teorije zavjere

Glavna tema interneta: Zašto se odjednom svi pitaju gdje je Kate Middleton?

Gdje je nestala Kate Middleton pitanje je kojim se ovih dana bave svjetski mediji, ali i zabavljaju brojni obožavatelji kraljevske obitelji. I to u toj mjeri da se palača ponovno, već treći put, oglasila oko te teme.

Palača je zbog kaosa koji je nastao u bespućima interneta odlučila ponovno oglasiti se oko zdravstvenog stanja princeze od Walesa, ističući kako je Kate Middleton dobro i da su odmah nakon operacije naglasili kako je se u javnosti može očekivati tek nakon Uskrsa.

"Vrlo smo jasno od početka naglasili kako princeza od Walesa neće preuzimati nikakve obaveze niti se pojavljivati u javnosti sve do nakon Uskrsa", stoji u objavi. Također, istaknuli su kako će nove informacije o budućoj kraljici iznositi samo kada je nešto značajno. Ipak, ovo je već drugi put da su iz Kensingtonske palače morali urgirati kako bi pratitelje kraljevske obitelji uvjerili da je sve u redu. Prvi put su to učinili kada je njezin suprug, princ William u zadnji trenutak otkazao dolazak na misu u sjećanje na njegovog kuma, grčkog kralja Konstantina II., a sve opravdao privatnim razlozima.

image

Princ William i Kate lani u studenom

ALPHA PRESS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK ALPHA PRESS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

S obzirom na to da se sve odvija u vrijeme kada se Kate Middleton oporavlja od abdominalne operacije o kojoj nije otkriveno ništa više, mnogi su pomislili kako se njezin oporavak zakomplicirao, a ne pomaže ni to što se kraljevska obitelj istovremeno nosi i s teškom dijagnozom kralja - Charlesu je par tjedana nakon vijesti o zdravstvenim problemima princeze, dijagnosticiran rak te trenutačno prolazi liječenje.

Naravno da nije trebalo dugo da nakon toga internetom krenu kružiti najluđe teorije zavjere. Tako je među spekulacijama ta da je u Los Angelesu, da se priprema za nastup u showu "Masked Singer", ili da je u Škotskoj na snimanju treće sezone "The Traitorsa" ili pak na Floridi gdje je otišla na zahvat BBL (Brazilian Butt Lift) povećanja stražnjice.

Ipak, njezin tim inzistira na tome da se Kate i dalje oporavlja od operacije, a lude teorije o tome gdje je nestala natjerale su Kensingtonsku palaču da se još jednom oglasi oko svega.

No, internet se i dalje zabavlja pa je tako jedna korisnica mreže X (bivši Twitter) napisala kako je vrijeme najavljeno za njezin oporavak vrijeme potrebno da ti narastu šiške, aludirajući na to da je Kate žrtva loše frizure, dok se na društvenim mrežama pojavila i fotošopirana fotografija nje i Petea Davidsona, komičara poznatijeg po broju veza sa slavnim ženama nego po karijeri, kako šeću držeći se za ruke.

I dok se mnogi čude što vlada toliki interes za njezino zdravstveno stanje, zapravo to nije nimalo neobično. Britanska kraljevska obitelj i dalje se gotovo svakodnevno medijski prati, a Kate je, kao buduća kraljica, jedna od omiljenih članova među Britancima, ali i šire. Dodatan interes stvara i tajnovitost oko zdravstvenog problema koji je odlučila zadržati za sebe, na što ima potpuno pravo, a drama bi se ipak možda smanjila da se umjesto privatnih razloga princa Williama u otkazivanju dolaska na misu dao nešto konkretniji razlog. U svakom slučaju, palača ima pune ruke posla, ali svakako je zanimljivo kako su se u ovom slučaju oglasili čak i na bezbolne teorije zavjere koje kruže, dok su u mnogim ozbiljnijim situacijama prakticirali silenzio stampa.

Linker
09. travanj 2024 15:08