BORBA ZA OPSTANAK

Tko je majka blizanaca Elona Muska, njegovog devetog i desetog djeteta?

Diplomirala je filozofiju i ekonomiju na Sveučilištu u Yaleu, specijalizirala razvoj umjetne inteligencije lani se preselila u Austin u Teksasu, a nedavno je ugasila svoje profile na društvenim mrežama.

Kad ne ide drukčije, a često ne ide, 51-godišnji Elon Musk stvari uzima u svoje ruke. Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i vizionar budućnosti toliko je zabrinut za opstanak čovječanstva da je ponovno odlučio promjeni pridonijeti vlastitim primjerom.

Prvi put otkako je objavljeno da je u studenom u Austinu u Teksasu dobio blizance s menadžericom Shivon Zilis, koji su u međuvremenu dobili i njegovo prezime, a majčino im je upisano kao jedno od srednjih imena, oglasio se i sam Elon Musk.

"Činim sve što je u mojoj moći da potaknem natalitet. Zapamtite moje riječi, ekspanzivna populacijska politika s ciljem povećanja broja stanovnika u razvijenim zemljama je najveći izazov s kojim se naša civilizacija suočava", izjavio je Musk u razgovoru za portal Page Six.

image

Okušala se u rezanje lubenice - mačem

TWITTER/PLANET/PROFIMEDIA

U razgovoru nije otkrio imena i spol svojih blizanaca, koji su njegovo deveto i deseto dijete, ali niti komentirao vezu s 36-godišnjom Shivon Zilis, koja se specijalizirala za razvoj umjetne inteligencije.

Rođena je u kanadskom gradu Markhamu u državi Ontario, a 2008. na Sveučilištu u Yaleu diplomirala je ekonomiju i filozofiju. Karijeru je započela u računalnom divu IBM-u, ali se vrlo brzo uključila u start up koji se bavio investicijama u razvoj umjetne inteligencije.

image

Specijalizirala se za razvoj umjetne inteligencije

EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Prije sedam godina našla se na Forbesovoj listi 30 poduzetnika mlađih od 30 godina, a danas je suvlasnica, direktorica i savjetnica u nekoliko različitih AI (artificial intelligence). Prema insajderskim informacijama Elona Muska je upoznala kad je pozvana da se priključi njegovom neprofitnom projektu OpenAI.

Čitajte i: ČINI SE DA ELONA MUSKA VOLI SAMO MAJKA: NAJSTARIJE DIJETE GA SE ODRIČE, NE ŽELI IMATI NIKAKVE VEZE S NJIM!

Dvije godine bavila se i razvojem autopilota za Teslu, a od 2017. je menadžerica u neurotehnološkoj kompaniji Neuralinku. Lani se preselila na imanje čija se vrijednost procjenjuje na četiri milijuna dolara u teksaškom gradu Austinu, gdje je prijavljeno prebivalište i Elona Muska. Dotad je živjela u San Franciscu, a u njezino područje zanimanja, osim razvoja umjetne inteligencije, spadaju golf i hokej. Nakon objave da je upravo ona majka blizanaca Elona Muska, svi njezini profili na društvenim mrežama su ugašeni.

image

Diplomirala je filozofiju i ekonomiju

TWITTER/PLANET/PROFIMEDIA

Podsjetimo da Elon Musk s bivšom suprugom Justine Wilson ima šestero djece, a još dvoje je dobio s bivšom partnericom, glazbenicom Grimes.

Linker
18. travanj 2024 13:33