Barbara Nola

 NERA SIMIC CROPIX
GORSKI IZAZOV

Ne miri se s gubitkom, ali je krenula dalje! Barbara Nola: "Lukas me naučio hrabrosti..."

Zagrebačka glumica zvijezda je serijala "Gora" čije prikazivanje započinje početkom listopada na Prvom programu Hrvatske televizije.

Zagrebačka glumica zvijezda je serijala "Gora" čije prikazivanje započinje početkom listopada na Prvom programu Hrvatske televizije.

Nakon svjetske premijere na Sarajavo Film Festivalu napokon je i hrvatska publika imala priliku vidjeti prve dvije epizode novog serijala "Gora", čije prikazivanje započinje 2. listopada na Prvom programu HRT-a. Proteklog vikenda u Lokvama u Gorskom kotaru okupila se glumačka ekipa koju su predvodili Barbara Nola, Sandra Lončarić i Kristijan Petelin.

Glumica Sandra Lončarić prisjetila se snimanja 19. srpnja na Medvednici kad je Zagreb zahvatilo nezapamćeno nevrijeme superćelije kumulonimbusa. “Bili smo na Sljemenu kad se dogodila ona najveća oluja u Zagrebu. Dan je počeo idealno, bilo je krasno i sunčano i odjednom se digao užasan vjetar. U nekoliko minuta se sve zamračilo, našli smo se u oblaku i nastala je prava apokalipsa. Oko nas je padalo granje i drveće i hvala bogu da nitko nije stradao”, prepričala je Lončarić.

image

Barbara Nola u "Gori" ima jednu od glavnih uloga

NERA SIMIC CROPIX

Zagrebačka glumica Barbara Nola istaknula je da građani vole i cijene pripadnike HGSS-a koji svojim intervencijama spašavaju živote i da će ih to sigurno potaknuti da gledaju “Goru”.

“Gledat će predivnu prirodu koja u seriji ima važnu ulogu, nasmijat će se i vezati uz naše likove i njihove ljubavne i prijateljske odnose”, istaknula je Nola i dodala kako su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja HGSS imali ulogu savjetnika tijekom pisanja scenarija, bili su prisutni i tijekom priprema za snimanje, a za glumce i redatelje organizirali su "školicu".

image

Pozdravila je gledatelje u Lokvama

NERA SIMIC CROPIX

Riječ je o televizijskom projektu kojeg Barbara Nola predstavlja nakon smrti svog supruga, nagrađivanog filmskog i kazališnog redatelja Lukasa Nole, s kojim je podigla sina Jakova i kćer Maru. Lukasov prerani odlazak od posljedica teške bolesti s kojom se godinama borio ostavio je veliku prazninu u životima njegovih brojnih prijatelja, kolega, studenata kojima je predavao na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a Barbara se nakon 33 zajedničke godine još uvijek se ne miri s njegovim gubitkom.

image

Glumci Aleksandar Cvjetković i Barbara Nola

NIKA OBUčINA

"Lukas je bio neopisivo hrabra osoba, naučio me i hrabrosti i tome što poslije njega. Prvih mjesec, dva nakon njegove smrti plutala sam ni na nebu ni na zemlji. Kad sam se malo pribrala, shvatila sam da ne želim da se moja djeca, roditelji, svekrva, sestra, nećaci, prijatelji brinu za mene, da svakog dana strepe što će biti sa mnom. A osnovno, znala sam da bi Lukas poludio da ostanem potonula. Raspadala sam se, ali čvrsto sam odlučila, misleći na njega, da se prisilim svaki dan pokrenuti. I krenula sam dalje premda mi nedostaje mi u svakom segmentu života, pa tako i u tom. Ali ja s njim na neki način i dalje komuniciram jer smo toliko dugo zajedno i toliko se dobro poznajemo da već znam što bi mi rekao, što misli, što bi ga razljutilo, gdje bi me "pogurao"... Nedostaje mi da s Lukasom prokomentiram scenarij i još se dogodi da posegnem za telefonom kako bih mu ispričala što mi se dogodilo, što sam vidjela, pročitala...", ispričala je Barbara Nola u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju ljetos.

image

Ekipa serijala "Gora" u Gorskom kotaru

NINA đURđEVIć

"Gora" je autorski projekt Maje Pek-Brünjes i Danijela Peka, u 22 epizode pojavljuje se više od stotinu likova. U glavnim ulogama su uz Kristijana Petelina još Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković, dok se u epizodnima pojavljuju Nina Violić, Bojana Gregorić Vejzović, Goran Grgić, Jelena Perčin te njihovi brojni drugi kolege.

image

Barbara Nola

NERA SIMIC CROPIX
Linker
28. travanj 2024 05:45