MISLI UZ SINA

‘Najteži tjedan u životu‘: Morala se šaliti pred kamerama dok joj je sin bio na hitnoj

Voditeljica popularnog televizijskog showa Amy Schumer detaljno je opisala kakvu je dramu proživljavala sa sinčićem Geneom.

Kako zabavljati gledatelje kad vam se doma događa drama? Američka komičarka Amy Schumer, voditeljica televizijskog showa Saturday Night Live, ovog vikenda je dokazala kako je i to moguće. Profesionalno je odradila svoje zadatke pred kamerama premda su joj misli bile negdje drugdje, točnije uz trogodišnjeg sinčića Genea koji je hospitaliziran zbog virozne infekcije dišnih puteva.

Show je započela šaljivim monologom o Kanyeu Westu i svemu što se s američkim reperom događalo proteklog tjedna - od njegovih gadljivih antisemitskih izjava do gubitka unosnih marketinških ugovora sa sponzorima, a našalila se i na račun vlastitog seksualnog života sa suprugom Chrisom Fischerom, chefom koji svojim gostima poslužuje hranu sa svoje farme u Martha‘s Vineyardu.

Specijalni glazbeni gost bio joj je Steve Lacy, koji je izveo svoj aktualni hit Bad Habit, a nakon emisije voditeljica je zahvalila cijelom timu čiji su članovi omogućili da sve prođe bez greške čak i u tako dramatičnim okolnostima.

Inače puni naziv RSV-a, bolesti zbog čijih je teških simptoma njezin sinčić završio u bolnici, je respiratorni sincicijski virus koji se kod djece obično očituje simptomima bronhitisa, a u težim slučajevima i pneumonije ili upale pluća, što kod malih bolesnika može zahtijevati i bolničko liječenje.

image

Amy Schumer sa sinčićem Geneom Fischerom lani u njujorškom parku Astoria

RON ADAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

"Iza mene je najteži tjedan u životu. Propustila sam probu za snimanje jer sam sina vodila na hitni bolnički pregled zbog otežanog disanja na granici gušenja. U bolnici smo proveli cijeli dan i suosjećam sa svim roditeljima koji su to prošli ili upravo prolaze, osjećaj je strašan", napisala je Amy Schumer i dodala da je nakon terapije njezin sin otpušten na kućno liječenje, te da se sada mnogo bolje osjeća.

Uz objavu je priložila sliku iz bolnice gdje zajedno s Geneom leži u postelji grleći ga i ljubeći.

image

Njezin suprug Chris Fischer je chef i vlasnik farme

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Riječ je o sezonskoj bolesti, čija se infektivna empidemija javlja u zimskim mjesecima - od studenog do travnja, u pravilnim ciklusima. Premda više od četrdeset posto zaražene djece razvije simptome bronhiolitisa i/ili upale pluća, svega jedan do dva posto bolesnika zahtijeva bolničko liječenje zbog težih simptoma ili razvoja komplikacija.

Na početku bolesti obično se javljaju simptomi infekcije gornjih dišnih putova koji nalikuju prehladi – slabija prohodnost nosa i pojačana sekrecija. Kao posljedica oštećenja sluznice malih bronha i bronhiola te nakupljanja sekreta dolazi do otežanog protoka zraka i pojave karakterističnih simptoma.

Prvi znak je obično suh i nadražajni kašalj, koji ponekad može biti vrlo intenzivan pa ometa san i hranjenje. Može biti praćen ubrzanim disanjem, piskanjem (zvižducima u izdisaju) ili hropcima u udisaju, temperaturom, nemirom, slabijim uzimanjem hrane i tekućine te plavičastom bojom usnica. U težim slučajevima, RSV uz bronhiolitis može izazvati i upalu pluća. Kao komplikacija se može razviti i akutna upala srednjeg uha, uzrokovana RSV-om ili istovremeno prisutnom bakterijskom infekcijom.

image

Ovog ljeta na premijeri druge sezone serijala ‘Only Murders In The Building‘

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Većina inače zdrave dojenčadi i djece se potpuno oporavi u periodu do nekoliko dana do dva tjedna od početka infekcije. Međutim, nakon preboljele RSV infekcije zaostaje preosjetljivost dišnih putova koja može potrajati mjesecima, pa i godinama. Zbog toga dijete može reagirati kašljem, hroptanjem, zviždanjem u prsima i otežanim disanjem na različite podražaje, što povećava rizik od razvoja astme.

Linker
19. travanj 2024 08:00