svaka čast

Nova karijera slavnog modela! Prelazak Zvončice Vucković s piste u glumačke vode dokazuje da nikad nije kasno

Prvi kazališni nastup bio joj je prošle godine u opereti ‘Šišmiš‘, a film ‘Murina‘, u kojem glumi urednicu brazilskog Voguea, uskoro odlazi na filmski festival u Cannesu.

- U mladosti sam plesala balet i kao djevojčica nastupala u HNK-u u bezvremenskom ‘Orašaru‘, obožavam kazalište, a ni moj posao modela nije daleko od svjetla pozornice - kaže Zvončica Vucković, naša najpoznatija manekenka koja i u zlatnim godinama radi kao fotomodel diljem svijeta. No osim na plakatima i u reklamama, ovu markantnu damu od nedavno možemo gledati i na kazališnoj pozornici - prije godinu dana pridružila se ekipi Opere B.B, putujućem komornom kazalištu kojeg je 2006. osnovao operni pjevač Ronald Braus. A da bude dostojna svojih kolegica, profesionalnih glumica i opernih pjevačica, pohađala je glumačku radionicu našeg proslavljenog glumca Leona Lučeva.

Njezin prvi kazališni nastup u Operi B.B. bio je prošle godine u ožujku u opereti ‘Šišmiš‘, samo dan prije nego što je u Hrvatskoj proglašen sveopći lockdown, no kako se javni život polako vraća u normalu, tako je i njezin glumački angažman krenuo punom parom.

Osim u ‘Šišmišu‘, igra je i u opereti ‘Vesela udovica‘, a Opera B.B. priprema i baletnu predstavu ‘Romeo i Julija‘ u režiji Dinka Bogdanića gdje će Zvončica Vucković igrati groficu Montecchi, Romeovu majku. Premijera je zakazana za 18. srpnja u Rovinju u sklopu ljetnog festivala ‘Rovinj Art&More‘.

image
CARERA

Čitajte i: Udovica u samostanu: Najpoznatija opereta Franza Lehara uprizorena u čarobnom Rovinju

- Kroz modne revije naviknuta sam na publiku, ali priznajem da svaki put imam tremu. No kako izađem na pistu ili pozornicu tremu zamijeni adrenalin i kreće igra. Volim nove izazove jer mislim da je to jedini način kako duhom ostati mlad - kaže Zvončica kojoj igranje u kazalištu nije jedino glumačko iskustvo. Naime, posljednjih godina igrala je u nekoliko stranih filmova, a hrvatski film ‘Murina‘ redateljice Antonete Alamat Kusijanović gdje glumi urednicu brazilskog Voguea, natjecati će se na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu koji počinje 7. srpnja.

image
ANA MIHALIC

- Nekako se vraćam tamo od kuda sam počela. Kao djevojčica, polaznica baletne škole u Zagrebu, nastupala sam u nekoliko predstava gdje god su trebali djecu - od Orašara, Aide do Đavla u selu. A film mi je novo i zanimljivo iskustvo.

U posljednjih nekoliko godina imala sam manje uloge u filmovima ‘Ratovi zvijezda‘ koji se snimao u Dubrovniku, te ‘Winnetou & Old Shatterhand‘ koji se snimao u Lici, a igrala sam i u seriji ‘Dig‘ uz oskarovca Richarda E. Granta. Posebno se veselim uspijehu ‘Murine‘ i nadam se da će se iz Cannesa vratiti s nagradom – kaže Zvončica, inače trostruka baka, kojoj je to ipak najdraža uloga.

Linker
11. travanj 2024 04:53