Posao i uživanje

Pedro Soltz nakon tri godine posjetio obitelj: ‘Želim da moje kćeri budu povezane s Brazilom‘

Dugih pet tjedana je model Pedro Soltz proveo odvojen od trudne supruge i kćeri, što mu je teško palo, ali sretan je jer je nakon dugo vremena napokon posjetio Brazil i vidio svoje roditelje, brata i prijatelje.

Početak godine bio je vrlo užurban za Pedra Soltza zbog zgusnutog rasporeda putovanja. Jedan od najpoznatijih hrvatskih zetova proveo je pet tjedana na putu, uglavnom u svom rodnom Brazilu. Pedro Soltz iskoristio je put i za druženje s obitelji, neizbježno rješavanje papirologije - budući da u toj zemlji nije bio pune tri godine - ali imao je i mnogo poslovnih angažmana. Ulovili smo ga nakon povratka u Europu između puta u Budimpeštu i prije odlaska u Italiju.

"Ova dva mjeseca su malo u ludilu jer nam se kći može roditi svakog trenda, ali spremni smo za promjenu plana ako se to dogodi. Iris ostaje kod kuće, sve je super", govori na početku razgovora uvijek dobro raspoloženi Pedro koji sa suprugom Iris Cekuš očekuje drugo dijete, djevojčicu kojoj se veseli i njihova desetogodišnja kći Laru.

Iako je bio tužan što mu se supruga i kći ne mogu pridružiti na putovanju u Brazil, sretan je što je napokon posjetio svoju rodnu zemlju nakon pune tri godine. U Brazil je otputovao početkom godine, a baza mu je na putovanju bila Sao Paolo odakle je letio i tamo se vraćao, a brazilska avantura bila je sve samo ne odmor. Naime, u međuvremenu je bio u Argentini, posjetio je Porto Alegre, Rio Grande do sul na jugu Brazila, a bio je čak i u Njemačkoj. Na kraju je sjeo u auto i posjetio roditelje.

"Oko tjedan dana sam bio s obitelji. S tatom samo proveo samo jedan dan jer sam imao mnogo toga za obaviti kako dugo nisam bio u Brazilu. Vidio sam par prijatelja, ali sve je prebrzo prošlo", govori nam Pedro koji je na putovanju bio pet tjedana.

image

Uživao je u krugu obitelji

PRIVATNA ARHIVA

Priznaje da je na početku bio u stresu, bojao se što će ga zateći jer je mnogo vremena prošlo od njegovog posljednjeg posjeta i mnogo toga se promijenilo. "Dugo nisam dolazio, nije me bilo tri godine pa sam imao osjećaj kao da dolazim u nepoznato. Razmišljao sam o tome kako sve sada izgleda, veselio sam se prijateljima koji su se u međuvremenu oženili, dobili djecu, mijenjali poslove, rastali... Dočekala me druga dinamika, mjesto se promijenilo, Covid je ostavio traga. Mnogi ne žive tamo gdje su živjeli. Trebalo mi je nekoliko dana da se naviknem na neke stvari, ali sve se promijenilo kada sam se ponovno susreo s prijateljima. Nisam više razmišljao o promjenama, već sam se posvetio njima, dugo smo pričali... Bilo mi je predivno s njima i s obitelji. Naravno da nisam uspio vidjeti sve koje sam želio, ali tako je kako je. Moj život je takav, već sam se naviknuo, idem dalje", govori Pedro i dodaje kako je osobito zahvalan što je uz posao imao vremena vidjeti svoje najbliže.

"Uživao sam, ponovno pričao svoj jezik, vidio prijatelje i da su svi oni dobro. Osobito sam sretan što sam proveo vrijeme sa svojim roditeljima, bratom i nećacima poslije tolik godina", istaknuo je.

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

Na pitanje pada li mu teško što živi toliko daleko od njih, Pedro spremno odgovara. "Nedostaje mi brazilski dio obitelji, naravno da bih htio da su bliže, ali stvari su takve kakve jesu. Ja imam svoju obitelj tu u Hrvatskoj, i obitelj moje supruge je moja obitelj, a uz kćer Laru uskoro nam stiže još jedna djevojčica. Moja obitelj je u Hrvatskoj, a brazilsku ćemo posjećivati koliko ćemo moći. Moramo gledati na to kao da je čaša polupuna i male probleme rješavati polako", govori Pedro i otkriva nam da su on i supruga Iris razmišljali o tome da se smjeste u Brazilu.

"Moram priznati da sam prije nekih godinu i pol razmišljao o tome da se vratim tamo, ali to se ipak nije dogodilo. Odlučili smo ostati u Hrvatskoj i sve više izgleda da je to-to. Tu će nam kćeri rasti, a kad pustiš korijenje teško je otići", ispričao je i dodao kako bi svakako htio da njegova kći Lara, ali i sestrica koja će se uskoro roditi budu povezane s Brazilom.

"Htio bih da se one osjećaju i tamo kao kod kuće tako da već razmišljam kada bih mogao otići tamo s Larom jer dugo nije bila. Želim da se osjeća kao Brazilka, kao da je od tamo. Moj dom su i Hrvatska i Brazil, i to želim i za njih - i tako će i biti", zaključio je Pedro Soltz.

Linker
18. travanj 2024 20:09