SVEČANOST U ITALIJI

U Londonu mu se još sudi, no Kevin Spacey slavi u Torinu s hrvatskim prijateljima!

Nagradu za životno djelo dodijelio mu je Nacionalni filmski muzej u Torinu, a svečanosti je prisustvovao i Spaceyjev prijatelj, zagrebački redatelj Jakov Sedlar sa sinom Dominikom i unukom Siennom.

Velika većina svjetske javnosti dosad vjerojatno nije imala pojma gdje se nalazi talijanski Nacionalni filmski muzej. Ali se to promijenilo nakon što je njegovo najveće priznanje dobio Kevin Spacey, jedan od najkontroverznijih holivudskih glumaca u povijesti sedme umjetnosti.

O njegovim glumačkim vještinama i sposobnostima nema, niti će ikada biti prijepora, jer je američki glumac dvostruki dobitnik Oscara, bio je dugogodišnji umjetnički direktor londonskog kazališta Old Vic i zvijezda TV serijala "Kuća od karata". No, posljednjih se godina povlači po američkim i britanskim sudovima pod raznim optužbama za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje, uz ostale, i maloljetnika zbog čega se njegove uloge otada mogu nabrojiti na prste jedne ruke. U Americi mu optužbe nisu dokazane, a suđenje u Londonu još traje.

image

Kevin Spacey s Jakovom, Dominikom i Siennom Sedlar

PRIVATNI ALBUM

Sve to očito nije bio dovoljno uvjerljiv razlog da Kevin Spacey za svoje zasluge pred kamerama ne primi nagradu "Stella della Mole" kojom ga je odlikovao nacionalni Filmski muzej iz Torina i njegov predsjednik Enzo Ghigo. Svečanosti su uz druge uglednike nazočili Vittorio Sgarbi, podtajnik za kulturu u Vladi talijanske premijerke Giorgie Meloni, te Domenico De Gaetano, direktor Muzeja, te šesnaestorica Spaceyjevih prijatelja, među kojima je bio i redatelj Jakov Sedlar sa sinom Dominikom i unukom Siennom. Podsjetimo Jakov Sedlar, uvjeren u glumčevu nevinost, bio je jedan od prvih koji su Spaceyju dali ulogu u svom filmu "Bilo jednom u Hrvatskoj" nakon što je lista njegovih sudski još nedokazanih grijehova izašla u javnost.

image

Kevin Spacey, Enzo Ghigo i Vittorio Sgarbi

IPA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Premda slovi za jednog od najvećih holivudskih glumaca, koji se iskazao u zahtjevnim ulogama kao što su ona Keysera Sozea u "Privedite osumnjičene" ili muškarca u kriznim godinama u "Vrtlogu života" Sama Mendesa, za koje je dobio Oscare, Kevina Spaceyja su se u međuvremenu odreklipraktički svi, pa i njegov agent i bliski prijatelj Evan Lowenstein. U međuvremenu je očito našao i nove prijatelje.

image

Kontroverzni glumac je dobio nagradu za životno djelo

IPA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
25. travanj 2024 14:13