EMOTIVNA INVENTURA

Mira Furlan napisala pismo sinu: ‘Da li ti treba ta teška prtljaga koju tvoja majka vuče sa sobom cijeli život‘

Nakon što je glumica Mira Furlan umrla početkom godine u Los Angelesu, objavljeno je kako je prije smrti dovršila svoje memoare koje će njezin suprug, redatelj Goran Gajić, posthumno objaviti. Nepunih godinu dana kasnije, točnije 15. prosinca, u izdanju Frakture izlazi autobiografija ‘Voli me više od svega’, u kojoj je zvijezda filmova ‘Kiklop’ i ‘U raljama života’ te TV serijala ‘Babylon 5’ i ‘Izgubljeni’ na 640 stranica napisala sve o svojem bogatom životu.

"Zima je 1991., jedna od najoštrijih ikad zabilježenih u New Yorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz Caféa Monaco gdje radim, sa stranim novinama u rukama. Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi (obaveznoj uniformi na mojem radnom mjestu), stojim na uglu Amsterdama i Broadwaya i otvaram glavni članak s nadnaslovom: ‘Tragična sudbina velike hrvatske glumice’. Zatim mi oči skliznu do naslova: ‘Težak život lake žene’", odlomak je kojim započinje autobiografija u kojoj Furlan emotivno i bez susprezanja govori o svojim najljepšim, ali i najtraumatičnijim danima.

image

Autobiografiju 'Voli me više od svega na svijetu' objavljuje izdavačka kuća Fraktura

PRESS

U tekstu izvorno napisanom na engleskom opisuje svoj život i život svojih bližnjih - od sudbine majke Branke i oca Ivana te bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga i posvećena.

ČITAJTE I: Uloge za pamćenje Mire Furlan: Šest veličanstvenih zbog kojih je nikad nećemo zaboraviti

"Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumjeti što se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopće želiš znati nešto o tome? Da li ti treba ta teška prtljaga, prtljaga koju tvoja majka vuče sa sobom cijeli svoj život, ne nalazeći načina da je bar načas odloži?", napisala je Mira Furlan svojem sinu u pismu također objavljenom u knjizi.

image

Moćne memoare glumica je uspjela napisati prije svoje iznenadne smrti

GORAN SEBELIĆ
Linker
02. studeni 2022 00:21