PREKINUT RITAM

Kakva tragedija! Genijalni bubnjar i zvijezda omiljenog filma pregažen na biciklu u Chicagu

Američki glazbenik i glumac Kevin Clark, zvijezda filma ‘Rock‘n‘roll škola‘, smrtno je stradao u 33. godini života

- Ključ uspjeha za bubnjara je nikada ne odustati, čak i kad od krvavih žuljeva mislite da više ne možete držati palice u rukama. Ali postoji još nešto: treba i dovoljno rano početi svirati kako biste se potpuno srodili s instrumentom - tako je svoju glazbenu i životnu filozofiju sažeo Kevin Alexander Clark, genijalni bubnjar i zvijezda generacijskog filmskog hita 'Rock'n'roll škola', koji u 33. godini života smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Prema izvješću čikaške policije koja je sat vremena nakon ponoći u srijedu 26. svibnja stigla na mjesto nesreće Kevin Clark se na svom biciklu u blizini jezera Michigan kretao u pravcu zapada, a prednost mu je na raskrižju oduzela vozačica u automobilu marke hyundai koji se kretao u pravcu juga. Od zadobivenih ozljeda Clark je preminuo u 2,04 sata u čikaškom kliničko-bolničkom centru Cook County Medical.

Prema neslužbenim informacijama Clark se vraćao kući s probe s bendom Jessie Bess and the Intentsions, s kojima je prošle subote odsvirao prvi koncert uživo nakon ublažavanja epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa.

Njegova neutješna majka Allison Clark smogla je snage samo za kratku izjavu lokalnom portalu: "Kevin je bio nevjerojatan glazbeni talent. A privatno čovjek zlatnog srca". Kevin Clark proslavio se kao 13-godišnjak ulogom u glazbenoj komediji 'Rock'n 'roll škola', u kojoj je glavnu ulogu - gitarista željnog slave koji sa svojim đacima osniva bend - odigrao proslavljeni američki komičar Jack Black. Besprijekorno režiran, glazbeno zarazan i glumački živahan film kritičari, ali i publika, smatraju jednim od najboljih filmskih ostvarenja prvih godina našeg milenija, a Kevinu Clarku je uloga Freddyja Jonesa bila i ostala jedina filmska uloga u karijeri.

Svoj je život posvetio glazbi, točnije bubnjevima, instrumentu koji je započeo svirati kao trogodišnjak. Njegova je majka, naime, na uličnoj rasprodaji pronašla set bubnjeva u dobrom stanju i njime počastila svog mlađeg sina.

- Bubnjevi su bili smješteni u obiteljskoj garaži, koja je bila dobro izolirana od buke i vanjskog svijeta, pa sam mogao svirati kad god sam to želio. Tako da dok sam bio doma iz garaže praktički nisam izlazio - izjavio je Kevin Clark, legenda čikaške glazbene scene. Njegov prvi bend, koji je kao 10-godišnjak osnovao sa školskim kolegama, probe je održavao i uvježbavao se upravo u obiteljskoj garaži, a do svoje prerane smrti ih je toliko promijenio da im ni sam nije znao broja.

"Jeziva vijest. Kevin više nije s nama. Otišao je puno, puno prerano. Dijelili smo mnoga sjajna sjećanja. Moje srce je slomljeno. Izražavam sućut i šaljem ljubav njegovoj obitelji i svim obožavateljima Rock'n'roll škole", tom se objavom na društvenim mrežama od svog kolege i prijatelja oprosio 51-godišnji Jack Black.

Glumica Miranda Cosgrove napisala je pak da je skamenjena od boli zbog gubitka krasnog čovjeka predivne duše i srca koji će joj zauvijek nedostajati. Jack Black i Kevin Clark posljednji put su se vidjeli prije tri godine, kad ga je Black pozvao kao gosta na koncert svog rock sastava Tenacious D u Chicagu 2018.

Linker
20. travanj 2024 04:04