VEDRAN PETEH/CROPIX CROPIX
"Gospodin fatalni"

Melkior Bašić otkrio zbog čega ga supruga zafrkava, ali i da je ona glavna u njihovoj kuhinji

Mnogima omiljeni član žirija showa MasterChef zaradio je nadimak zbog kojeg supruga voli zadirkivati.

Mnogima omiljeni član žirija showa MasterChef zaradio je nadimak zbog kojeg supruga voli zadirkivati.

Nova sezona kulinarskog showa "MasterChef" ponovo je na ekrane dovela mnogima najdražu kulinarsku trojku. Stjepan Vukadin, Damir Tomljenović i Melkior Bašić i dalje čine žiri koji rado gledamo svakog radnog dana. Mnogima je upravo posljednji najdraži među njima, a obožavateljice su ga čak prozvale "gospodin Fatalni" zbog čega ga supruga Andrea voli zafrkavati.

"A što kaže, moj fatalni i to je to. Mada me zna zezati kada je ne čujem, kaže oprostite ‘gospodine Fatalni‘. Uzimamo to kroz šalu" rekao je Melkior u razgovoru za Avaz. Na pitanje novinara "tko je glavni u kuhinji u vašem domu", Melkior je kratko odgovorio: "To je najjednostavnije pitanje svih vremena, a odgovor je moja supruga Andrea, moja Masterchefica."

Otkrio je i bez čega ne može u kuhinji: "Pa ono bez čega ne mogu zavisi od dana. Jedan dan ne mogu bez mesa, jedan dan ne mogu bez slatkog, jedan dan bez povrća, jedan bez riže, jedan bez tjestenini i tako u nedogled. Hrana je tu da u njoj uživate, bez veze je odreći se nečega" rekao je Melkior koji da nije kuhar možda bi bio umjetnik. "Uvijek sam volio crtati, tako da bih možda bio neki umjetnik ili arhitekt. Volim i sastavljati, rastavljati, popravljati, pa bih možda bio automehaničar. U zadnje vrijeme sam otkrio da volim i stolariju, pa bih možda bio i stolar nikad se ne zna" nabrojio je. No nije isključio da u jednom trenutku zaista promjeni profesiju: "Nikad nije kasno, možda odlučim pod stare dane promijeniti profesiju i postati nešto drugo" rekao je Melkior.

image
MARIO TOPIĆ

Melkior dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. U razgovoru za Gloriju prošle godine rekao je da za njega hrana nije samo pogonsko gorivo za utažiti glad već je njegova filozofija da hrana spaja ljude jer najbolja druženja su uvijek za trpezom, a otkrio je da je upravo hrana spojila njega i suprugu Andreu. "Bili smo u jednom većem društvu, ona je jela hot-dog, a ja sam je usred slasnih zalogaja pitao bi li sa mnom podijelila taksi do grada. Prilično nervozno mi je odgovorila da je ne smetam dok jede. Taksi smo na kraju podijelili i to je bio početak naše zajedničke vožnje koja traje i danas". I tada je naglasio da je Andrea, koju nemamo često priliku vidjeti u javnosti niti na njegovu Instagramu odlična kuharica te da dijele istu strast prema hrani.

Linker
27. travanj 2024 00:37