PROFIMEDIA
SAMO TERET

Ne treba joj slavno prezime da bi uspjela: Snaha najbogatijeg čovjeka na svijetu ima svoj brend

Francuska dizajnerica Geraldine Guyot-Arnault, snaha vlasnika korporacije LVMH, gradi vlastiti modni biznis te ističe da udaja u jednu od najbogatijih obitelji na svijetu nema veze s uspjehom njenog brenda Destree.

Francuska dizajnerica Geraldine Guyot-Arnault, snaha vlasnika korporacije LVMH, gradi vlastiti modni biznis te ističe da udaja u jednu od najbogatijih obitelji na svijetu nema veze s uspjehom njenog brenda Destree.

Premda je ustaljeno mišljenje da slavno prezime može donijeti samo prednosti, nekima ono može biti i teret. Tako barem razmišlja Geraldine Guyot-Arnault, osnivačica i dizajnerica modnog brenda Destree i supruga Alexandrea Arnaulta, izvršnog direktora luksuznog brenda nakita Tiffany&Co. Osoba koja je, naime, uspjela vlastitim znanjem i talentom u nekoliko godina učiniti vlastiti brend relevantnim faktorom na modnoj sceni, nerado spominje da je njen suprug sina Bernarda Arnaulta, osnivača i vlasnika korporacije LVMH koja posjeduje modne i lifestyle brendove kao što su Louis Vuitton, Christian Dior, Celine, Loewe, Tiffany&Co., Hennessy, Sephora...

image

Brend se ubrzo proširio na umjetnički oblikovane odjevne komade vintage estetike

DESTREE PRESS

Dapače, Geraldine u svakoj prilici ističe da je Destree već bio poznat kad je 2021. svom odabraniku rekla "da" na čak dvije ceremonije: privatnoj, u srpnju u jednoj pariškoj kapelici, te tri mjeseca kasnije na glamuroznoj svečanosti u Veneciji kojoj su prisustvovali Beyonce i Jay-Z, Kanye West, Pharrell Williams, Roger Federer i mnogi drugi. D‘Estrëe, kako se spočetka pisao jer mu je Geraldine dala ime prema pariškoj ulici u kojoj je živjela u djetinjstvu, osnovala je 2016. u Parizu s prijateljicom Laetitiom Lumbroso, nakon što je stekla diplomu modne kritičarke na londonskom sveučilištu Central Saint Martins. Premda su dizajnerice na početku kreirale isključivo modne dodatke - Geraldine se specijalizirala za dizajn šešira koji su je oduševili upravo tijekom njezina studiranja u Londonu, brend se ubrzo proširio na umjetnički oblikovane odjevne komade vintage estetike koji su oduševili poznate žene: Rihannu, Beyonce, Jessicu Albu, Gisele Bündchen i Renee Witherspoon.

image

U početku je brend bio specijaliziran za modne dodatke

DESTREE PRESS

Štoviše, u tolikoj su mjeri zavoljele Geraldinine kreacije da su postale suvlasnice brenda uz velike financijere kao što je kineski investicijski fond Sequoia Capital China na čelu s Angelicom Cheung, bivšom glavnom urednicom kineskog Voguea, te venezuelanska suosnivačica luksuzne shopping platforme Net-a-Porter Carmen Busquets.

image

Destree je jedna od rijetkih tvrtki u čijem su upravnom odboru isključivo žene

DESTREE PRESS

"U moj su biznis uložile žene, pa je Destree jedna od rijetkih tvrtki s isključivo ženskim članicama odbora", rekla je Geraldine u intervjuu za Vogue Business, dodajući da je financijsku strukturu posložila prije nego što se tijekom pandemijske 2020. zbližila s Alexandreom. Zbog tog se poslovnog iskoraka s partnericom Laetitiom 2020. našla na Forbesovoj listi 30 uspješnih poduzetnika mlađih od 30 godina, a njih dvije tu financijsku injekciju planiraju iskoristiti za širenje posla. Konkretnije planove ne žele otkrivati, već uporno naglašavaju da su neovisne o poslovnim vezama obitelji Geraldinina supruga.

image

Alexandre Arnault i Geraldine Guyot 2022. godine

ANAMARIA WIGGINS/AVALON/PROFIMEDIA

"Obitelj Arnault nema veze s dokapitalizacijom moje tvrtke niti utječe na moje poslovne planove", kaže dizajnerica koja sa suprugom živi u luksuznom stanu na njujorškom Manhattanu. O njenoj se obitelji malo ili nimalo zna. Vjerojatno je dobrostojeća, budući da je Geraldine prvi put susrela Alexandrea na jednom druženju dok je još bila tinejdžerica; a malo je vjerojatno da bi se jedan član superbogate obitelji Arnault (njegovo petero djece podijelit će 365 milijardi eura) družio s djecom iz siromašnih obitelji. Bogatstvo i veze kakvima raspolažu Arnaultovi ipak nemaju, no Bernard je sigurno ponosan što mu je snaha sposobna poslovna žena, a ne tek puka lovkinja na novac i luksuzan život.

Linker
27. travanj 2024 19:07