FAST FWD

Miach o novom albumu, dečku i društvenim mrežama: "Svih bih se mogla odreći osim jedne"

U ovotjednom Fast FWD donosimo razgovor s pjevačicom Miom Čičak poznatijom kao Miach koja je nedavno izdala debitantski album "Insomnia" a nama je otkrila kako nema problema s nesanicom jer u posljednje vrijeme toliko radi da čim legne u krevet od umora odmah zaspi. Uskoro je čekaju koncerti diljem Hrvatske, a u svemu joj je najveća podrška dečko, glazbeni producent iz Dubrovnika Mihovil Šoštarić Lockroom.

Od prvog singla "23 32" pa sve do uspješnice "NLO" s poznatim reperom Hiljsonom Mandelom, 26-godišnja Zagrepčanka Mia Čičak poznatija kao Miach osvaja hrvatsku glazbenu scenu. Opuštena, draga i susretljiva osvojila je i nas ne samo svojom pojavom već i debitantskim albumom " Insomnia". Mia nam se pohvalila kako nikada nema nesanicu, a za miran san sigurno joj pomaže i stabilna veza s 23-godišnjim glazbenim producentom iz Dubrovnika Mihovilom Šoštarićem Lockroomom s kojim je u vezi nešto više od dvije godine i koji je ujedno velikim dijelom producirao njezin album. U slobodno vrijeme obožavaju kuhati i slušati glazbu, a najveći san joj je, kaže, turneja po regiji i puna Arena.

Najdraža glazbena suradnja?

- Ne mogu odgovoriti na to pitanje, ne zato što ne želim nikoga izdvojit nego zaista ne mogu nikog izdvojiti. Do sad su mi sve moje suradnje bile jednako drage, svaka na svoj način. Jako sam zahvalna na svima njima.

Koji je tvoj glazbeni san?

- Svi imamo želje za velikim nastupima, poput Arene. To je normalno i naravno da takve snove imam i ja. No, prije svega se nadam da ću jednoga dana kada ću biti u glazbenom mirovini moći pogledati na cijelu svoju karijeru i biti ponosna na sve što sam napravila. Želim da se ljudi mogu poistovjetiti s mojom muzikom, da ona donese nešto lijepo u tuđe živote.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Kako je biti žena na hip hop odnosno trap sceni?

- Ne primijećujem nikakvu razliku. Mislim naravno da postoji, ali ekipa s hip hop i trap scene je odlična, svi su me objeručke prihvatili iako sam jedina cura najčešće. Meni je stvarno super, uživam i zahvalna sam što imam priliku biti dio te scene.

Na koju glazbu voliš plesati?

- Najviše volim plesati na hip hop i rap. S prijateljicama plešem i glasno pjevamo, znamo sve stihove napamet.

Nastup koji sanjaš?

- Jako bih voljela nastupati po cijeloj regiji - voljela bih i jednom napuniti Arenu-

Koliko ti je osim muzike bitan styling?

- Styling mi je jako bitan, oduvijek. Još kao mala djevojčica i kroz odrastanje sam uvijek imala lude outfite i dan danas mi je to ostalo vrlo bitno. Volim modu, volim odjeću, tako da mi je dobar styling neizostavan dio nastupa.

S kim bi voljela surađivati?

- Nitko mi ne pada na pamet na prvu. Voljela bih ponoviti suradnje koje sam već imala jer su nastale spotano i prirodno, ali i naravno stvoriti dobre pjesme i s drugim izvođačima.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Bi li voljela ići na Mjesec?

- Nikad o tome nisam razmišljala ali ako bude prilike zašto ne.

Inozemna karijera?

- Trenutačno nemam neku veliku želju da odem u inozemstvo ali ako se ukaže neka dobra prilika, zašto ne.

O čemu maštaš?

- Maštam o uspješnoj i dugoj karijeri prije svega. No, uvijek kad me netko pita što bih voljela odgovor je - sretan život.

Imaš li rituale prije izlaska na scenu?

- Iskreno nemam. Uvijek se prvo dobro upjevam i pokušam disanjem svesti tremu na minimum.

Jesi li ikada ikome posvetila pjesmu?

- Jesam, njih nekoliko, ali neću otkriti koje su jer sam ih napisala za drage ljude ili iz vlastitog iskustva pa su autobigrafske.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Čime te osvojio partner, glazbeni producent Lockroom?

- Svime. On je jedna divna osoba stvorena za mene.

Kažeš da si zaštitnički nastrojena prema bližnjima, dugo si trenirala taekwondo, jesi li ikada iskoristila koji pokret i izvan dvorane?

- Nisam. Svi taekwando pokreti i znanje su rezervirani samo za dvoranu.

Linker
14. ožujak 2024 14:32