Patrick Dempsey

 LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Patrick Dempsey

Proglašen je najseksi muškarcem, ženio se dva puta, a život mu je obilježila ljubav prema utrkama

Unatoč uspjehu na mnogim poljima, kod Dempseyja je ipak prevladala gluma, a najviše ga je proslavila uloga zgodnog neurokirurga u seriji ‘‘Uvod u anatomiju‘‘.

Unatoč uspjehu na mnogim poljima, kod Dempseyja je ipak prevladala gluma, a najviše ga je proslavila uloga zgodnog neurokirurga u seriji ‘‘Uvod u anatomiju‘‘.

Patrick Dempsey koji se proslavio ulogom neurokirurga Dereka Shepherda u seriji ‘‘Uvod u anatomiju‘‘ navršio je 58 godina. Američki glumac rođen je 13. siječnja 1966. godine u gradiću Lewistonu, a odrastao je u velikoj obitelji. Njegov otac William radio je kao agent osiguranja, a majka Amanda bila je administratorica u osnovnoj školi. Roditelji poznatog glumca zapravo su bili potomci doseljenika iz Irske.

U mlađim danima bavio se biciklizmom i skijanjem te je postizao odlične rezultate. Kada je imao samo 12 godina, dijagnosticirana mu je disleksija zbog koje je imao velike probleme u školi, a isto mu navodno i danas znatno otežava pamćenje tekstova za uloge. Upravo ga je to, kaže, formiralo u osobu i glumca kakav je danas. Problemi s učenjem i čitanjem ‘‘natjerali‘‘ su ga da se još od puberteta trudi više od drugih, a taj mu je kodeks marljivosti i ambicije pomogao i kada je odlučio postati glumac. U srednjoj školi također se zanimao i za žonglerstvo, a sudjelovao je i na međunarodnim natjecanjima.

Unatoč uspjehu na mnogim poljima, kod Dempseyja je ipak prevladala gluma, a prve uspjehe donijelo mu je kazalište. Iako je glumio u mnogobrojnim filmovima i serijama, najveću popularnost ipak je doživio zahvaljujući seriji ‘‘Uvod u anatomiju‘‘ gdje je imao jednu od glavnih uloga. Glumio je u raznim dramama i komedijama, akcijskim filmovima, pa čak i erotskim trilerima. Njegova je popularnost rasla rekordnom brzinom i ubrzo je postao zvijezda.

image
TRISTAR PICTURES COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

S obzirom na to da je među brojnim obožavateljicama već godinama poznat po neodoljivom šarmu, 2023. godine magazin People to je i prepoznao te ga proglasio najseksi muškarcem na svijetu. Kako je priznao u intervjuu, njemu je to bilo veliko priznanje.

‘‘Drago mi je da se to dogodilo upravo u ovom životnom razdoblju. Priznanje je veliko, a jako laska mom egu, lagao bih kad bih tvrdio drukčije. No da je stiglo ranije ego bi mi sigurno podivljao, a sad ću tu titulu iskoristiti da pridonesem izgradnji boljeg svijeta i pozitivnim vrijednostima‘‘, izjavio je nakon primitka nagrade Dempsey koji je inače veliki humanitarac. Tako je kliniku Dempsey Center osnovao u spomen na pokojnu majku, a u njoj oboljeli od zloćudnih bolesti mogu potražiti liječničku, kao i psihološku pomoć.

No tek rijetki znaju da osim toga što je uspješan glumac, Dempsey također gaji ljubav prema automobilizmu. Posljednjom ulogom Piera Taruffija u filmu ‘‘Ferrari‘‘ glumac je tako i na velikom platnu utjelovio vozača utrka, nešto čime se bavi i u slobodno vrijeme. Dva puta je u utrkama osvojio drugo mjesto, 2006. godine u Toyota Pro/Celebrity utrci i 2015. u utrci 24 sata Le Mansa, te treće mjesto 2012. godine u utrci American Le Mans Series.

