jedina žena u Forbesovih top 10

Porazila Ronalda, Messija... Kylie Jenner kraljica je unosnih poslova i basnoslovne zarade

Mlada beauty mogulica ima svega 23 godine, no već je najbogatija i najuspješnija članica svoje slavne obitelji. Kylie Jenner odavno je iza sebe ostavila i sestru Kim Kardashian West, kojoj klan Kardashian-Jenner duguje svjetsku slavu.

Nekim zvijezdama je godina obilježena najvećim zdravstvenim i gospodarskim izazovom u novijoj povijesti donijela pad prihoda, no drugi su se uspjeli prilagodili novom normalnom i profitirati. Čelnu poziciju na prestižnom Forbesovom popisu najbolje plaćenih slavnih osoba zauzela je Kylie Jenner (23), poslovno najuspješnija članica klana Kardashian-Jenner.

Slavu stečenu u obiteljskom reality showu pretočila je u unosne sponzorske ugovore na društvenim mrežama (američka web stranica Business Insider izvješćuje da jednu sponzoriranu objavu na Instagramu naplaćuje oko 1, 3 milijuna dolara), a pokrenula je i iznimno uspješnu kozmetičku kuću "Kylie Cosmetics". Kako se iza njenog baby-face lica krije nevjerojatan smisao za biznis, Kylie je prodajom 51 posto dionica svog kozmetičkog carstva ove godine zaradila 540 milijuna dolara, prije oporezivanja.

image
Mlada Kylie svoju je sestru ostavila daleko iza sebe - Kim je na Forbesovom popisu ‘tek‘ na 48. mjestu.
ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Jedina žena u Forbesovih prvih 10!

Kako je riječ o najvećoj zaradi u svijetu slavnih, pripala joj je laskava titula i jedine žene na tom popisu, no umjesto da uživa u postignuću Kylie se sukobila s Forbesom. Zaboljelo ju je što su joj oduzeli titulu najmlađe milijarderke koja je vlastitim radom zaradila vrtoglav iznos. Pretresli njezine poslovne bilance, zaključili da su brojke prošle kroz "kozmetički tretman" i da se njezino bogatstvo procjenjuje na 900 milijuna dolara, pa ne može ući u klub milijardera.

- Mislila sam da je to ugledna stranica...no jedino što vidim je niz netočnih izjava i nedokazanih pretpostavki... Nikada nisam tražila nikakvu titulu niti sam ikada lagala o svom životu. Točka - izjavila je najmlađa članica najpoznatijeg obiteljskog klana na svijetu. Unosan poslovni potez kojim je zaradila pola milijarde dolara u ekonomski katastrofalnoj godini (ostaje joj 49 posto dionica vrijednih dionica), daje naslutiti da je Forbes, možda, pogriješio.

image
Kanyea nisu omeli ni bizarna predsjednička kandidatura ni bipolarni poremećaj. Kad je novac u igri, ovaj reper itekako zna što radi.
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Iza Kylie, slijedi njezin šogor Kanye West

Na drugom mjestu najbolje plaćenih slavnih osoba nalazi se njezin šogor Kanye West (43) sa zarađenih 170 milijuna dolara, borba s bipolarnim poremećajem te bizarna kandidatura na američkim predsjedničkim izborima nisu ostavili traga na njegovom istančanom osjećaju za zaradu. Zahvaljujući milijunima koje je uprihodio te prijašnjoj zaradi, ove godine je ušao i na Forbesov popis milijardera kao drugi reper u povijesti - prvi je Jay-Z.

U prvih deset najbogatijih slavnih u 2020. godini našli su se slavni sportaši i producenti te tek jedan glumac

Na trećem je mjestu teniska legenda Roger Federer (39) sa 106,3 milijuna dolara, Cristiano Ronaldo (35) je četvrti sa 105 milijuna dolara, a njegov sportski rival Lionel Messi (33) prati ga u stopu i na ovogodišnjoj Forbesovoj ljestvici najbolje plaćenih: peti je sa 104 milijuna dolara.

Slijedi američki komičar producent i redatelj Tyler Perry (51) koji je zaradio 97 milijuna dolara. Sedmi je brazilski nogometaš Neymar (28) sa zaradom od 95,5 milijuna dolara, slijedi američka radijska zvijezda Howard Stern (66) s 90 milijuna dolara, deveti je NBA zvijezda Lebron James (35) sa zaradom od 88.2 milijuna dolara dok je deseti Dwayne Johnson, najbolje plaćen holivudski glumac zahvaljujući zaradi od 87.5 milijuna dolara.

image
Taylor Swift našla se na 25. mjestu!
AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Žene ove godine nisu bile toliko uspješne. Američka pop zvijezda Taylor Swift (31) zauzela je 25. mjesto sa 63,5 milijuna dolara, dok je Rihanna (32) dospjela na 60. mjesto s 46 milijuna dolara. Budući da je godina koju bi mnogi najradije zaboravili na izmaku, nova će donijeti bolje prilike za zaradu, pokretanje industrije zabave i povratak normalnom životu. Kim Kardashian West zauzela je 48. mjesto na listi nakon što je zaradio 49,5 milijuna dolara.

Linker
12. travanj 2024 11:11