uskoro

Nova sezona serije ‘Crno-bijeli svijet‘ vraća se na male ekrane! Uloge imaju Gobac i Ćurlić

U programu HRT-a ove ćemo jeseni pratiti dugoočekivanu četvrtu sezonu popularne serije Crno-bijeli svijet...

Smještena u 80-e godine prošlog stoljeća serija evocira neke od najpoznatijih događaja tog vremena. Slavile su se pobjede Cibosa, gledala Dinastija i slušao Radio 101, sredina je osamdesetih. Likovi koje pratimo protekle tri sezone sada su na prekretnici, donosi HRT.

"Oni koji su na početku bili mladi možda sada čekaju djecu, oni koji su bili djeca sada postaju mladi, neki od njih se zapošljavaju na Radiju 101, neki od njih su bili u vojsci - jednostavno prolaze kroz neke normalne životne situacije", rekao je za HRT Igor Mirković, jedan od scenarista serije.

Svi poznati likovi nekoliko su godina stariji, sredina je osamdesetih i sve postaje još zanimljivije. Crno-bijeli svijet i u ovoj sezoni odiše živim bojama. Godine su 1985. i 86.

To je godina kada sam ja intenzivno slušao Omladinski radio i sada mi je zapravo puno bliže pisati o tim stvarima, jer ih se baš izravno i vrlo živo sjećam. Ovo što sada radimo je zapravo rekonstrukcija nekog događaja koji se možda i nije kao takav dogodio. Dakle urednici radija su stigli u komitet gdje se raspravlja o tome je li radio dobar ili nije dobar, otkriva suredatelj i koscenarist Igor Mirković.

"Suludi osjećaj sad kad smo svi u ulogama onih koji odlučuju o našim sudbinama kao što smo mi nekad bili ti o čijim su sudbinama odlučivali", kaže Duško Ćurlić. Davor Gobac našalio se kako se u ulozi člana komiteta prirodno snašao.

image
Duško Ćurlić uživao je u novoj ulozi...
FOTOGRAFIJE: HRT

U glumačkoj ekipi i u novoj sezoni nastupa i Anica Dobra, koja je rekla kako su oni koji su bili ludi sada još luđi, oni koji su bili veseli sada su još veseliji, a kontraši su još veći kontraši. 'Mislim da radimo nešto jako dobro, istaknula je.

Godina 1986. za svakoga ima drukčije značenje. 'Kipo', Filip Riđički rođen je upravo te godine. Ima jedna sekvenca u bolnici, kaže - kad je Kulenovića pokušavao natjerati da ubaci trenutak kad mlada žena prolazi s bebom Filipom.

Scenaristi i redatelji Goran Kulenović i Igor Mirković ove su godine letvicu u svakom pogledu postavili još više - i što se tiče radnje i likova. U novoj sezoni vidjet ćemo oko 200 glumaca; pratit ćemo život svih likova koji su se dosad pojavili. Neki od njih su u trenutku kad je serija počela bili srednjoškolci ili su tek završavali osnovnu školu.

Četvrta će sezona Crno bijelog svijeta, kao i protekle tri imati 12 epizoda...

Linker
14. travanj 2024 11:40