PROFIMEDIA
Promjena trenda

Nepredvidljivi razvodi slavnih: Od uljepšanih izjava o razvodu do ponovnih medijskih senzacija

Razvodi slavnih su doživjeli promjenu u posljednjih deset godina, gdje su se zajednička priopćenja i poštovanje zamijenili neprijateljstvom i nesuglasicama.

Razvodi slavnih su doživjeli promjenu u posljednjih deset godina, gdje su se zajednička priopćenja i poštovanje zamijenili neprijateljstvom i nesuglasicama.

U proteklih deset godina, javnost je navikla na određeni narativ kada je riječ o razvodima slavnih osoba. Zvijezde A-liste su objavljivale zajednička priopćenja u kojima su isticali međusobno poštovanje, predanost roditeljstvu i molbe za privatnost. Ova pristojna najava razvoda postala je uobičajena, čak i za obične ljude koji prolaze kroz razvod. Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci primijećen je pomak - sve više razvoda slavnih obilježeno je neprijateljstvom i nesuglasicama.

Možda je taj pomak započeo kada je Christine Baumgartner, supruga Kevina Costnera, podnijela zahtjev za razvod u svibnju. Za razliku od uobičajenog zajedničkog priopćenja, Costner je otvoreno izrazio iznenađenje i tugu, navodeći da je bio iznenađen podnošenjem zahtjeva. Situacija se potom pogoršala, s detaljima razvoda koji su se pojavili u tabloidima. Primjerice, pojavile su se optužbe da je Costner prevario suprugu, a njegova odvjetnica podnijela je pravne dokumente optužujući Baumgartner da krši predbračni ugovor odbijajući napustiti njihovu kuću vrijednu 145 milijuna dolara. "Christine smatra da bi on trebao otići", rekao je izvor Us Weeklyu. "Vrlo je ljuta na Kevina zbog onoga što smatra da je dovelo do kraja njihovog braka - stavljanje karijere ispred obitelji."

Od tada su optužbe nastavile letjeti s obje strane, a Baumgartner je zatražila enormnih 248.000 dolara mjesečno alimentacije. Također je tvrdila u pravnim dokumentima da je Costner na desetominutnom Zoom pozivu iz Las Vegasa obavijestio njihovo troje djece u dobi od 13, 14 i 16 godina o razvodu.

image
PROFIMEDIA

Iako nismo vidjeli tako prljav razvod slavnih od razlaza Ashtona Kutchera i Demi Moore 2011. godine ili Brada Pitta i Angeline Jolie 2016., Costner i Baumgartner nisu jedini slavni par čije prljavo rublje dospijeva u medije tijekom procesa razvoda.

U svibnju ove godine je glumica Addison Timlin podnijela zahtjev za razvod od svog supruga Jeremyja Allena Whitea, upravo dok je on pripremao promociju druge sezone serije "The Bear". Timlin je nakon toga objavila na Instagramu da je "samohrana mama" dvoje njihove djece - izjava koju je kasnije izmijenila u "su-roditelj". Nisu objavili nikakvo zajedničko priopćenje koje bi javnosti jamčilo njihovu ljubav i poštovanje, ostavljajući fanove da proučavaju detalje Timlininog zahtjeva za razvod, koji je naveo rujan 2022. kao datum prekida veze. To je zanimljivo s obzirom na to da je White javno zahvalio Timlin kada je u siječnju primio Zlatni globus za svoju ulogu u spomenutoj seriji. Čini se da su na početku htjeli civilizirano hendlati situaciju, ali izvori su rekli za "Page Six" da je White bio "iznenađen" Timlininom objavom na Instagramu te je uzvratio insinuacijom da nije prisutan otac.

image
PROFIMEDIA

Međutim, teško se neki razvod novijeg datuma može mjeriti s onim reality zvijezde Kim Kardashian i repera Kanyea Westa. Tijekom razvoda, pojavili su se brojni skandali i problemi koji su dodatno otežali proces rastave. Kanye je javno iznosio kontroverzne izjave o Kim i njezinoj obitelji na društvenim mrežama, što je izazvalo veliku medijsku pažnju i stvorilo napetost između njih. Njegovo ponašanje i javni ispadi stvarali su dodatni pritisak na već složenu situaciju. Tvrdio je da mu obitelj Kardashian brani da dolazi na rođendanske proslave svoje djece, da Kim dozvoljava da kćer North koristi TikTok iako je nebrojeno puta tražio da to ne čini, a imao je i puno negativnih komentara o Kiminom tadašnjem dečku Peteu Davidsonu. Sve ove negativne okolnosti, skandali i sukobi tijekom razvoda činili su proces rastave Kim i Kanye teškim i neugodnim, pridonoseći emocionalnoj i medijskoj napetosti između njih.

image
PROFIMEDIA

Naravno, ima mnogo slavnih osoba koje čuvaju detalje svojih razvoda daleko od znatiželjnih ušiju javnosti. Gotovo da nema tračeva o razvodu Reese Witherspoon i Jima Totha od kada su bivši supružnici u ožujku objavili da nisu više zajedno. Razvod Toma Bradyja i Gisele Bündchen generirao je mnogo naslovnica prošle jeseni, ali ni jedan od njih nije dao intervju u kojem govori loše o bivšem supružniku, a razlaz su objavili tek kada su imali sve financijske i skrbničke dogovore. Za neke slavne parove, javni sukob jednostavno nikada neće biti opcija iz različitih razloga - možda imaju zajedničke biznise, malu djecu ili tajne koje bi negativno utjecale na njihov imidž kada bi isplivale u javnost.

Iako se ponekad čini kako slavne osobe žive puno jednostavnije i sretnije živote od nas, njihovi razvodi pokazuju da su i oni ljudi od krvi i mesa. Uostalom, malo je teško za povjerovati da su sve zvijezde A-liste posljednjih deset godina ostale u prijateljskim odnosima s bivšim supružnicima. Primjerice, Jenna Dewan i Channing Tatum su u priopćenju 2018. godine opisali svoj brak kao "čarobno putovanje između najboljih prijatelja" i inzistirali su na tome da su unatoč razvodu i dalje jedanko zaljubljeni kao prije. Ipak, svih ovih godina nisu viđeni kako se vole i druže kao prijatelji što je dalo naslutiti da ni njihov razvod nije prošao tako mirno kako su predstavili.

Čini se da su zvijezde opet odlučile iskrenije govoriti o razvodima i ponovno se obračunavaju preko medija. Još jedan dramatičan razvod koji se trenutno odvija u Hollywoodu je onaj Deana McDermotta i Tori Spelling. Ranije ovog mjeseca Dean je objavio na Instagramu da se on i Tori razvode nakon 17 godina braka. No, čini se da Tori nije pristala na takvu objavu, pa ju je on morao izbrisati dan kasnije. Nakon toga, paparazzi su "uhvatili" Tori kako s djecom seli u obiteljsku kuću bliske prijateljice. Izgleda da se ova situacija tek zakuhtava, a vidjet ćemo hoće li ovaj holivudski razvod proći mirno ili će biti još jedan dokaz da se zvijezde vračaju starim, skandaloznim navikama.

Linker
27. travanj 2024 03:31