Mike Tyson sa suprugom Lakihom Spicer i kćeri na US Openu prije dva tjedna

 GUERIN CHARLES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA GUERIN CHARLES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
KAFIĆ UZDRAVLJE

Legendarni sportaš ispunio si je davnu želju: Mike Tyson otvorio kafić u Amsterdamu

Legendarni američki boksač Mike Tyson u Amsterdamu je ovih dana priredio party otvorenja ispred svog lokala Coffeeshop Tyson.

Legendarni američki boksač Mike Tyson u Amsterdamu je ovih dana priredio party otvorenja ispred svog lokala Coffeeshop Tyson.

Boksački prvak Mike Tyson jedan od najslavnijih sportaša svih vremena. No, koliko god su mu život obilježile pobjede u ringu, toliko je u privatnom životu prolazio brojne padove, skandale, optužbe i privatne tragedije.

A ove godine si je napokon ispunio davnu želju da u nizozemskoj metropoli Amsterdamu otvori kafić, točnije mjesto u kojem lokalni stanovnici i turisti mogu osim u piću uživati i u konzumaciji proizvoda od kanabisa. Dakako, samo za osobnu upotrebu. Premda je njegov Coffeeshop Tyson otvoren u ožujku, slavni je sportaš tek ovih danda priredio party otvorenja kojem je i osobno nazočio. Njegov lokal nalazi se u strogom središtu grada, u neposrednoj blizini Red Light Districta (Četvrti crvenih svjetiljki) i već je postao jedno od omiljenih mjesta znatiželjnika u kojem se traži mjesto više.

Nakon što je okončao fascinantnu sportsku karijeru Tyson je pokušavao sve i svašta, uz ostalo zanosio se snovima o glazbenoj karijeri, želio je biti producent i sportski menadžer, a na kraju je svoju sreću pronašao u poslu s kanabisom. Prvu plantažu za uzgoj kanabisa u medicinske svrhe pokrenuo je 2016. u Kaliforniji, na zemljištu veličine četerdeset hektara. Svojedobno je otkrio da samo na travu godišnje troši enorman iznos, pa je sadnjom vlastite plantaže znatno snizio svoje mjesečne troškove. "Oduvijek sam sanjao o tome, još otkako sam prvi put kao tinejdžer posjetio Amsterdam", izjavio je Tyson novinarima.

Otvaranje kafića u Amsterdamu prvi je Tysonov poduzetnički pothvat izvan Sjedinjenih Država, a marihuanu i ulje kanabisa počeo je koristiti lijek i sredstvo za ublažavanje bolova.

"Marihuana je demonizirana kao droga i ozloglašena kao početak puta k ovinosti, premda je mnogi ljudi, poput mene, koriste isključivo u medicinske svrhe", rekao je. Mike Tyson rođen je 30. lipnja 1966., a ove godine proslavio je 14. godišnjicu braka sa svojom trećom suprugom Lakihom Spicer, koja je deset godina mlađa od njega. Supružnici zajedno podižu kćer Milan i sina Morocca.

Linker
28. travanj 2024 13:18