One se vraćaju!

Marisol, Esmeralda, Otimačica... Imale su planetarnu slavu, a preživjele ovisnosti, depresije, trovanja i nesretne ljubavi

Erika Buenfil vratila se u HRT-ov program, a nakon sedam godina pauze - snimanje nove serije najavila je i Gabriela Spanic. Leticia Calderón se, pak, oporavila od koronavirusa i jedva čeka prionuti poslu.

One su bile vladarice HRT-ovog podnevnog termina, osvajačice srca gledateljstva diljem naše zemlje i predstavnice brze i unosne televizijske forme. Sapunice su se devedesetih širile kao požar, a glavne glumice imale su status najvećih živućih zvijezda u životima brojnih kućanica, umirovljenika, djece i mladih. Do danas svi pamtimo 'Marisol', 'Esmeraldu', 'Otimačicu'. Žene koje su ih utjelovile tada su bile djevojke na početku karijere, a danas su žene koje iza sebe imaju velike karijere i turbulentne privatne živote.

Erika Buenfil utjelovila je Marisol

Proslavila se kao Marisol, 1996. godine osvojila je ljubitelje sapunica brzinom munje. Erika Buenfil otad do danas prošla je brojne turbulencije koje život donosi, no iz njih je izašla jača pa je ovih dana obožavatelji u Hrvatskoj ponovno mogu gledati - ovog puta u seriji "Dajem ti život", koja se prikazuje na HRT-u. Ulogom Marisol Erika je vrlo brzo stekla status zvijezde diljem svijeta i do danas je glumici jedna od najdražih koje je u životu snimila. Dijelom i zbog toga što ju je ta serija izvukla iz pakla ovisnosti i depresije u koje je zapala zbog nesretne ljubavi.

Nesretne ljubavi redale su se, a jedna joj je donijela najveću životnu radost. Sa sinom bivšeg meksičkog predsjednika Ernesta Zedille Erika je dobila sina kojeg njezin partner nije htio priznati. U tom trenutku odlučila je biti samohrana majka. Svog sina odgojila je sama, bez ičije pomoći, naime, kada su njezinom Nicolasu bile dvije godine, Erika je ostala bez majke, a potom i bez oca te bake. No, nije se dala obeshrabriti i danas je ponosna na mladića u kojeg je njezin sin izrastao. Iščekuje njegov skorašnji odlazak na fakultet i raduje se novim ulogama. Ljubav svog života ni na pragu 60. nije pronašla, no uza sve uspjehe i sreću koju joj je donijelo majčinstvo, Erika se oko toga nimalo ne zamara.

image

AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Nakon 'Marisol', gledateljstvo je osvojila 'Esmeralda'

Prelijepa, skromna, slijepa djevojka koja osvaja srce stasitog mladića - ali ne bez prepreke i problema. Hrvatska je obožavala Esmeraldu, a starije gospođe plaćale su i mise ne bi li se Esmeraldi vratio vid. I mlađe generacije obožavale su je gledati prije ili poslije školskih obaveza. Glumica Leticia Calderón imala je status božanstva. U svom privatnom životu nije joj išlo tako glatko i lako kao s osvajanjem gledateljstva.

image
AGUSTIN SALINAS/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Početkom ove godine hospitalizirana je zbog zaraze koronavirusom, a ubrzo nakon toga, u veljači je objavila da joj je preminuo voljeni otac. Nažalost, to je tek dio tuga koje je s vremenom osjetila Letizia. Budući da je tijekom karijere zaradila pravo bogatstvo, dio je trošila i na droge. Prema vlastitom priznanju iz 2013., u jednoj je životnoj fazi prilično zaglibila, a jedna joj je prijateljica uslijed predoziranja preminula na rukama. Upravo tada odlučila je sve promijeniti. "Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me mogla stajati života", kasnije će reći Leticia.

Srećom, izvukla se i u braku s odvjetnikom Juanom Colladom dobila dva sina. Nakon razvoda, potpuno se posvetila dječacima, a kada je 2019. novinaru Slobodne Dalmacije dala intervju, otkrila je da je u životnom periodu u kojem je puno posvećenija djeci negoli karijeri. Dijelom i zbog promjena u uređivačkoj politici njezine matične kuće Televisa. "Zasad mogu kazati da me još neko vrijeme nećete gledati jer su se stvari u mojoj matičnoj kući Televisa dosta promijenile. S novim šefovima stigla je i nova uređivačka politika gdje se više pažnje posvećuje tjednim serijama, poput onih o narkokartelima, a manje telenovelama. Moj najveći prioritet su moji sinovi. Ali isto se tako nadam svom povratku na male ekrane jer želim i volim raditi", rekla je tada Leticia.

Na pragu novog milenija, oduševljavala je gledatelje 'Otimačica'

Zvijezda sapunica, koja inače vuče korijene iz Hrvatske, nedavno je objavila da se vraća poslu nakon čak sedam godina pauze. Gabriela Spanic osvojila je gledatelje kada se u svojim dvadesetima pojavila pred malim ekranima. Gledateljima je, bez sumnje, nedostajala. Karizmatična 47-godišnja glumica posljednjih je godina, pak, više pozornosti dobivala zbog svojih estetskih zahvata, kojima je, reći će mnogi, narušila ljepotu svog lica. Ona se time ne zamara, dapače, obožava pozirati razgolićena i slaviti tako svoju ljepotu.

Privatno, Gabriela je ponosna majka sina Gabriela, kojeg je dobila s poduzetnikom Neilom Perezom. Iza sebe ima i razvod, s kolegom Miguelom de Leonom rastala se 2003., i to nakon šest godina braka.

image
DESI/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Prije više od deset godina glumica je prošla kroz iskustvo prilično blisko scenariju sapunice. Naime, njezina ju je asistentica trovala. Marcia Celesta Fernandez Babio u konačnici je dobila osam godina zatvora zbog trovanja glumice i njene obitelji amonijakom. Dok je radila za Spanic, Marcia je trovala nju, njezinu majku i sina. Obiteljski liječnik shvatio je o čemu se radi kada je glumici i njezinoj obitelji odradio krvne pretrage. Upozorio ih je da se radi o trovanju koje je moglo i kobno završiti, a nakon toga je 'otimačica' otišla na policiju i istinu dovela na čistac. Priča kakve se nijedan scenarist ne bi posramio!

Linker
20. travanj 2024 14:51