Kevin Spacey u Rimu u siječnju ove godine

 LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Siguran u sebe

Kevin Spacey je uvjeren da će biti oslobođen optužbi i da će mu to donijeti nove angažmane

Glumački velikan Kevin Spacey uvjeren je u vlastitu nevinost i oslobađajuću presudu na londonskom suđenju za seksualno zlostavljanje.

Glumački velikan Kevin Spacey uvjeren je u vlastitu nevinost i oslobađajuću presudu na londonskom suđenju za seksualno zlostavljanje.

Američki glumac Kevin Spacey koji bez svake sumnje slovi za jednu od najvećih holivudskih zvijezda jer se iskazao u zahtjevnim ulogama kao što su ona u "Privedite osumnjičene" ili muškarca u kriznim godinama u "Vrtlogu života" Sama Mendesa, za koje je dobio Oscare, te glavnom ulogom u nagrađivanom televizijskom serijalu "Kuća od karata" u kojem mu je partnerica bila Robin Wright. No, posljednjih je godina ostao sam, napušten, bez angažmana i prijatelja jer se njegovo ime našlo na crnoj listi zbog brojnih optužbi za seksualno napastovanje i zlostavljanje.

image

Michael Gill, Kevin Spacey i Robin Wright zvijezde su serijala "Kuća od karata"

NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Kevina Spaceyja su se odrekli praktički svi, osim njegovog agenta i bliskog prijatelja Evana Lowensteina, ali slavni glumac sada tvrdi da će se u velikom stilu vratiti na filmska platna i male ekrane čim bude oslobođen na londonskom sudu u što je čvrsto uvjeren. "Živim u vremenu u kojem se mnogi boje reći kako su samnom u kontaktu, a kamoli da bi me javno podržali. No, iste sekunde čim moje ime bude čisto, dakle kad sud u Londonu odbaci optužbe protiv mene kao neosnovane i nedokazive, moj će raspored opet biti pun. Mnogi redatelji i producenti žele ponovno raditi sa mnom i to su mi jasno i glasno rekli", izjavio je Kevin Spacey u razgovoru za njemački časopis Die Zeit.

image

Jakov Sedlar i Kevin Spacey u Firenci s Dominikom i Siennom Sedlar

PRIVATNI ALBUM

Glumcu se, podsjetimo, u Londonu sudi po brojnim točkama optužnice, po kojima se Kevin Spacey već izjasnio da nije kriv, a među njima su i optužbe trojice suradnika iz vremena njegova mandata na čelu kultnog kazališta "Old Vic", u kojem je glumac od 2004. do 2015. obnašao dužnost umjetničkog ravnatelja. U razgovoru za njemački tjednik je istaknuo kako ga ne zanima publiciranje vlastite životne priče u bilo kakvom obliku - publicističkom, filmskom ili televizijskom, jer ne namjerava na taj način poricati ono što nema smisla poricati.

image

Kevin Spacey i Juliette Binoche na dodjeli Oscara 1997.

BEI/SHUTTERSTOCK

"Sve će se raspasti kao kula od karata, baš kao što se dogodilo i u New Yorku na suđenju povodom optužbi Anthonyja Rappa. Isto će se dogoditi i u Londonu", uvjeren je Kevin Spacey, koji je u proteklih pet godina snimio svega dva filma - talijanski "The Man Who Drew God" i hrvatski "Bilo jednom u Hrvatskoj" u kojem mu je redatelj Jakov Sedlar dodijelio ulogu prvog predsjednika Franje Tuđmana. "Godinama sam sjedio na klupi, ali nisam zahrđao, osjećam se potpuno spremnim za povratak", izjavio je Spacey i dodao da mu je najteži dio posla bio nošenje s popularnošću i slavom.

image

Kevin Spacey i Laura Linney na berlinskoj premijeri filma "The Life of David Gale" 2003.

STEFAN SCHNOOR/SHUTTERSTOCK

"Ljude nisam gledao kao osobe, nego kao ljude koji žele i traže nešto od mene. Ne postoji, nažalost, škola u kojoj vas mogu naučiti kako da se nosite s tim teretom. Premda sam se silno trudio da ne budem š..ak, sigurno sam se tako ponašao. Ne uvijek, ali ponekad sigurno jesam", zaključio je Kevin Spacey, jedan od najkontroverznijih holivudskih glumaca u povijesti sedme umjetnosti.

Linker
28. travanj 2024 18:57