SVEČANO PRIMANJE

Kralj Charles odlično raspoložen, stigla i prva dama Ukrajine, ali svi su gledali u Letiziju

Veliko slavlje povodom krunidbe kralja Charlesa započelo je primanjem u Buckinghamskoj palači na kojem su - uz glavne domaćine kralja i kraljicu - glavnu riječ imali princ William i princeza Kate.

VIP uzvanici, među kojima su članovi drugih kraljevskih obitelji i svjetski vođe, okupili su se u Buckinghamskoj palači večeras na primanju domaćina - kralja Charlesa III. i kraljice Camille večer prije povijesnog događaja u Westminsterskoj opatiji. Na ceremoniji će sutra biti 2.300 uzvanika, među kojima 100 šefova država i vlada.

Među najvažnijim uzvanicima koji su stigli u Buckinghamsku palaču na večeru bila je prva dama Ukrajine, supruga predsjednika Zelenskog, Olena Zelenska koja će sutra na krunidbi predstavljati Ukrajinu, dok je umjesto američkog predsjednika stigla prva dama Jill Biden u pratnji unuke Finnegan Biden. Osim njih stigli su i drugi predstavnici država. Naravno, mnogima najzanimljivije su druge kraljevske obitelji: krunidbu neće propustiti monegaški par knez Albert II. i princeza Charlene, stigla je i španjolski kralj Felipe i kraljica Letizia, danska krunska princeza Mary i krunski princ Frederik te norveški nasljednici princ Haakon i princeza Mette-Marit.

image

Nizozemska princeza Beatrix i princeza Amaila

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
image

Jordanski kralj i kraljica - Abdullah i Rania

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
image

Danski par - princeza Mary i princ Frederik

image

Švedska krunska princeza Victoria i kralj Carl XVI Gustaf

image

Knez Albert i princeza Charlene, predstavnici Monaca

image

Španjolski kralj Felipe i kraljica Letizia

image

Krunski princ i princeza Norveške - Haakon i Mette Marit

image

Srpski princ Aleksandar i princeza Catherine

image

Marokanska princeza Lalla Meryem

Goste su, uz kralja Charlesa i kraljicu Camillu, dočekali princ i princeza od Walesa - William i Kate. Princ je bio odjeven u odijelo, dok je princeza Kate odabrala elegantnu haljinu kraljevski plave boje, dijamant Kraljice majke te safirne naušnice.

Linker
16. travanj 2024 23:15