Koliko je ozbiljno ‘‘zagrizao‘‘ u automobilističke utrke ponajbolje potvrđuje i činjenica da je Dempsey vlasnik privatnog trkaćeg tima pod nazivom Dempsey Racing. Više puta u medijima je izjavio kako je autosport ono što ga najviše pokreće te da bi se ubuduće volio ozbiljnije posvetiti utrkama.

image
THOMAS FENETRE/DPPI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

Često je znao puniti novinske stupce zbog svog problematičnog ponašanja, a posebno je nepodnošljiv, tvrde mediji, bio upravo na setu serije koja ga je proslavila. Obožavatelji su bili šokirani nakon što su saznali detalje Dempseyjevog ponašanja, a bivši izvršni producent James D. Parriott jednom je prilikom čak i otvoreno optužio glumca da je na snimanjima često znao ‘‘terorizirati‘‘ sve oko sebe.

Kada je riječ o njegovom ljubavnom životu, mogli bismo reći kako su ga obilježile dvije žene. Svoju prvu suprugu, danas preminulu glumicu i profesoricu glume Rochelle Rocky Parker, Dempsey je upoznao 1984. godine u kazalištu. Zajedno su glumili u predstavi Brighton Beach Memoirs u kojem je ona, ironično, glumila njegovu tetu. Naime, Parker je bila čak 27 godina starija od tada 18-godišnjeg Dempseyja, ali razlika u godinama nije ih spriječila da započnu ljubavnu vezu, a kasnije i izreknu sudbonosno ‘‘da‘‘. Ipak, njihov je brak završio burnom rastavom tijekom koje ga je Parker čak optužila za zlostavljanje. Prema njezinim riječima, glumac ju je u nekoliko navrata fizički napao, a spominjala je i nevjeru.

Ubrzo nakon ljubavnog brodoloma upoznao je vizažisticu Jillian Fink za koju često zna reći kako je ‘‘ljubav njegovog života‘‘. Par se upoznao 1994. godine u trenutku kad je Dempsey bio klijent u njezinom frizerskom salonu. Iako su neko vrijeme bili isključivo prijatelji, ljubav između njih napokon se rodila 1997. godine, a traje sve do danas.

‘‘Jednog dana ušla sam u salon i u planeru vidjela da je Patrick Dempsey zakazao termin za šišanje kod nas. Mislila sam da je riječ o nečijoj šali, nije mi palo na pamet da bi to zaista mogao biti on. Sve dok ga nisam vidjela kako ulazi u salon. Šokirala sam se, ali istovremeno sam bila presretna jer je bio totalno seksi‘‘, ispričala je u jednom intervjuu Jillian. Dvije godine nakon što su javno otkrili da su u vezi, par se odlučio vjenčati. Zanimljiva anegdota s njihovog vjenčanja jest činjenica da nemaju nikakav album s fotografijama svadbe jer su se fotografi napili.

‘‘Jedine fotografije koje imamo s vjenčanja su one koje su naši gosti snimili aparatima za jednokratnu upotrebu koje smo stavili na sve stolove. Naši službeni fotografi bili su prepijani da bi snimili ijednu pristojnu fotografiju tako da smo album sastavili od onoga što nam je bilo dostupno‘‘, rekao je jednom prilikom Dempsey te dodao da mu je bilo u neku ruku i zabavno. Unatoč romantičnoj ljubavnoj priči, kao i svaki drugi brak, i njihov je imao uspone i padove. Tako su se 2015. godine nakratko razišli zbog njegove navodne prevare, ali na kraju su se odlučili pomiriti.

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

‘‘Nisam bio spreman završiti naš brak. Nisam se osjećao kao da smo obavili sav posao, a oboje smo ga željeli obaviti. Tu je sve opet započelo‘‘, iskreno je rekao Dempsey 2016. za magazin People. Brak su uspjeli spasili, a glumac je njihovu pomirbu nazvao ‘‘novim početkom‘‘.

Zajedno imaju troje djece, 21-godišnju Talulu te 16-godišnje blizance Darbyja i Sullivana. Dempsey je jednom prilikom izjavio kako je održavanje kućanstva urednim i redovito obavljanje kućanskih poslova te sitnih popravaka znatno teže kada pored sebe imate ‘‘čopor‘‘ djece.

‘‘Trudim se biti opušten i ne tražiti savršenstvo u svakom trenutku jer je to kod velikih obitelji nemoguće. Svakome tko ima više djece toplo preporučujem da potpuno zaboravi na bilo kakvo savršenstvo i pridržavanje pravila jer će u protivnom poludjeti‘‘, rekao je Patrick.

Linker
27. travanj 2024 17:05