POBJEDA

Trijezan 33 godine: Slavnog glumca iz pakla ovisnosti izvukla je žena njegovog života

Američki glumac Rob Lowe proslavio se kao tinejdžerska zvijezda osamdesetih, a ovisnost o alkoholu pobijedio je uz pomoć supruge Sheryl Berkoff.

Holivudski glumac Rob Lowe, koji je našoj publici najpoznatiji po ulozi Sama Seaborna u popularnom televizijskom serijalu "Zapadno krilo", ovih je dana proslavio svoju najvažniju godišnjicu i objavom na Instagramu obilježio svoje 33 godine otkako se izvukao iz pakla ovisnosti.

Uz svoj selfie iz kristalno čistog mora u nekoj tropskoj oazi, snimljenoj u sumrak sa zadnjim suncem koje proviruje ispod oblaka 59-godišnji glumac je napisao da već 33 godine diše i radi punim plućima, te uživa u životu punom ljubavi, posvećenom svojoj supruzi, djeci, prijateljima, psima i kolegama s kojima radi.

image

Rob Lowe sa suprugom Sheryl Berkoff

JUAN PABLO RICO AFP

"Ako se vi sami ili netko koga poznajete i do koga vam je stalo bori s bilo kakvom vrstom ovisnosti želim da znate da je izliječenje moguće, a ja sam živi primjer za to. Koliko god vam se beznadnom činila situacija, sreća i radost čekaju iza ugla ako ste spremni za njih. To u početku uključuje mnogo patnje i odricanja za vas i sve oko vas, ali čuda su moguća", napisao je Rob Lowe u svojoj poruci.

Prvu čestitku dobio je od mlađeg sina, 27-godišnjeg Johna Owena Lowea koji je ocu napisao kako se ponosi njegovim oporavkom i bijegom od demona ovisnosti, ali ne baš i selfijem koji je uz svoju poruku objavio. John Owen Lowe je publicist i pisac koji se okušao i kao glumac, a i sam je, baš kao i njegov otac prošao borbu s ovisnosti o alkoholu, u čemu su mu roditelji bili najveća podrška.

image

Rob Lowe se proslavio kao tinejdžerska zvijezda osamdesetih

KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Da nije bilo Roba i Sheryl taj put bi sigurno bio mnogo neizvjesniji i duži", izjavio je John Owen Lowe u ožujku u ekskluzivnom razgovoru za časopis People povodom pete godišnjice svog izliječenja. Njegov otac Rob Lowe proslavio se kao tinejdžerska zvijezda osamdesetih, a slava i popularnost, s kojima se nije znao nositi odveli su ga na tamnu stranu. Iz pakla ovisnosti o alkoholu spasila ga je supruga Sheryl Berkoff, 61-godišnja vizažistica koju je upoznao na spoju na slijepo 1983., a prohodali su nakon što su se ponovno zajedno našli na setu erotskog trilera "Loš utjecaj" 1990.

image

Rob Lowe sa sinom Matthewom Edwardom Loweom

ROBYN BECK AFP

Njihov brak koji traje 31 godinu, jedan je od najdugovječnijih i najskladnijih u Hollywoodu, a glumac koristi svaku priliku da istakne važnost suprugine podrške za vlastitio psihičko i emocionalno zdravlje, te pobjedu nad alkoholizmom. Gostujući nedavno u radijskom podcastu "Table for Two" u razgovoru s voditeljem Bruceom Bozzijem na stanici iHeartRadio No Lowe je objasnio i što je njemu i supruzi pomoglo da puna tri desetljeća održe skladan odnos.

"Brak je težak svugdje, ne samo u Hollywoodu - baš svugdje. Sheryl je bila i još uvijek je moja najbolja prijateljica. Pa ako se vjenčate s nekime tko vam nije najbolji prijatelj, od samog početka ste u nepovoljnom položaju, jer to je ono što će ostati, kada druge stvari budu kao plima ili oseka - poplave ili presuše", izjavio je, te dodao kako su drugi najvažniji sastojci uspješnog braka sposobnost opraštanja, te fizička prisnost među partnerima.

image

Supružnici Rob Lowe i Sheryl Berkoff na dodjeli nagrada u Filmskom muzeju Američke akademije u Los Angelesu u travnju

JUAN PABLO RICO AFP

"Ako u braku nema vatre, u problemu ste. Sheryl i ja još uvijek smo ludi jedno za drugim: nije to, doduše, ona faza lude zaljubljenosti kao na početku veze, ali se usuđujem reći da je naš odnos sada kvalitetniji, dublji i sveobuhvatniji nego prije trideset godina kad smo započinjali našu vezu", izjavio je Rob Lowe koji je sa suprugom odgojio sinove Matthewa Edwarda i Johna Owena.

Linker
23. travanj 2024 04:45