VEDRAN PETEH/CROPIX
Sve joj se posložilo

Nova Miss Universe: ‘Prekinula sam faks, raskinula s dečkom. Nemam što izgubiti‘

Nova Miss Arijana Podgajski za sebe kaže da je uvijek nasmijana, pristupačna i komunikativna, a neposredno pred izlazak na pozornicu odjednom je osjetila tremu.

Nova Miss Arijana Podgajski za sebe kaže da je uvijek nasmijana, pristupačna i komunikativna, a neposredno pred izlazak na pozornicu odjednom je osjetila tremu.

Mlada, ambiciozna i pristojna djevojka, koja još nije isplanirala budućnost. Tako sebe opisuje Arijana Podgajski (19), koja je na 26. izboru za Miss Universe Croatia, održanom u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, ponijela krunu i lentu pobjednice.

"Rano sam shvatila da se život događa, da ne mogu baš sve isplanirati ili se držati planova koji se mijenjaju iz dana u dan. Prilagođavam se. Eto, nisam planira ni ovaj izbor, javila sam se u zadnji trenutak. I osvojila titulu misice", kaže 170 centimetra visoka smeđokosa djevojka iz Krapine, dodajući da još nije sigurna zašto je pobijedila baš ona.

image

Nova Miss Universe Arijana Podgajski.

VEDRAN PETEH/CROPIX

Trema je obuzela

Uvijek je, kaže, nasmijana, pristupačna, komunikativna.

"Ljepota je u oku promatrača pa ne mogu reći da sam bila najljepša jer sam i sama imala nekoliko djevojaka koje su po meni bile favoritkinje za krunu. Svaka od nas je posebna, no žiri je odlučio", kaže Arijana, koja je neposredno pred izlazak na pozornicu odjednom osjetila tremu.

image

Arijana Podgajski nakon pobjede.

MATIJA DJANJESIC CROPIX

Koljena su joj počela klecati i strahovala je da ne padne. No, kad se vratila u backstage, a na pozornicu se popeli pjevači Jacques Houdek i Filip Rudan, trema je iščezla.

Majka joj je životni uzor i neupitna podrška

Najveće navijačice u publici bile su joj majka Gordana Podgajski i prijateljica Elena Majsec. Adrijana je posebno vezana uz majku, koja joj je životni uzor i njezina joj je neupitna podrška najvažnija na svijetu.

image

Nova Miss Universe Arijana Podgajski.

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Sama me podigla, odgojila. Sad je radnica u proizvodnji u tvrtki u Začretju, no radila je puno poslova da bismo preživjele. Naučila me da niti jedan posao, ako se radi pošteno i odgovorno, nije manje vrijedan. Početkom godine, još dok sam bila studentica na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, radila sam preko student-servisa za šankom kafića u Krapini", govori Miss Universe, koja je nakon prvog semestra odlučila napustiti taj studij jer se u njemu nije baš našla.

image

Arijana Podgajski na izboru za Miss Universe.

MATIJA DJANJESIC CROPIX

Stoga joj je vrijedna nagrada – stipendija za Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta – došla u pravi trenutak. Arijana, naime, želi dobiti licencu za agenta za nekretnine, a znanje koje će steći na ZŠEMU pomoći će joj da se što bolje snađe u poslu koji želi raditi.

S drugim djevojkama se odlično slagala

Premda su je godinama nagovarali da javi na neki izbor ljepote tek joj se sada sve posložilo. Odmalena je voljela modu, šminkanje, no kako je odrastala, nije vidjela gdje bi se u tom smislu u Hrvatskoj mogla probiti.

image

Nova Miss Universe Arijana Podgajski.

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Lani se nisam mogla prijaviti zbog mature, upisa na studij. No sad se sve posložilo, prekinula sam studij, raskinula s dečkom. I odlučila sam probati, nemam što izgubiti. I da nisam pobijedila, ostalo bi mi jedno lijepo iskustvo", priča Arijana, dodajući da su odnosi s drugim kandidatkinjama bili izvrsni.

Družile su se, pomagale si i tijekom priprema u Opatiji, u Liburnia hotelima gdje su bile smještene, do Esplanade, na pripremama za izbornu večer. Tijekom priprema bilo joj je malo nelagodno u sobi s još dvije djevojke, a i kad bi izašle, nikada nije mogla biti sama sa sobom, što joj puno znači.

image

Nova Miss Universe Arijana Podgajski.

MATIJA DJANJESIC CROPIX

Cijelo društvo sluša narodnjake

I u rodnoj Krapini, gdje živi, ima veliko društvo. Najčešće izlaze u klub, jedan jedini u gradiću. Svi slušaju narodnu glazbu, a Arijana kaže da i oni koje zna, a ne druže se, također slušaju narodnjake.

image

Arijana Podgajski s vlasnicima licence za Miss Universe Vladimirom Kraljevićem i suprugom Marijom

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ne žele javno priznati, ali kad krene pjesma, svi znaju sve riječi. Mogu slušati sve, ali narodna glazba mi je najdraža. Ni moja mama ne voli tu glazbu, ona je odrasla uz rock, ali smiješno mi je da moji vršnjaci negiraju da vole nešto što im inače trešti u automobilima, na rođendanima, u klubovima", kaže Arijana, dodajući da još ne zna koje sve dužnosti idu uz njezinu titulu.

No, sigurna je da će ih sve obaviti odgovorno i bez greške, a posebno se raduje odlasku na svjetski izbor za Miss Universe, bez obzira na ishod.

image

Nova Miss Universe Arijana Podgajski.

MATIJA DJANJESIC CROPIX

Borba s ružnim glasinama

"Dat ću sve od sebe, dobro ću se pripremiti. Nemam problema s ljubomorom drugih kandidatkinja ili, općenito, bilo koga. Na ljubomoru sam odavno oguglala. Među djevojčicama i kasnije djevojaka bila sam uvijek jedna od ljepših, bilo je puno zavidnih pogleda, ogovaranja. Upucavaju mi se i dečki i stariji muškarci. Odbijem ih i potom slušam razne ružne glasine o sebi. Da sam prihvatila piće ili večeru, bilo bi naravno drukčije. Općenito, mislim da kod nas u Hrvatskoj nikada ne možete biti toliko dobri da vam netko ne nađe nešto loše. I tu ne mogu ništa pa se time više i ne bavim", kaže Arijana Podgajski, dodajući da se super osjeća u udobnim Baldinini cipelama s potpeticom, bilo da je u toaleti ili košulji i trapericama.

image

Nova Miss Universe Arijana Podgajski.

VEDRAN PETEH/CROPIX

A kad se dobro osjeća u onom što je odjenula, zrači posebnom energijom, što je pokazala i na izboru, osvojivši i publiku i žiri.

Linker
17. srpanj 2024 18:25