Michael Jackson

 PROFIMEDIA
ISTI STRIC

Sve ostaje u obitelji: Michaela Jacksona će u biografskom filmu glumiti nećak Jaafar

U biografskom filmu "Michael" o životu kralja popa glavnu ulogu će odigrati 27-godišnji Jaafar Jackson koji je na na dan stričeve smrti proslavio drugi rođendan.

U biografskom filmu "Michael" o životu kralja popa glavnu ulogu će odigrati 27-godišnji Jaafar Jackson koji je na na dan stričeve smrti proslavio drugi rođendan.

Biografski igrani film o Michaelu Jacksonu, najvećoj pop zvijezdi svih vremena u kina stiže iduće godine, a filmski lik slavnog pjevača utjelovit će njegov 27-godišnji nećak Jafaar Jackson, tako da što se toga tiče - sve ostaje u obitelji.

Produkcijska kompanija Lionsgate objavila je kako budžet filma iznosi 120 milijuna dolara, da su za snimanje angažirali 65 glumaca, a dogovoren je i fiksni datum početka prikazivanja filma koji fanovi Michaela Jacksona nestrpljivo iščekuju, a to je 18. travnja 2025. Istovremeno će se prikazivati u američkim i svjetskim kinima, a za međunarodnu distribuciju zadužena je kompanija Universal.

Snimanje još nije započelo, a filmska ekipa na setu će se prvi put okupiti 22. siječnja. No, glavni glumac odrađuje svoje plesne i pjevačke probe kako bi što uvjerljivije odigrao ulogu svog strica.

image

La Toya Jackson i Jaafar Jackson

GABRIEL OLSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Jaafar Jackson je sin Jermainea Jacksona, Michaelovog četiri godine starijeg brata i Alejandre Genevieve Oaziaze, a profesionalno pjeva i pleše od svoje dvanaeste godine. Premda je sanjao o karijeri profesionalnog golf igrača, na kraju se poput gotovo svih članova svoje obitelji posvetio glazbi i plesu. Prema riječima svoje bake Katherine Jackson, majke pokojnog kralja popa, Jaafar je isti Michael i to mu je najljepši kompliment koji je mogao dobiti.

Film "Michael" će gledateljima pokazati portret briljantnog umjetnika i vrlo komplicirani privatni život čovjeka kojeg pamtimo kao kralja popa. Život jednog od najutjecajnijih glazbenika 20. stoljeća bio je pun nevjerojatnih uspona, ali i padova - s naglaskom na njegove osobne borbe", stoji u sinopsisu filma.

image

Jaafar Jackson na promociji emisije ‘Living With The Jacksons‘ 2014.

ARAYA DIAZ/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Režiju filma potpisuje Antoine Fuqua, scenarij je napisao John Logan (scenarist "Gladijatora"), a nakon nekoliko krugova audicija izbor glavnog glumca pao je na Jaafara Jacksona koji svog strica ne pamti jer je preminuo na dan kad je Jaafar slavio svoj drugi rođendan.

"Jaafar nevjerojatno nalikuje svom stricu, zvuči poput nje, pleše poput njega i pjeva poput njega. Kad ga je producent i casting menadžer Graham King doveo na audiciju bilo mi je jasno da ne trebamo dalje tražiti, da je Jaafar naš filmski Michael Jackson", izjavio je Antoine Fuquea za magazin Entertainment Weekly. Američki pjevač Michael Jackson preminuo je 25. lipnja 2009. od smrtonosnog koktela lijekova o kojima je bio ovisan, i to svega tri tjedna uoči najavljenih i odavno rasprodanih londonskih nastupa u O2 areni.

image

Jermaine Jackson sa sinovima Jermajestyjem i Jaafarom

ANGELA WEISS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Na Broadwayu je u veljači 2022. postavljen mjuzikl "MJ: The Musical" koji se fokusirao na kreativan proces i Michaelove pripreme za svjetsku turneju Dangerous.

Režirao ga je i koreografirao Christopher Wheeldon, a glavni glumac Myles Frost za svoju je ulogu dobio Tonyja, nagradu koja se smatra kazališnim pandanom filmskom Oscaru.

Linker
28. travanj 2024 15:06