Mike Tyson

 EARL GIBSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NOVO SUĐENJE

Sustigli ga demoni prošlosti: Boksačkoj legendi prijeti zatvor zbog silovanja

Anonimna tužiteljica na njujorškom sudu podnijela je milijunski odštetni zahtjev protiv američkog boksača Mikea Tysona zbog silovanja.

Anonimna tužiteljica na njujorškom sudu podnijela je milijunski odštetni zahtjev protiv američkog boksača Mikea Tysona zbog silovanja.

Boksački šampion Mike Tyson, jedan od najslavnijih teškaša svih vremena i najmlađi boksač u povijesti koji se okitio titulom svjetskog šampiona. No, koliko god javnost oduševljavao svojim izvedbama u ringu, toliko ju je i zgražao skandalima u privatnom životu.

Rođen je 30. lipnja 1966., a na vrhuncu njegove karijere prva supruga, glumica Robin Givens, ostavila ga je jer ju je zlostavljao i tukao, a život s njim opisala je kao "mučenje, pakao, gore od bilo čega što netko može zamisliti".

image

Na vrhuncu sportske slave potkraj osamdestih

COLORSPORT/SHUTTERSTOCK

Premda je prizanao da je suprugu tukao, u zatvoru nije završio zbog obiteljskog nasilja, nego zbog - silovanja. Osuđen je na zatvorsku kaznu od šest godine zbog silovanja 18-godišnje Desiree Washington u hotelskoj sobi u Indianopolisu 1991., a na suđenju je protiv Tysona svjedočio i njegov vozač. Na slobodu je pušten nakon polovice odslužene kazne, a iza rešetaka je prešao na islamsku vjeru i pronašao svoj unutarnji mir.

No, demoni prošlosti ponovno su ga sustigli pa je njujorški sud ovih dana zaprimio novu optužbu za silovanje koje se dogodilo početkom devedestih nakon što su se upoznali u noćnom klubu Septembers u New Yorku.

image

Prva supruga, glumica Robin Givens ostavila ga je zbog zlostavljanja

KIP RANO/SHUTTERSTOCK

Zasad anonimna tužiteljica je protiv njega podnijela i odštetni zahtjev u visini od pet milijuna dolara. U optužnom prijedlogu se navodi da ju je Tyson prislio na spolni odnos u limuzini što je rezultiralo fizičkim, psihičkim i emocionalnim traumama.

"Ušla sam u Tysonovu limuzinu jer je mene i prijateljicu pozvao na party. Prijateljica je prije toga željela ostaviti svoj automobil kod kuće, a dogovor je bio da ćemo je pokupiti", navodi se u tužbi.

No, to se nikad nije dogodilo jer je Tyson u limuzini istog časa navalio na nju, počeo je dirati i pokušavao poljubiti. Premda ga je ona, kako se navodi, tražila da prestane, on ju je prisilio na spolni odnos.

image

S trećom suprugom Lakihom Spicer i kćeri na pariškom Roland Garrosu 2018.

ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK

Kao rezultat tog poniženja u godinama koje su uslijedile iskusila je osjećaj krivnje, gubitak samopoštovanja, sram, neugodu, tugu, ljutnju, depresiju i tjeskobu, zbog čega od boksačke legende traži milijunsku odštetu. Objasnila je i da želi osatati anonimna, jer bi objava njezinog imena u suđenju koje će pratiti svjetski mediji mogla rezultirati novim emocionalnim i psihičkim ozljedama.Odvjetnički tim Mikea Tysona, niti on osobno, još se nisu oglasili.

image

Lanjskog kolovoza gledao je teniski meč Serene Williams i Danke Kovinic u New Yorku

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 01:00