VJEROVALA JE U NJEGA

Pregazio ponos i zahvalio bivšoj: ‘Bez nje ne bi bilo Elvisa ni nominacije za Oscara‘

Američki glumac Austin Butler, zvijezda filma ‘Elvis‘, za naslovnu je ulogu nominiran za najvažniju filmsku nagradu.

Zahvalnost je jedna od najvažnijih osobina ljudskog karaktera, tvrde psiholozi, a taj složen osjećaj prema svemu što nam je u životu dano i svima koji su njegov više ili manje važan dio, omogućava nam gradnju mostova prema drugima i produbljivanje odnosa. Jer rijetko što u životu postižemo sami, zahvaljujući jedino svojim vlastitim željama, vještinama, znanjima i sposobnostima. No, pregaziti vlastiti ponos i zahvaliti bivšem partneru na sreći kojoj je svojim savjetom ili bili kojim drugim činom pridonio, na kraju je možda i najteže od svega.

Zato je kao medijska bomba odjeknula vijest da je američki glumac Austin Butler u razgovoru povodom svoje prve nominacije za Oscara, za glavnu ulogu u filmu "Elvis" u kojem je fascinantno odigrao kralja rock‘n‘rolla, izrazio zahvalnost svojoj bivšoj djevojci, glumici Vanessi Hudgens koja je svojedobno u njega vjerovala više od njega samoga.

image

Vanessa Hudgens i Austin Butler na venecijanskoj Mostri 2012.

GENIN NICOLAS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Zajedno su proveli osam i pol godina, više od četvrtine Butlerovog života, a upravo je Vanessa Hudgens najzaslužnija što se odvažio upustiti u taj iznimno zahtjevni projekt kojeg je dugo pripremao i na kojem je radio pune tri godine.

"U to vrijeme sam bio u dugoj vezi, a svoj trenutak prosvjetljenja zahvaljujem Vanessi koja me smatrala savršenim izborom i idealnim glumcem za ulogu Elvisa. Zbog njezine podrške i samopouzdanja koje mi je ulila, prijavio sam se na audiciju za film. To su činjenice, dugujem joj mnogo za to što je vjerovala u mene više od mene samoga", izjavio je glumac u razgovoru za dnevnik The Los Angeles Times povodom nominacije za najvažniju filmsku nagradu.

image

Za ulogu Elvisa se pripremao i u Gracelandu

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Sve donedavno popularni glumac, koji se proslavio kao tinejdžerska zvijezda ulogama u serijalima na kanalima Disney Channel i Nickelodeon, te ulogom Texa Watsona u Tarantinovom filmu "Bilo jednom u Hollywoodu", nije uspijevao preko usta prevaliti ime svoje bivše partnerice. Nikad je doduše nije zatajio, ali ju je spominjao samo indirektno, oslovljavajući je kao bezimenu prijateljicu.

U razgovoru za specijalizirani filmski časopis The Hollywood Reporter početkom siječnja ove godine, primjerice, opisao je svoj put do najvažnije uloge koja mu je zauvijek obilježila karijeru.

image

Jedan od posljednjih zajedničkih izlazaka: UNICEF-ov Summer Gala party u talijanskom Porto Cervu na Sardiniji 2019.

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Bilo je to u doba božićnih blagdana. S prijateljicom sam otišao do prijatelja koji su nas pozvali na paljenje lampica na jelki u svojoj kući, a dok smo se vozili prema njima na radiju je zasvirala Elvisova božićna pjesma ‘Blue Christmas‘. Spontano sam zgrabio prvu stvar koja mi je dopala pod ruku, a poslužila mi je kao mikrofon, te zapjevao. Kad je pjesma završila prijateljica me pogledala ravno u oči i rekla da sam ja taj koji mora odigrati Elvisa", izjavio je glumac i dodao da ga je otad nagovarala da se raspita o pravima za snimanje filma o legendarnom kralju rock‘n‘rolla.

Austin je prvo nazvao svog agenta koji ga je obavijestio da su pripreme za snimanje filma o Elvisu Presleyju već započele te da redatelj Buz Luhrmann traži glumca za naslovnu ulogu.

image

Redatelj Baz Luhrmann s glumcima Oliviom DeJonge i Austinom Butlerom lani u Torontu

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK

Vanessa je bila prva koja je fanovima svog tadašnjeg dečka natuknula da se s njim sprema nešto veliko, porukom na svom Instagram profilu koja je glasila: "Spreman za let na Mjesec i još dalje od njega".

Austin Butler je sada svojim riječima prepričao događaje koje je Vanessa Hudgens još prije tri i pol godine podijelila s javnosti.

"Vozili smo se autu, a na radiju je svirala Elvisova božićna pjesma. Austin je upravo svoju svijetlu, plavu kosu obojio u tamno, a kad je završio, samo sam ga pogledala i rekla mu da je on taj koji mora odigrati Elvisa. Ta ideja me potpuno zaokupila jer sam osjećala da nema boljeg glumca za Elvisa od njega pa sam ga počela nagovarati da se raspita za filmska prava", izjavila je u TV showu "Live with Kelly and Ryan" još 2019. godine.

image

Austin Butler i Vanessa Hudgens prohodali su 2011.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Vanessa Hudgens i Austin Butler upoznali su se kao tinejdžeri na snimanju mjuzikla "High School" 2005., a prohodali su nakon što je ona prekinula petogodišnju vezu s glumcem Zacom Efronom.

"Obožavam biti u stabilnoj vezi, ne mogu se zamisliti sama u kući. Partnerska podrška mi je najvažnija, to me utemeljuje i drži čvrsto na zemlji. A ključ za dobru vezu leži u iskrenosti i komunikaciji", izjavila je svojedobno Vanessa.

Njihovoj vezi nakon osam i pol godina presudila je razdvojenost, jer je redatelj Buz Luhrmann zahtijevao da se Butler u sklopu priprema za snimanje preseli u Australiju, gdje je mjesecima, izoliran od svojih najbližih, radio s glumačkim, pjevačkim i plesnim trenerima kako bi postao vjerna filmska kopija Elvisa Presleyja.

image

Lani u Cannesu prva mu je čestitala Kaia Gerber

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Nakon prekida s Vanessom Hudgens kratko se zabavljao s Lily-Rose Melody Depp, kćerkom francuske pjevačice Vanesse Paradis i glumca Johnnyja Deppa, a trenutačno je u vezi njujorškim modelom Kaiom Gerber, kćerkom Cindy Crawford i poduzetnika Randea Gerbera. S njom je stigao na dodjelu Zlatnih globusa, svoje dosad najveće filmske nagrade, a Vanessa Hudgens je već više od dvije godine u vezi sa sportskom zvijezdom Coleom Tuckerom, igračem bejzbola.

Linker
20. travanj 2024 07:56