IZNENADNA OSTAVKA

Obiteljski život Darija Šimića: "Tajna sretnog braka je to što sve odluke donosimo zajedno"

Bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Uprave Dinama. Iznenađujuću odluku obznanio je jučer nas sastanku Izvršnog odbora, i nije je puno komentirao. Ali jedno je sigurno - oko nje se konzultirao sa svojom suprugom s kojom je već 23 godine u braku.

Njegov povratak u Dinamo nije dugo trajao: nakon svega pola godine koliko je proslavljeni branič Ćirine generacije vatrenih, bio član Uprave za sportska pitanja, 47-godišnji Dario Šimić podnio je neopozivu ostavku.

"Mislim da je to u ovom trenutku najbolje i za klub i za mene. Bilo je ovo dosta intenzivno razdoblje, a svoju odluku ću obrazložiti u danima koji dolaze. U klubu sve funkcionira dobro, sva tijela vlasti su tu, a i omladinska škola je posložena. Dinamo sad ima mira da se pojača ako misli da je potrebno u sportskom sektoru i da nastavi dalje sa sezonom", izjavio je Dario Šimić, koji će 12. studenog proslaviti 48. rođendan.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Bivšeg nogometnog reprezentativca, te igrača Dinama, Milana, Intera i Monaca nakon okončanja sportske karijere javnost je uglavnom percipirala kao uspješnog poduzetnika, jer je uz ostalo razvio biznis s kavom, vodom i lancem kafića, pa su se mnogi pitali što mu povratak u Dinamo uopće treba. No, srce i emocije su prevladali, a nakon stresnih šest mjeseci u Maksimiru Dario Šimić potpuno će se ponovno posvetiti poduzetništvu i obitelji.

Sa suprugom Jelenom Šimić ove je godine proslavio 23. godišnjicu braka. Vezu su započeli kad je Jelena bila 17-godišnjakinja, a podižu četvoricu sinova Roka (20), Viktora (17), Nikolasa (16) i Davida (8). Roko Šimić je preklani potpisao ugovor s klubom Red Bull Salzburg i preselio se u Austriju, a sportski stručnjaci mladom napadaču predviđaju sjajnu karijeru.

"Roko je sazrio, baš se vidi da je ubrzano odrastao. Ozbiljniji je, shvatio je što zapravo znači biti profesionalni nogometaš. Mentalno je jak, tjelesno je nevjerojatno izdržljiv, uporan je i to su mu neprijeporno najveće kvalitete", tim je riječima Dario Šimić opisao svog najstarijeg sina.

image

Dario i Jelena Šimić s djecom

Vedran Peteh/ Cropix

Na putu da postanu profesionalni nogometaši su i Viktor Šimić, od ljetos član NK Kustošije iz Zagreba, te Nikolas Šimić, igrač Dinama. Najmlađi David je, pak, obiteljski mezimac obitelji, a rođen je sa sindromom Down. "Zbog Davida smo postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj", ispričao je Dario Šimić koji je sa suprugom pokrenuo Hrvatsku udrugu za ranu edukaciju - Hureku. Osnovali su je kako bi s drugim roditeljima podijelili informacije i znanje.

Supružnicima je obitelj svetinja, a u intervjuu za Gloriju Dario Šimić je progovorio o tajni svog uspješnog braka. "Nema čarobne formule za sretan i uspješan brak. Puno je faktora o kojima to ovisi, no najvažniji su prilagodba i razumijevanje. Dođu teški trenuci, neke stvari treba i oprostiti, nekima se prilagoditi. Najlakše se rastati, treba se boriti da brak opstane. Ja sam obiteljski čovjek i meni brak odgovara, ali mislim da svatko želi imati nekoga uz sebe, kome je važno ono što je i njemu važno... Svakome se u današnje vrijeme može dogoditi razvod i mislim da se nogometaši po tome ne razlikuju od drugih parova i statistike, samo što su eksponiraniji pa se o njihovim razvodima više piše", ispričao je Dario Šimić i dodao kako supruzi Jeleni duguje sve što je postigao u karijeri.

"Možda je tajna našeg sretnog braka što sve odluke donosimo zajedno, svađamo se samo zbog sitnica, a o problemima razgovaramo...", zaključio je Dario Šimić.

Linker
05. ožujak 2024 14:25