Bend Donkey Hot

Vili Gobac posvetio pjesmu mami: ‘Pjevamo o financijskoj krizi, moja generacija živi teško‘

Mladi zagrebački bend objavio je treću pjesmu ‘Mama Care‘ kojom na šaljivi način progovaraju o današnjici. Frontmen Vili Gobac napisao ju je za majku, koja se čak pojavljuje u video spotu.

Mladi glazbenik Vili Gobac sa svojim je bendom Donkey Hot objavio njihovu treću pjesmu, zanimljivu po imenu, posveti i tematici.

"Mama Care" posvećena je njegovoj majci Deani Gobac. "Mama Care, ti si meni kralj", pjeva mlađi Gobac, a zatim mamu u pjesmi žica pare. Simbolično i autoironično, pjesma bi se mogla posvetiti i cijeloj generaciji 20-godišnjaka koji se muče kako bi utabali svoj egzistencijalni put.

Donkey Hot postoji od 2014., a za sebe kažu da u zadnjih devet godina nisu postigli ništa te da se isto tako ne nadaju ničemu.

"Uspjeh nam se još nije dogodio i za njega ćemo možda morati pričekati i par života", poručili su sa suzom u oku.

Frontmen Vili Gobac diplomirao je glumi na Akademiji damskih umjetnosti u Zagrebu, no u međuvremenu se zaposlio u IT sektoru. Razlog su, kao i u pjesmi - financije. Tako može sva sredstva koja zaradi usmjeriti na bend.

Donkey Hot je rock ‘n‘ roll bend, a uz Vilija koji je pjevač članovi su Mihovil Burek na gitari, Hrvoje Dizdar na bubnjevima, Marijo Dujmić na klavijaturi te Doris Mihaljević na basu.

image

Bend Donkey Hot

BORIS KOVACEV CROPIX
image

Vili Gobac nekad je svirao bubnjeve

BORIS KOVACEV CROPIX

Pjesmu "Mama Care" prati i impresivni video spot u kojem se uz mamu caricu i cijeli bend pojavljuje i Skummy Pete koji je odradio ludu vožnju automobilom, odnosno prvi drifting u Hrvatskoj za potrebe snimanja glazbenog spota u zatvorenom prostoru. Redatelj spota je Frane Pamić, a osim zvijezde pjesme i spota - Vilijeve mame Deane, i bend je prezadovoljan rezultatima. Frane ih je "oborio s nogu", kaže Burek i jedva čekaju opet surađivati s njim.

image

Vili je pjevač i frontmen benda Donkey Hot

BORIS KOVACEV CROPIX
image
BORIS KOVACEV CROPIX

Nakon prošla dva singla "Chuzuki" i "Kineski restorani", ovim trećim otkrivaju da će nadolazeći album biti mnogo žešćeg zvuka, jer, kako kažu, članovi benda su ljubitelji visokoenergetske glazbe.

Donkey Hot i Dallas Records nisu neznanci, bend je pod njihovom etiketom već izdao dva singla, a album još uvijek misterioznog imena najavili su za ovo proljeće.

image

Diplomirao je glumu na ADU

BORIS KOVACEV CROPIX
image

Pjesmu ‘Mama Care‘ napisao je za majku Deanu

BORIS KOVACEV CROPIX
image

Donkey Hot najavljuje album prvijenac

BORIS KOVACEV CROPIX
Linker
25. ožujak 2024 21:40