TOBY MELVILLE AFP
ODOBRILI RODITELJI

Budući kralj ušao u povijest: Posebna uloga za princa Georgea na djedovoj krunidbi

Princ George je danas postao najmlađi budući kralj sa službenom ulogom u ceremoniji krunidbe: sa samo 9 godina dobio je važan zadatak.

Princ George je danas postao najmlađi budući kralj sa službenom ulogom u ceremoniji krunidbe: sa samo 9 godina dobio je važan zadatak.

Jednog dana svijet će gledati krunidbu kralja Georgea, ali u međuvremenu je 9-godišnji princ važan dio krunidbe svog djeda, kralja Charlesa III, što je i svojevrstan uvod u obiteljski posao za sina princa Williama i princeze Catherine. Princ George je u Westminstersku opatiju stigao sa svojim djedom, kojem je paž te time posto najmlađi budući kralj sa službenom ulogom na ceremoniji krunidbe.

image

Kralj Charles ulazi u Westminstersku katedralu

ODD ANDERSEN AFP
image

Kralj Charles stigao je na ceremoniju krunidbe, princ George je jedan od paževa

KIRSTY WIGGLESWORTH AFP

Iako se radi o ceremonijskoj ulozi, njegov posao je pripaziti da se kralj ne spotakne na dugački plašt dok hoda prema oltaru Westminsterske katedrale. George je najmlađi od četiri paža: uz njega su i 13-godišnji lord Oliver Cholmondeley, sin sedmog markiza od Cholmondeleyja i Sarah Rose Hanbury, 13-godišnji Nicholas Barclay, unuk Sarah Troughton, kraljeve rođakinje i bivše dvorske dame, i Ralph Tollemache, 12-godišnji sin Edwarda i Sophie Tollemache.

image
ANDREW MILLIGAN AFP
image
AARON CHOWN AFP
image
ANDREW MILLIGAN AFP
image
ANDY STENNING AFP

Paževi kraljice Camille, pak, su njezini 13-godišnji unuci Gus i Louis Lopes, te 12-godišnji Freddy Parker Bowles, a pridružio im se i njezin 11-godišnji pranećak Arthur Elliot.

image

Kraljica Camilla

PHIL NOBLE AFP

Princ William i princeza Catherine mnogo su razgovarali međusobno, ali i sa sinom o tome je li on spreman na takvu ulogu - ali princ George im je jasno dao do znanja da mu je to velika želja. S druge strane, princeza Charlotte (8) i princ Louis (5) nemaju službenu ulogu u krunidbi, ali se očekuje da će ponovno, svojim izrazima lica i nestašnošću, zabaviti okupljene.

image

Princ i pricneza od Walesa s djecom

PHIL NOBLE AFP
image

Princ William, princeza Catherine, princeza Charlotte i princ Louis

TOBY MELVILLE AFP
Linker
28. travanj 2024 17:27