i sam sve uspješniji glumac) te 22-godišnje kćeri Willow (pjevačice u usponu).

image

S Treyem, Willovim sinom iz prvog braka, kćeri
Willow, sinom Jadenom i suprugom 2016., otkad ne žive zajedno

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Prve glasine o napetosti u tom braku pojavile su se kada su im djeca bila malena. Njihov dom, zamišljen kao obiteljsko utočište, pretvorilo se u simbol Jadine tuge i bračne otuđenosti. Odbacili su ih kao zlonamjerne: nije bilo dokaza, fotografija, tonskih zapisa, ničega, pa su glasine s početka 2000-ih pale u zaborav. No, 2011. godine ponovno se pojavila priča da je Jada nesretna u braku s Willom. Tada se, navodno, spetljala s latino zavodnikom Marcom Anthonyjem. Američki mediji doznali su za aferu i raspalili priču po naslovnicama, ali ni tada nije bilo opipljivih dokaza.

Will i Jada dali su izjavu kojom su za People i opovrgnuli skandal: "Iako nerado odgovaramo na ovakve novinske članke, glasine koje kruže o našem braku potpuno su lažne. Još uvijek smo zajedno i naš brak je čvrst."

Reagirao je i njen publicist: "Sve glasine o Marcu Anthonyju i Jadi su lažne. Potpuno neistinito. Što se tiče izvještaja o razlazu Willa i Jade, ne komentiram njihov osobni život." Neko vrijeme uspješno su odolijevali glasinama da nešto ne štima u tom braku, a onda se Jadu Pinkett Smith 2015. godine povezalo se s pjevačem Augustom Alsinom.

Govoreći o toj aferi, Jada je 2020. u svom podcastu izjavila:"Prije otprilike četiri i pol godine, započela sam prijateljstvo s Augustom. Sve je počelo s tim da mu je samo trebala pomoć. Dugo se nisam osjećala dobro. I stvarno je bila radost samo pomoći nekome da se izliječi i pritom se sam zacijeliti," prenosi magazin Hello!

Tada je, sjedeći nasuprot Willu, koji joj je bio gost u podcastu, otkrila da su se zbog njezine afere posvađali.

"Odlučili smo da ćemo se razdvojiti na neko vrijeme, na tebi je smisliti kako ćeš se usrećiti, a ja ću smisliti kako ću usrećiti sebe," rekao je prije dvije godine Will Smith, dok je njegova supruga priznala: "Od tog trenutka, upala sam u drugačiju vrstu zapleta s Augustom. Da, bila je to veza, apsolutno." Iste godine jedno drugo počeli su oslovljavati "životnim partnerima". Međutim, vjerovalo se da to u njihovom ekscentričnon braku, nije ništa neobično. Naposljetku se, u listopadu ove godine, pokazalo da je sve o njihovom otvorenom braku bila laž.

"Mislim da smo oboje bili zaglavljeni u tome što smo mislili da bi druga osoba trebala biti. Dok smo došli do 2016., već smo bili iscrpljeni pokušajima," nedavno je priznala Jada.

Kada ju je NBC-jeva voditeljica Hoba Ktob upitala zašto su toliko dugo branili iluziju o svom braku, 52-godišnja Jada Pinkett Smith izjavila je da "jednostavno nisu bili spremni".

"Neizmjerno se volimo i odlučni smo u namjeri da nađemo neko rješenje", poručila je Jada koja je u nekom trenutku razmišljala i o razvodu, ali nikada se nije mogla odlučiti na taj korak. "Obećala sam mu da mu nikada neće dati ‘razlog‘ da se razvedemo. Obećala sam da ćemo riješiti sve probleme i nisam mogla prekršiti to obećanje", priznala je Jada koja je kao najveću podršku izdvojila njihovu djecu - Jadena, Willow i Treyja (sina koji Will ima iz prethodne veze) koji su im bili osobni gurui i savjetnici kroz najteža razdoblja.

Na internetskim tražilicama njeno šokantno priznanje u međuvremenu dovelo do značajnog ažuriranja. Sada u njihovim generalijama piše da su rastavljeni od 2016. Hoće li se i formalno razvesti, doznat će se uskoro.

Linker
27. travanj 2024 06:03