Nije mu bilo spasa

Oproštaj od Gasparda Ulliela: Francuski glumac preminuo je nakon teške skijaške nesreće

Proslavio se ulogama mladog Hanibala Lectora i modnog dizajnera Yves Saint Laurenta, a ženksa srca osvojio je kao zaštitno lice parfema Bleu de Chanel.

Sjajni francuski glumac Gaspard Ulliel preminuo je u 38 godini od posljedica teške skijaške nesreće. U utorak je hospitaliziran u bolnici u Grenobleu gdje je dovezen helikopterom nakon teškog pada na zaleđenim stazama skijališta u francuskom okrugu Savoie . No ozljede glave bile su preteške i lijepom glumcu nažalost nije bilo spasa.

image

Gaspard Ulliel na premijeri filma 'Illusions Perdues' prije mjesec i pol dana u Parizu

BOYER DAVID/ABACA/PRESS/PROFIMEDIA

Svjetsku slavu stekao je ulogama u filmovima ''Hannibal Rising'' kao mladi Hannibal Lector, ''Saint Laurent'' u kojem je glumio slavnog modnog dizajnera, ''It's Only The End of the World'', ''A Very Long Engagement''… Zbog ljepote bio je često tražen za brojne reklamne kampanje pa je tako bio zaštitno lice za muški miris Bleu de Chanel i zajedno s Kate Moss za luksuzne torbice Longchamp.

image

Gaspard Ulliel kao Yves Saint Laurent

SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

Dvostruki je dobitnik i najvažnije francuske filmske nagrade ''Cesar'' - prvi put ju je dobio 2004. kao mladi glumac koji naviše obećava, a 2017. za najboljeg glumca. Prošle godine pridružio se glumačkom timu mini serije ''Moon Knight'' snimljenoj po Marvelovom stripovskom superjunaku koja se počinje emitirati sredinom ožujka na Disney+ kanalu.

image

Gaspard Ulliel sa životnom partnericom Gaelle Pietri

MARECHAL AURORE/ ABACAPRESS/PROFIMEDIA

Njegovo markantno lice bilo je prepoznatljivo po ožiljku na lijevom obrazu, posljedica napada dobermana kada je imao samo šest godina. Bio je u vezi s nekoliko slavnih žena među kojma su francuska glumica Cecile Cassel, polusestra slavnog Vincenta Cassela, monegaška princeza Charlotte Casiraghi, a od 2013. u vezi je s francuskom manekenkom i pjevačicom Gaëlle Piétri s kojom ima sina Orsa koji će 9. veljače navršiti sedam godina. Svi francuski, ali i svjetski mediji prenijeli su ovu šokantnu vijest, a njegova tragična i prerana smrt u potpunom šoku ostavila je francuske filmaše kao i brojne obožavatelje.

Linker
20. travanj 2024 05:33