stiže beba

Zagrebački baletni prvaci očekuju sina kojem su odabrali svjetsko ime

Nakon dvanaest godina braka, baletni prvaci zagrebačkog HNK-a odlučili su proširiti obitelj, a maleni će nositi tri prezimena kako ih službeno imaju i njegovi roditelji.

Ona pleše od osnovne škole, baletni zanat brusila je na raznim europskim pozornicama, u Portugalu je pronašla ljubav života, a sada otvara novo poglavlje u životu. Prvakinja zagrebačkog Baleta Iva Vitić Gameiro i njezin suprug, također baletni prvak i "zagrebački Portugalac" Guilherme Gameiro Alves, kroz koji mjesec prvi će put postati roditelji.

"Oboje se jako veselimo jer beba ne dolazi slučajno već planirano. Čekamo dečka i odabrali smo mu ime Liam. Da je bila curica sigurno bi se zvala Alma, a za dječaka smo imali više varijanti imena, uglavnom portugalskih, a na kraju nam je Liam ispalo super ime. Osim toga, što kraće to bolje jer će maleni imati tri prezimena - Vitić Gameiro Alves kako ih službeno nosimo i ja i moj suprug", kaže Iva. Emancipirani Guilherme dodaje da ako žena dodaje muževo prezime, zašto muškarac ne bi dodao i njezino.

image

Ljubav traje više od dvanaest godina

INES STIPETIć

I dok je njemu baletna karijera u punom zamahu, Iva se odlučila za stanku. Iza nje je bogata baletna karijera u kojoj je ostvarila sve o čemu je maštala kao djevojčica i došlo je vrijeme za proširenje obitelji. Osim toga, ovo ljeto slave dvanaest godina braka. Da je trudna saznala je početkom siječnja pa je ne znajući za trudnoću, u punom tempu otplesala nekoliko izvedbi uvijek rasprodane baletne bajke "Orašar" te veliki Baletni gala koncert, kada je posljednji put sa suprugom bila na pozornici.

Kako se u trudnoći odlično osjeća i dalje svakodnevno odlazi na baletne vježbe u HNK. "Trebala sam plesati u baletu ‘Spartak‘ no moja je uloga bila vrlo agresivna, s puno bacanja i padanja pa se nisam usudila ući u taj projekt. Tako da sam se u tom smislu oprostila s pozornicom, iako naravno, ne zauvijek. Sada sam sva u bebi, od neki dan krenula sam na zoom radionicu o trudnoći, porodu i svemu što me čeka kada beba dođe na svijet. Glavna sugovornica mi je moja kolegica, balerina Dunja Novković koja je također trudna, mjesec dana više od mene i nakon baletnih vježbi pričamo samo o trudnoći i majčinstvu", smije se Iva koja je od nedavno počela i kuhati. Naime, ulogu glavnog chefa u njihovom domu do nedavno je imao Guilherme.

image

Na Baletnom gala koncertu u HNK

JESUS VALLINAS

"Volim kuhati i dobro kuham tako da se Iva nikada oko toga nije trebala brinuti. No ja sam već tjednima po cijele dane u HNK jer nam se za koji dan bliži premijera baleta ‘Peer Gynt‘, još plešem kao gost u Makedoniji i Rumunjskoj, imam gala koncerte, držim masterclassove... Tako da je glavna kuharica postala Iva i moram priznati da joj iz dana u dan sve bolje ide", kaže on.

Iva priznaje kako je prije baš mrzila kuhati, a sada joj je s viškom vremena to postala omiljena zabava. Proučava recepte, trudi se kuhati zdravo, na meniju su im uglavnom povrće i riba, a nedjeljom odlaze negdje van na ručak.

image

Beba ih nije iznenadila

INES STIPETIć

"Stvarno sam počela uživati u kuhinji. Nisam više po cijele dane u teatru, imam viška vremena tako da mi je sad to omiljena zabava. Guilherme mi je naravno, glavni savjetnik i sve više uživa u mojim jelima", govori Iva koja je do sada u trudnoći dobila osam kilograma, iako se na njoj ne vidi niti gram viška osim malog trudničkog trbuščića. Termin za porod joj je početkom rujna i nada se, s obzirom na svoju aktivnost, da se kilogrami do poroda neće previše nagomilati.

"Zapravo sam bila jako mršava, u sezoni sam rijetko prelazila 45 kilograma, a ljeti bih možda dobila kilogram, dva. Ovaj višak kilograma najviše mi se dogodio u početku trudnoće što je moja doktorica pozdravila i objasnila mi da s obzirom na moju aktivnost ne trebam biti zabrinuta. U početku trudnoće stalno sam bila gladna i ludovala za slatkim, iako ga baš ne volim. Sada su se hormoni smirili i jedemo zdravo, u ničem ne pretjerujemo iako bi se moj Guilherme, kada bi smio, utopio u slatkišima."

U njihovom prostranom stanu u koji su uselili prije tri godine već je gostinjska soba rezervirana za skorašnje preuređenje, no kako kažu, nigdje im se ne žuri jer će mali Liam ionako prvu godinu života provesti s njima u sobi. A u obiteljima sretnih roditelja vlada veliko veselje jer u obje familije stiže prvo unuče.

Linker
20. travanj 2024 18:45